REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ședință în coaliție! Liderii PSD și PNL decid strategia pentru alegerile locale în teritoriu

Ședință în coaliție! Liderii PSD și PNL decid strategia pentru alegerile locale în teritoriu

Virgil STOIAN 1 aprilie 2024 | 10:16 434

Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, de la ora 10.00 pentru a discuta despre strategia privind alegerile locale, în special în teritoriu unde trebuie să stabilească în ce municipii se va merge cu candidaţi comuni. Judeţele unde urmează să se ia o decizie privind colaborarea celor două partide sunt Mureş, Bacău şi Aradul.

sedinta in coalitie! Liderii PSD si PNL decid strategia pentru alegerile locale in teritoriu

Coaliţia trebuie să ia act şi de candidaţii comuni pe Capitală, la sectoare, după ce liberalii i-au anunţat deja pe liderul PNL Sector 1, George Tuţă, la sectorul 1 iar la sectorul 6, actualul primar Ciprian Ciucu. în timp ce PSD va avea candidaţi a sectoarele 2 şi 5, sectoarele 3 şi 4 urmând să rămână cu candidaţii primari în funcţie, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă.

La sectorul 2, conducerea PSD l-a validat pe prefectul Rareş Hopincă, în timp ce la sectorul 5 a fost desemnat candidat consilierul general al Bucureştiului din partea PSD Adrian Vigheciu.

Între timp, candidatul comun al alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a început campania preelectorală, în filialele PSD şi PNL din Capitală, pentru strângerea de semnături.

Coaliţia a decis, săptămâna trecută, să aibă candidaturi comune PSD-PNL la câteva municipii reşedinţă de judeţ, astfel că PNL va avea candidatul la Primăria Braşov, iar PSD la primăria Bacău. În organizaţia Timiş, s-a decis că PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean, iar PNL, la Primăria Timişoara.

În urma acestei decizii, Alin Nica, liderul PNL Timiş, a fost exclus din partid, în urma refuzului de a accepta decizia partidului.

Discuţia în coaliţie urmează să continue şi în cazul altor judeţe, precum Satu Mare şi Mureş, unde trebuie să se decidă dacă se va merge cu candidaţi comuni PSD-PNL, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272