REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Șefa banilor din Primăria Mangalia și fostul șofer al lui Radu au și ei sechestru pe avere

Șefa banilor din Primăria Mangalia și fostul șofer al lui Radu au și ei sechestru pe avere

Mirela PASCAL 7 ianuarie 2023 | 00:00 17009

Replica anunța, în ediția de joi, 5 ianuarie a.c., că DNA i-a pus sechestru pe avere primarului din Mangalia, Cristian Radu, într-un dosar ce vizează contracte încheiate de primărie cu o firmă de avocatură din București, în dauna municipalității. Este o speță mai veche aflată în atenția procurorilor însă, abia la finele anului trecut, aceștia au luat măsura sechestrului pe bunuri. Ei bine, Replica a aflat cine sunt și ceilalți suspecți din dosar, care s-au ales cu averea blocată. Unul  dintre aceștia este fostul șofer al lui Radu, pe când era șef la Garda Financiară, dar aflăm că și șefa banilor din primărie este în aceeași situație.

Recent, a explodat bomba că DNA i-a pus sechestru pe avere primarului din Mangalia, până la concurența sumei de 13.675.922,43 lei, într-un dosar în care e cercetat de abuz în serviciu, și care vizează achiziția unor contracte de servicii juridice, încheiate cu Casa de Avocatură “Grimberg şi Asociaţii”. Însă, în dosar Cristian Radu, Dumitrana Romulus și Petrina Boiță nu sunt singurii suspecți, pe listă fiind alte persoane care încă activează în cadrul primăriei. Și nu au orice funcții, ci de conducere.

Petrina Boiță

Cu averea blocată s-a ales și șefa banilor din Primăria Mangalia

Așadar, haideți să-i aflăm. Suspectă în dosar este și Diana Ionela Fotin, care este omul cu banii din Primăria Mangalia. Fotin este șefa Direcției Economice, care câștigă, anual, de la UAT Mangalia în jur de 90.000 de lei. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.

… dar și controversatul Daniel Vlăescu

Un alt suspect este Daniel Vlăescu, fost secretar de municipiu. A mai intrat în atenția opiniei publice în 2010, când a fost sancționat de Prefectură pentru efectuarea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu.

Daniel Vlăescu

De asemenea, în 2012, Corpul de Control al Prefectului a intrat în posesia unui documentul prin care Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informa conducerea primăriei că Daniel Vlădescu a fost respins la proba privind selecţia dosarelor pentru concursul din 15-17 noiembrie 2011 întrucât nu îndeplinea prevederile art. 54 lit. g din Legea nr. 188-1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare. Acest document ar fi fost ascuns pentru a acoperi o gravă nelegalitate, anume ocuparea funcţiei de secretar de către Daniel Vlădescu fără ca acesta să îndeplinească condiţiile specifice funcţiei publice, aşa cum prevede legea.

Mai mult, acesta a fost suspectat, tot în 2012, de fraudarea alegerilor, după ce ar fi preluat de la Prefectura Constanţa, un număr de 44 de buletine de vot pentru Consiliul Local Mangalia, pe care nu le-a predat imediat Biroului Electoral de Circumscripţie (BEc) 2 Mangalia, aşa cum prevede legea, în vederea anulării, ci le-a dus acasă, după care le-a distribuit celor 26 de secţii de votare, câte un buletin pentru fiecare secţie, iar ultimele 18 fiind predate către BEC abia ulterior. După alegerile din 2012, când la cârma urbei a venit Cristian Radu, acesta a găsit arhiva juridică depozitată în patru saci de gunoi. În urma scandalului, a plecat din țară, revenind la primărie, și cu chiu cu vai, reangajându-se, însă nu pentru mult timp. În prezent, nu mai lucrează în primărie. Procurorii i-au pus sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.614.713,15 lei.

