REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Șefa DSP TRĂIEȘTE pe altă PLANETĂ!

Șefa DSP TRĂIEȘTE pe altă PLANETĂ!

Replica API 16 ianuarie 2021 | 00:33 8109

În județul Constanța a început vineri, 15 ianuarie, faza a II-a a procesului de vaccinare. Pentru început, faza va debuta în centrele rezidențiale. Primul centru la care a ajuns echipa mobilă de vaccinare este cel situat în Strada Unirii nr 104. Mai exact, este vorba despre Centrul pentru Persoane Vârstnice Constanța. Prezenți la eveniment au fost primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu și Cristina Schipor, directorul DSP Constanța. Cea din urmă a reușit, din nou, să să se facă de râs, după ce i-au fost adresate mai câteva întrebări, de către jurnaliști, și nu a știut să răspundă.

A doua etapă de vaccinare anti-COVID a început vineri, 15 ianuarie, pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale. Din categoria celor cu grad ridicat de risc fac parte adulţii cu vârsta peste 65 de ani, precum şi persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate. Până în prezent, la Constanța s-au vaccinat peste 5.000 de persoane, conform informațiilor furnizate de DSP.

Chițac: Mă vaccinez pentru că eu cred în oamenii de știință

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost prezent la Centrul pentru Persoane Vârstnice și a declarat că se va imuniza și că are încredere în cei care au produs acest vaccin. „Cu siguranță, dar când îmi vine rândul. M-aș fi vaccinat, așa, ca putere de exemplu însă, tot voi o să spuneți că dacă mă vaccinez, o să iau doza unui om care trebuia să se vaccineze. O să mă vaccinez când îmi vine rândul. O să mă vaccinez cu siguranță. Mă vaccinez pentru că eu cred în oamenii de știință, negaționiștilor trebuie să le spunem că niciodată în istoria omenirii nu au fost puse la același loc atâtea minți și atâția bani. Reacțiile adverse sunt minore și auzim asta de peste tot pe de unde a fost distribuit vaccinul. Oameni buni, vaccinați-vă pentru că este singura modalitate ca virusul să plece dintre noi. Altfel, el se va replica în miliarde și miliarde și s-ar putea să scoată o tulpină neacoperită de vaccin. Cum poate să dispară virusul dintre noi? Dacă suntem tot mai mulți imuni. Cum ne putem imuniza? Îmbolnăvindu-ne, dar dacă ne îmbolnăvim nu este bine nici așa pentru că nu știm ce se întâmplă sau vaccinându-ne. Este atât de simplu”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Șefa DSP nu știe câte persoane s-au vaccinat

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a reușit să-și dovedească calitățile de bun manager (?!), încă o dat. Nu știe câte persoane s-au vaccinat și se cam încurcă în cifre. „Astăzi am început vaccinarea în faza II, cu centrele rezidențiale. Suntem aici cu o echipă mobilă care este arondată centrului de vaccinare SMIT. Mă bucur că suntem aici deoarece din aproximativ 200 de beneficiari, am avut 150 de persoane infectate din martie până acum. Până la acest moment erau peste 20 de persoane care se vaccinaseră, nu a avut nimeni nicio reacție adversă. Sunt și angajați ce se vor vaccina, momentan 20, pentru că restul au fost și infectați și va trebui să urmeze perioada de după îmbolnăvirea cu virusul Sars-Cov2 să se poată vaccina. 20 din 90 se vor vaccina. Nu știu câți au fost infectați până în acest moment dar 20 se vor vaccina acum. Sunt 190 de beneficiari și 116 și-au dat acordul pentru a fi vaccinați. În acest moment mai sunt două persoane infectate, asimptomatice. În două zile sperăm să terminăm vaccinarea aici. Vrem să vaccinăm toți doritorii din căminele rezidențiale. Tot astăzi a început vaccinarea și la Mangalia și la Negru Vodă”, a declarat Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța.

Centrele de vaccinare sunt pregătite, UAT-urile îngreunează începerea procesului de vaccinare

Cum deja știm că cifrele sunt destul de greu de memorat pentru șefa Direcției de Sănătate Publică, aceasta s-a încurcat iarăși în „micile detalii” ce fac diferența. „Pe județul Constanța avem 8 fluxuri. Vor fi trei la SMIT, două la spitalul de la Medgidia, unul la Cernavodă, unul Hârșova și unul Mangalia. La Pavilionul Expozițional avem 20 de fluxuri și le putem mări până la 40. Centrele de vaccinare sunt pregătite 90%, dar marea problemă este că nu le putem da drumul din cauza UAT-urilor. Nu știu să vă spun acum câți s-au vaccinat până acum, de la început... Dacă o să îmi consult un pic programul eu cred că am reușit să acoperim toate dozele de vaccine care ne-au fost repartizate.

