REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ședință rapidă cu Eugen Teodorovici, după criticile lui Klaus Iohannis: Comisia de Dialog Social discută avizul pentru taxa pe lăcomie

Ședință rapidă cu Eugen Teodorovici, după criticile lui Klaus Iohannis: Comisia de Dialog Social discută avizul pentru taxa pe lăcomie

Replica API 19 decembrie 2018 | 00:00 175

Eugen Teodorovici

Comisia de Dialog Social (de la Ministerul Finanțelor Publice) discută, miercuri, la ora transmiterii știrii, Ordonanța de Urgență (OUG) prin care Guvernul dorește să introducă mai multe majorări de taxe, inclusiv „taxa pe lăcomie” pentru bănci.

Mai exact, CES urmează să-și dea avizul pentru „Ordonanța de urgență privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene”. Acest act normativ a fost prezentat marți seara de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Am primit acum de la colegi informația că, acum la ora 16, în timp ce noi avem această conferință de presă, are loc și Comisia de Dialog Social (de la Ministerul de Finanțe), exact pe acest subiect”, a afirmat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în cadrul unei conferințe de presă organizate de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR).

Mihai Borza, directorul executiv al Confederației Patronală Concordia (CPC), a confirmat informația, scrie mediafax.ro.

„Am fost convocați pentru astăzi, la ora 16, la Comisia de Dialog Social, la Ministerul de Finanțe. Cum își poate imagina cineva, că putem consulta 1.500 de membri sau zece confederații, într-un timp atât de scurt? Un astfel de tip de consultare golește de conținut orice pretenție de dialog social real. Din acest motiv nu sunt capabil să vă prezint acum un impact clar, detaliat asupra membrilor noștri sau asupra sectoarelor de activitate pe care le înglobăm în cadrul Confederației. Cei care privesc economia noastră au văzut acest proiect de ordonanță într-un mod foarte negative”, a precizat Borza.

În plus, discutarea acestei OUG este programată la Consiliul Economic și Social (CES), joi. „De asemenea, am fost convocați pentru mâine (joi), la ora 16, la CES, care trebuie să își dea aviz pe oricare proiect legislativ, în condițiile în care aproape niciun aviz de la instituțiile care trebuia să avizeze acest document nu era prezent”, a adăugat Borza.

Citește și: Iohannis lansează racheta către Guvern! Este sigur că va funcționa

„Să modifici 43 de legi, să abrogi alte două reglementări, să le discuți de pe o zi pe alta este imposibil, pentru a avea conținut, pentru a avea calitate. Implicațiile sunt majore, nu numai pentru mediul economic, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii, prin aceste taxe, care, în final, sunt plătite tot de cetățeni, tot de întreprinzători, tot de către mediul de afaceri, care trebuie să se conformeze”, a adăugat Florin Jianu.

Președintele CNIPMMR a precizat că noul proiect de OUG introduce 60 de modificări fiscale, care se pot adăuga celor 230 făcute deja în acest an, în condițiile în care, anul trecut, Guvernul a făcut 285 de modificări fiscale.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272