Fostul coleg de la Garda Financiară a lui Radu, și el pe lista suspecților și cu sechestru pe avere

Călin Didi George are și el calitatea de suspect. Acesta este director executiv la Primăria Municipiului Mangalia, mai exact Șef la Achiziții și mâna dreaptă a lui Radu. A fost consilier la Garda Financiară, când Radu era șef, dar o mai făcea și pe șoferul pentru Radu, atunci când era nevoie. Soția lui Didi George lucrează, și ea, în Primăria Mangalia. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.703.233,15 lei.

O altă persoană suspectă este Maria Negru, consilier în primăria Mangalia, care are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atat timp cat a lucrat sef la hotii nu va pati nimic acest asa zis piticul porno ce as plateste fufa cu 47 mii lei ca asa vrea el dupa cum stim , iar toate realizarile de doi lei facute dupa poreca ce-l defineste : jumi-juma cu siguranta nu va pati nimic traim si ne vom comvinge daca am dreptate ! In tara asta plina de hoti chiar nimeni nu este interesat sa faca dreptate, doar praf in ochii celor care as doresc o Romanie curata si onesta ce deja cu zi ce trece merge la pieire neavand oameni competenti sa gandeasca :Oare nu este pacat ca neam nascut intr-o tara atat de frumoasa iar unii as bat joc de ea inclusiv de ei !
0
0
aici trebuie date pedepse catre maxim cu executare, confiscarea averii si daune de platit
4
0
bai, ziceti ma ceva si de orgiile din BALI. Ce filmulete s-au facut, ramaneti masca. Pe banii vostrii pacalicilor care stati la coada la impozit sa aveti reducere. Curvistinele primesc mercedes cadou. Fraierii primesc amenda.
8
0
Mdaa. E vremea schimbarii. Ba dar unu corect nu s-a nascut inca?
6
0
bravo poliția r*mână miau cerut hoția astea 50 000 mi euro pentru proiectele mele de case .nu poti sa faci nimic daca nu dai șpagă .Eu ori cum sînt prea puternic de am reusit sa imi amîn pronunțarea de 8 ori .am prea multi bani la pușcărie nu ma duc cit timp mai este procurarea Șincai pe pozitie .Mai ii plătesc o vacanță și ma achita
3
0
NE PUNEA RADU CRISTIAN SA ADUCEM SI SPAGA SI AMENZI. AMENTA MINIMA SPAGA MAXIMA.A FURAT STATUL CU ZECI DE MILIOANE EURO! DNA FACETI DREPTATE
14
11
Chiar așa Marinescule , te ai găsit tu sa faci pe cinstitul ! Hrăpărețule și tu și cap de miel ! O sa l sugă de carici pe Radu . Aia de i a pus sechestru e restul averii . Ca doar nu l crezi atat de p***t încât sa nu și aibă averea acoperită .
10
8
Grupul care pare "organizat" de la conducerea Primariei ar trebui completat si cu alti "sefi ai banilor" fara nume sonore, precum unii calculatori si incasatori ai intretinerii de la unele asociatii de proprietari, care pretind preturi la utilitati de 3 ori mai mari decat furnizorii si care si-au facut un sistem de incasare de doua ori pentru aceleasi consumuri, ce nu se regasesc niciunde in acte, care au facut de ex. Bariera Mangaliei " campioana mondiala" la preturile la utilitati, in expectativa Primarului, Prim Procuroarea Mangalia ( dar cine sa o verifice, daca si-au desfiintat organul de control, nu?), unii investigatori din Politie ai dosarelor intocmite in urma plangerilor locatarilor ( toate clasate, din 2015-2022), etc... precum si averile acestora....
9
6
Grupul organizat din conducerea Primariei ar trebui completat si cu "ajutoarele" fara nume sonore (" sefi ai
5
2