Deci m-am uitat ieri pe programări și 230 de persoane erau numai la Spitalul Județean. Eu mă voi vaccina săptămâna viitoare deoarece vreau să o leg de o zi special din viața mea”, a mai spus șefa DSP.

Persoanele cu dizabilități pot apela la Ability Taxi

Pentru vârstnicii ce nu se pot deplasa, Primăria Constanța pune la dispoziție serviciul „Ability Taxi”. Acesta este un serviciu de transport gratuit în regim taxi dedicat persoanelor cu dizabilități din municipiul Constanța a primit primele solicitări. Cu ajutorul acestui serviciu pus la dispoziția constănțenilor, persoanele cu dizabilități locomotorii pot circula gratuit cu o mașină special adaptată nevoilor lor. „Soluția găsită pentru persoanele ce nu se pot deplasa este acest taxi cu funcții special. Astfel, va lua pacientul, îl va duce la centrul de vaccinare, va sta după domnia sa și după care îl va întoarce la locație”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului.

Iată cine se încadrează în gradul ridicat de risc

Conform Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, în conformitate cu dovezile ştiinţifice actuale, în categoria "boli cronice" se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenital, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In locul tau m-as impaca cu apa calda poate asa reusesti sa te speli...puti!!
5
2
Geogianaaa, ai iesit si tu din cotetz sa dai cu ratu? Lasa proverbele ca la tine nu se aplica. Tu esti purcea, nu iapa
9
0
Nu mor caii cand vor cainii!!! Stati aproape, povestea nu s-a terminat! Cine rade la urma....
2
7
Eram sigura ca esti maryyyyy! Da da, ai muncit cu iulian pe sub birou. Si cu mereuta la munte, la cursul de limba romana. Nu ti-ar fi rusine de zdreanta. In locul tau bagam capul in pamant si taceam din gura. Apropo... pe pagubitii de la vectra ii mai despagubim si noi
9
1
Zdreanta ordinara spaga a luat ma-ta si de zbierat in visele tale alea mizere, femeia aia a muncit 12 ore pe zi si de aia nu va convine ca nu aveti ce sa spuneti. Munciti nu o frecati si dupa veniti cu gunoaie ca voi.
2
5
Rosu, tu esti mamica?! Ai luat niste spagi si acum te dai cu curu de pamant ca nu ai de unde sa le dai inapoi? Na ca ti-a venit randul. Cand zbierai ca apucata la beneficiari si la angajati te credeai pe tarlaua lu ma-ta. Uite ca nimeni nu e vesnic in vreun post. Ai grija cu unghiile alea sa nu ti le infigi in gat.
8
1
Ordinara asta a cerut 10mii euro spaga pt un post!
1
0
Se vaccineaza un minimum de pers ptr a da impresia de legalitate - iar restul de persoane vaccinate intr o zi sunt - vaccinate pe Pile si cadouri ! Rusine ! Merita puscaria asemenea Haimanale ...care nu poarta nici macar costum adecvat in zona de vaccinare ! Mizerabile caractere !
4
1
de cand a venit director nu i-a mai dat voie dnei director sa aibe acces la camerele de supraveghere, ii era frica ca ii vedea protejatele care stau noaptea si nu intra la beneficiari, ca ii vede pe cei care ies cu sacosi de mancare. Cunoasteti aceste aspecte, Domnule Primar? Dar tu, Domnule Rusu? Unde erai cand noi abia respiram in combinizoane? Unde erati in martie, aprilie, mai, iunie? Nu stim unde erati dar puteti verifica, Doaman Rosu era intre noi, de dimineata, pana seara! Ce motiv ati invocat cand ati suspendat-o? Va puneti oamenii?
6
3
Dumnezeu sa il ierte si pe profesorul Nicolae Dura de la teologie
3
0
De cand a fost demisa Directoarea Rosu, Poptile nu a calcat in Camin. Domnule Primar, Donnule Rusu, ceea ce ati gasit in Camin este munca dnei director Rosu Maria, 5 ani de munca aruncati pe apa sambetei printr-o dispozitie de suspendare. NU AVETI CE SA II IMPUTATI! Va place ce ati gasit? ESTE MUNCA EI! Faceti dreptate si aduceti-ne directoarea inapoi! Semnat: un grup de salariati, altii decat aia care fura si nu muncesc si care o voiau plecata!
