REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Șefa Direcției Județene pentru Cultură Constanța și-a recunoscut vina, în dosarul de luare de mită

Șefa Direcției Județene pentru Cultură Constanța și-a recunoscut vina, în dosarul de luare de mită

Virgil STOIAN 27 decembrie 2022 | 13:19 3190

Magdalena Tiță, șefa Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită. Aceasta ar fi primit 2 000 de lei pentru a eliberarea unui aviz, pentru construirea unui imobil. În flagrant ar fi fost implicat și un inspector din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța, fiind vorba despre Mădălina Cliante. Cele două au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, cu procurorii DNA Constanța, Magdalena Tiță urmând să primească 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, în timp ce Mădălina Cliante va primi 1 an și 4 luni de închisoare, tot cu suspendare. Acordul de recunoaștere va ajunge pe masa judecătorilor de la Tribunalul Constanța, primul termen fiind stabilit pe februarie 2023.

Magdalena Tiță

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.
În prezența avocaților, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv
 
- 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Tiță Magdalena,
- 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Cliante Elena Mădălina.
    
 ”Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele două inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Constanța. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” au transmis reprezentanții DNA Constanța.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Să sperăm că nu le mai vedem fețele prin vreo instituție de cultură!
0
0
Și dacă societatea e bolnava, ar trebui să toleram corupția acestor individe, care nu sunt la prima abatere? Ele știu foarte bine cât au luat și pretins de-a lungul anilor. Asta nu e prima fapta, ci doar cea care a fost dovedita. Carențele societății în care trăim nu ar trebui sa ne facă să închidem ochii la astfel de fapte, pe motiv ca "au mai făcut și alții, la fel sau mai grav de atât". Ele sunt niște corupte dovedite, aflate în niște funcții publice.
0
1
Nimeni nu e perfect, dar cine alege sa fie hot sau corupt o face voit. Fetele astea au făcut de rușine o tagma, a celor care lucrează în cultura. Nu e firesc sa li se găsească scuze. Nu au pățit o nenorocire sau un accident, ci au luat conștient niște bani necuveniti, pe care mai mult ca sigur i-au și pretins. Dacă făcea asta un oarecare individ, poate nu era asa grav, dar ele erau reprezentantele Ministeruluu Culturii. Nu mai au ce cauta în sistemul public și nici nu trebuie să li se găsească scuze. Sunt niște corupte. Punct!
0
1
Nu sunt de acord cu dare sau luare de mită cum nu sunt de acord cu corupția sau hoția în nici un fel la.nici un nivel și în nici un mod , dar detest ipocriții , oamenii care vor să vadă cum semenii lor care au călcat strâmb sunt aspru pedepsiți , repet , nu sunt de acord cu nicio faptă penală săvârșită de indiferent cine , dar să nu uităm că trăim într-o societate pe care noi toți am construit-o după chipul și asemănarea noastră a tuturor , cinstea și corectitudinea trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi și abia atunci când noi toți am devenit o societate corectă și suntem cinstiți unii față de alții iar întreaga societate s-a făcut bine , atunci putem cere pedepse exemplare pt cei care comit fărădelegi, dar până atunci, eu consider că a cere sânge celor prinși cu ocaua mică este exagerat , dacă am merge pe această premiază, cred că 90% din populația țării ar trebui să fie la închisoare , tu , Escule , chiar nu ai făcut nicio nefăcută de te dai așa cinstit pe aici ?
2
1
Inca o decizie a magistratilor care incurajeaza darea si luarea de mita,adica facetiva de cap cat puteti mai astia care aveti posibilitatea caci nu va prinde nimeni si chiar daca sunteti prinsi luati cu suspendare adica nu ajungeti la puscarie;asta traim intro tara unde uni oameni ca Popescu Ion spun despre cei care critica raul din societatea romaneasca sa taca din gura caci si ei daca erau pe functii dastea faceau la fel,adica nu mai exista in Romania oameni cu functii de conducete in institutiile de stat care sa lucreze doar pentru salariu ci toti sunt pe furat;se poate sa ai dreptate mai Popescule,dar sa critici oameni care vor sa traiasca intro tara cu mai putini infractori si sa ii aperi pe astia spunand ca asta este normalitatea in Romania afirmatia asta este o mare tampenie.
7
4
Ce de ipocriți pe aici , numai și numai ipocriți care se ascund în spatele anonimatului și cer să se verse sângele celor prinși ci ocaua mică dar în cazul în care erau ei pe acele funcții de autorizare/control , în mod sigur că procedăm la fel , dar în cazul altora nu sunt deloc toleranți și cer pedepse exemplare . Rușine !
3
11
Sa tot furi în RO! Te înțelegi cu organu' si trai neneaca pe viitor. Pai raman funcționari publici și își păstrează locurile de munca? Dacă asta e justiție....liber la infracțiuni!
7
2
Nimic nou sub soare, în Marea majoritate a instituțiile stat se practică luarea de mită, dar știți vorba românească, cine pică, pică cine nu nici usturoi nu a mâncat nici gura nu-i miroase, păi dacă mergem la sediile anaf vedem numai mașini de lux în parcări, și asta din salariile de bugetari plus multe proprietăți puse pe terțe persoane.
11
2
Mita de 2.000 de lei mi se pare cam derizorie si ridicola pentru valoarea pretinsa a dna; nu mai exista mari infractori in tara romaneasca pentru ca sa se ajunga la paglicarele astea ? prima impresie este ca dna nu-si mai justifica rostul si gramada foarte mare de bani cu care sunt finantati din banii nostri
9
1
Sa fie batucita cu pwlanu peste bwci si falci sa nu mai faca! Alta la rand
9
0
Asta a dat autorizatia ptr constructia de la Lupoaica?
12
1
Si rămân amândoua pe funcții?
13
0
cel care a dat nu pateste nimic, macar un ...vot de blam cuavertisment sau asta i facatura?
7
1
pai, daca amandoua au recunoscut ca au luat mita, de ce se mai aplica prezumtia de nevinovatie? a fost si flagrant, ce parte din ele mai e nevinovata?
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272