Sa se verifice dacă doriți adevărul cum a dobândit vila madam Călin Mihaela!!Și băiatul "generalului" prin ce combinatii a luat apartamentul recuperat de la banca prin prietena fostei soții Fely(regal salon) și de unde au avut banii!!!!??? Dacă doriți mai multe detalii va pot spune cu cine sa discutați! O gașca de infractori!!
6
7
Ce caracatița de borfași ți ai tras fff rasa matii cu cine te a adus în zonă,las că scăpăm.noi de tine păduche ce ești cu tot cu alina sugătoarea
13
6
DNA, unde ești tu Tepes Doamne, ca sa vii pe la Primăria Eforie? Dacă veniți incognito, puteți înregistra cum va amenință primarul Eforiilor, punandu-l pe grasul de la șefia poliției locale să vă amendeze. Haideți, nu vă lăsați așteptați în Eforie. Luati-i !
6
3
Ați măcelărit tot orașul ,parca era al vostru,plătim că proștii naveta la toți șmecherii de la Constanța că un autocar sa vă ia pe toți va sta in gat, faleza aia făcută în dorul pllii, în bătaie de joc, mergeți fraților și vedeți ce înseamnă faleza in alte tari, lucrări făcute la supra preț că să mănânce și șmecherii și să aveți parte cui dati aceste lucrări unde sunt licitațiile poate alții fac unu lucru bun mult mai bun și la.un preț ok nu exagerările voastre , mafioților,primar pitic cu puzta mică rasa matii de unde ai venit cu toată sleata ta sa plecați niciodată nu a arătat orașul ăsta în acest hal
17
6
Nu este sefa banilor. d***a este un om de foarte bun simt si un profesionist. Pacat ca ati uitat cand voi cei de la aceasta publicatie REPLICA ststeati pe la usa d-nei director Fotin sa va plateasca servicii de presa cateodata constand în niste articole care vi le scria COLGIU DORU.
12
12
La puscarie futuva'n gura de latrai
6
8
Haplea , tic-tac, a inceput din sud dar vine zornaitul de catuse si spre Navodari. E o doar o problema de timp, scurt !
5
2
Intrebati l pe informatorul Piciu, cum si a insusit terenul pe care il are la Saturn,oare doamna Marga a stat degeaba prin primarie?
14
3
Coboara mai jos DNA nebland si alunecand prin primaria Limanu si ia Mertzanurile si A8 la puricat ca si aia de la psd si au facut fabrici de bani din maluri de pamant
13
2
Bai, Dorule Marinescu las o mai ușor cu fb pe care mananci cu lingura kk si mai taie niște facturi pt agatat baloane și împuscat cu artificii. Cam speli bani si faci și evaziune fiscala și tu și dna ta care nu emite niciun bon fiscal pt pus gene. Si aceste fapte sunt infracțiuni si legea prevede si pt ele SECHESTRU OBLIGATORIU. E adevarat ca din puscat artificii si umflat baloane nu prea poti face avere. Din pacate nici capu nu ți merge sa fii primar. Asa ca da niste impozite la stat ca altfel vei afla singur cat costa un avocat bun.
16
9
Si ce ar fi vrut FOLEANU denuntatorul din dosar sa apere el primaria si sa piarda tot. Cat a avut dosare cu Adpp ul erau bune contractele iar dupa ce Radu i a facut plaangere la ANI nu mai e nevoie de avocati ca nu mai ia el onorariile. Ce atata circ ? Erau buni av cand s au luptat pt caldura cand s au luptat sa nu se darame casele de la spital. Acum totul s a uitat si FOLEANU denuntatorul apara pers care au procese cu primaria si ca sa le ia banii sa nu piarda clar ca nu vrea avocati pt primarie. Cica s a gasit unul destept care l a denuntat si pe el. Va urma !
22
1
Si la Techirghiol plateste primarul avocati cam 50000 de euro pe an și comision de succes catre avocat ca si-au platit unii impozitele, comision de succes de sute de mii de euro
13
0
