Șefa banilor din Primăria Mangalia și fostul șofer al lui Radu au și ei sechestru pe avere
Șefa banilor din Primăria Mangalia și fostul șofer al lui Radu au și ei sechestru pe avere
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestReplica anunța, în ediția de joi, 5 ianuarie a.c., că DNA i-a pus sechestru pe avere primarului din Mangalia, Cristian Radu, într-un dosar ce vizează contracte încheiate de primărie cu o firmă de avocatură din București, în dauna municipalității. Este o speță mai veche aflată în atenția procurorilor însă, abia la finele anului trecut, aceștia au luat măsura sechestrului pe bunuri. Ei bine, Replica a aflat cine sunt și ceilalți suspecți din dosar, care s-au ales cu averea blocată. Unul dintre aceștia este fostul șofer al lui Radu, pe când era șef la Garda Financiară, dar aflăm că și șefa banilor din primărie este în aceeași situație.
Recent, a explodat bomba că DNA i-a pus sechestru pe avere primarului din Mangalia, până la concurența sumei de 13.675.922,43 lei, într-un dosar în care e cercetat de abuz în serviciu, și care vizează achiziția unor contracte de servicii juridice, încheiate cu Casa de Avocatură “Grimberg şi Asociaţii”. Însă, în dosar Cristian Radu, Dumitrana Romulus și Petrina Boiță nu sunt singurii suspecți, pe listă fiind alte persoane care încă activează în cadrul primăriei. Și nu au orice funcții, ci de conducere.


Cu averea blocată s-a ales și șefa banilor din Primăria Mangalia
Așadar, haideți să-i aflăm. Suspectă în dosar este și Diana Ionela Fotin, care este omul cu banii din Primăria Mangalia. Fotin este șefa Direcției Economice, care câștigă, anual, de la UAT Mangalia în jur de 90.000 de lei. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.
… dar și controversatul Daniel Vlăescu
Un alt suspect este Daniel Vlăescu, fost secretar de municipiu. A mai intrat în atenția opiniei publice în 2010, când a fost sancționat de Prefectură pentru efectuarea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu.
De asemenea, în 2012, Corpul de Control al Prefectului a intrat în posesia unui documentul prin care Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informa conducerea primăriei că Daniel Vlădescu a fost respins la proba privind selecţia dosarelor pentru concursul din 15-17 noiembrie 2011 întrucât nu îndeplinea prevederile art. 54 lit. g din Legea nr. 188-1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare. Acest document ar fi fost ascuns pentru a acoperi o gravă nelegalitate, anume ocuparea funcţiei de secretar de către Daniel Vlădescu fără ca acesta să îndeplinească condiţiile specifice funcţiei publice, aşa cum prevede legea.
Mai mult, acesta a fost suspectat, tot în 2012, de fraudarea alegerilor, după ce ar fi preluat de la Prefectura Constanţa, un număr de 44 de buletine de vot pentru Consiliul Local Mangalia, pe care nu le-a predat imediat Biroului Electoral de Circumscripţie (BEc) 2 Mangalia, aşa cum prevede legea, în vederea anulării, ci le-a dus acasă, după care le-a distribuit celor 26 de secţii de votare, câte un buletin pentru fiecare secţie, iar ultimele 18 fiind predate către BEC abia ulterior. După alegerile din 2012, când la cârma urbei a venit Cristian Radu, acesta a găsit arhiva juridică depozitată în patru saci de gunoi. În urma scandalului, a plecat din țară, revenind la primărie, și cu chiu cu vai, reangajându-se, însă nu pentru mult timp. În prezent, nu mai lucrează în primărie. Procurorii i-au pus sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.614.713,15 lei.
Fostul coleg de la Garda Financiară a lui Radu, și el pe lista suspecților și cu sechestru pe avere
Călin Didi George are și el calitatea de suspect. Acesta este director executiv la Primăria Municipiului Mangalia, mai exact Șef la Achiziții și mâna dreaptă a lui Radu. A fost consilier la Garda Financiară, când Radu era șef, dar o mai făcea și pe șoferul pentru Radu, atunci când era nevoie. Soția lui Didi George lucrează, și ea, în Primăria Mangalia. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.703.233,15 lei.
O altă persoană suspectă este Maria Negru, consilier în primăria Mangalia, care are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.