Ba cacatilor, fi sa lu Calin nu e fi sa. Aia are tata, putred de bogat, fiu de general. El ii oferă luxul pe care si l permite…mertan, haine de fițe. Și pe deasupra, casa in care sta Calin e casa lu “fi sa”, se poate dovedi. Calin e băiat destept, nu bogat. Asa ca nu mai mâncați cacat.
8
18
Toata Directia achizitii ar trebui luata la intrebari. Toti banii de spaga sunt sifonati prin aceasta directie si prin cea economica. Ar trebui intrebat si auditorul intern despre aceste nelegiuiri, chiar nu vede nimic???
14
5
A ajuns fostul Sef de la garda financiară de unde lua spaga cu sacul,ca doar știe toata lunea,sa fie primar și sa ajungă sa fie răzbunător,așa spun oamenii,pai am ajuns noi cetățenii orașului sa ne fie frica de primar,ei stai sa vezi jegule cu amanta ta Alina care ai pus-o director la spitalul Mangalia,mai bine te interesai inainte cum “înghițea” pe la petreceri in tinerețe :))))
18
8
e batalie mare la alegerile locale!pentru ce, pai nu pricepeti bre, finca i rost de ...,apoi unul dintr o suta da cu ...subsemnatul si ...dispare in ceata societatii!Afacerile merg ca pe roate,in cativa ani strang averi ...nemasurate!
11
2
Ați uitat de unul necalificat omul din campanie al lui raducu numit administrator la baza albatros fără nici o calificare în domeniu asta drept recompensa
13
3
Angelescu o sa candideze ca primar de la PNL, Radu Cristian de la PSD, ce nu știu ei ca se "lucrează" împotriva lor, împotriva acestui grup organizat, în luna mai când intra PSD la guvernare,pana la alegeri ăștia sunt lângă Mazăre
14
7
Mazăre a fost mic copil pe lângă ăsta.
18
7
Mai trebuie sa puna DNA ul avere si pe averea lui Ciprian Popa si Stamate Claudiu care sunt in cardasie si combinatie continua la Famiglia Banu Top Management , drenatorii de fonduri europene ai judetului Constanta ....terenuri la Mangalia, blocuri, pensiuni, contracte ...... drenaj financiar
24
6
Sa meargă puțin și la soacra sa ii pună sechestru, altfel ăștia ii iau și soacra ii da. Apoi si pe la consilieri ca prospera unii nejustificat.
16
5
Radu construiește ansamblul de blocuri Sopra din stațiuni și ăștia se uita la el... Vrea sa plece la PSD, motiv pentru care l. Au turnat, Urmeaza bomba, schema de furt
17
8
A fost în gașca necastigatoare a lui Ludovic Orban. Din păcate PNL a ajuns tagma de jefuitori de la județ în ultimul sat din județ. N a dat tainul unde trebuie. Toții lingăii avizi după bani au fost propulsați prin toate cătunele primăriilor de iau bani pt orice aviz de la arheologi cu gropile pana la directori de utilaje prin primarii
23
4
Aceasta gașca notorie este pusă sa jefuiască acest oraș și acei bani cuveniți sa înfrumusețeze orașul, bani dați unor firme cu dedicație, au zgatmat prin acel cartier case toate trotuarele și bordurile de 4 ani și așa au rămas ,acum demoleaZA STADIONUL SI GHICI CUI A DAT SA MĂNÂNCE , soțului unei angajate din primărie, și întrebati unde se sifonează banul cu dedicație, cine care pământul moluzul și pe ce sume, rasa mamii loor de hoți ordinari la bulău cu voi
29
5
Fiisa lu calin are ditamai mertanul alb și îmbrăcată nu mai dolce habana,din ce? Din salariu bugetar? Stamate și a luat sckoda electrica noua din ce din salariu bugetar? Câtă maafie este acolo....vai de el oraș pe mana cui a ajuns a unor mafioți
26
8
Ce-ai făcut Cristian , ai băgat mâna în bugetul băieților cu ochi albaștrii fără aprobare ? Tocmai tu , ditamai generalu' , rușinică !!! Vezi să sari baban la cap că altfel te trântesc ăștia rău de data asta .
38
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367