6
6
Asta e prietena cu daniela vladescu. Cand erau cazuri in teatru le-a spus presei ca nu poate declara cate cazuri sunt in teatru pt ca ea,Schipor,este prietena cu daniela vladescu. Si in teatru erau f multe cazuri de covid.
27
1
Auzi fa,sefa asta de la DSP si cu toti nenorocitii de acolo.....Da cate cazuri de malpraxis si omoruri ale pacientilor internati si operati de Spitalul judetean Constanta,cazuri reale si meluate in seama-nerezolvate da voi macar stiti cate sunt?Aveti vreo evidenta?Si daca aveti s-au rezolvat cu.....mortu e de vina?Ia bagati un stol.
30
0
Unde sunt centrele de vaccinat din Constanta? De ce nu sunt suficiente?
15
2
saraca idioata... un fel de dancila mai mica , careia i se cere prea mult in raport cu IQ-ul cat marimea unui pantof si studii facute la batranete chipurile economice si pusa in functie de partidul vesnicului mire tariceanu , dupa ce cutra imbatranita in uratenie si rautate trecuse cam pe la toate partidele...
33
1
Chirac asta e praf, o sa vedeti cu totii cum trec 5 ani si nu face nimic, dar ninic!!@
21
5
De ce avem astfel de persoane in functii de conducere sau reprezantanti al institutiilor publice. Esti fault, afara!.
28
1
Domnule primar cum facem cu toate cazurile de covid din toate sediile primariei? Cine e vinovat? Dvs??? Atunci acasa cu voi.
26
4
Corect, in Cta nu te poti programa la niciun centru.Sunt deschise Mangalia si Harsova...aia au primari.
26
3
Ce face Primaria?? Nu se pot face programari la Centrul Expozitional. Parintii mei varstnici s-au programat la Mangalia.
24
2
Alooo domnule primar in cazul in care nu stiati caminul arata foarte bine pentru ca au muncit fraierii de Mereuta si rosu si tu ii aduci luade Lu poptile, e jenant!
18
9
DSP sunt praf.Totul a fost pus in carca primariilor
36
2
Nu a stiut sa raspunda pai cum asa vaaai.La controlul efectuat de subalternele dinsei la casa unde se spalau morti in garaj a stiut ca totul este ok.Bineenteles asta poate si din cauza atentiei care ia fost data.Flegma de fiinta.
31
0
astia de la dsp sint mai prosti decit medic,de fapt drojdia pilelor pesede,analfabeti,bouari,retarzi! Toti trintorii bugetari cer alti bani ca sa.si faca cit de cit munca,nimeninu le spune,ba,nu va convine plecati,aveti deja un salariu imens.Mocangealampesede a dusnlamo inflatie imensa si preturi imense in statiunile de la munte datorita voucheristilor boschetari pomanagii.Lasati calicii samstea acasa,nu.i kbligatoriu sa te plimbi in concediu!
30
5
Va dati seama ca in noiembrie carantina a fost istituita aiurea, in timp ce alte orase care au aeroport si sunt adevarate porti de intrare in tara aveau rata mai scazuta decat Constanta, cum s-a putut ajunge la rata de incidenta 11%, in conditiile in care nuprea au fost multe persoane pe litoral anul acesta si nici deplasari nu s-au facut masiv....
30
4
Daca si institutia dsp este aidoma sefei atunci situatia e grava. Am perceptia ca dsp este doar o directie de statistica nu are nici o treaba cu pandemia.
41
1
Cate centre de vaccinare sunt deschise in orasul Constanta ? Ca suntem in etapa a 2 a !?
19
0
Conteaza ca nu stie nimic? Important e ca e bine imbracata. Nu se vede ca au salarii mici asa cum se spunea.
30
2
Sefa DSP este paralela cu orice si perpendiculara doar cu ala care o fute si sustine in functie !!! curvete
37
6
Asta i excroaca care ragnea ca are nevoie de cazuri pentru a va carantina C ta!!!
35
4
Orice sef de la orice institutie trebuie sa primeasca un raport zilnic de la un subaltern ,angajat special ptr asa ceva,mai ales in perioada asta si mai ales la dsp...raportul asta trebuia sa stea in geanta ei si cand intrebau ziaristii il scotea frumos din geanta si il citea....simplu...dar sa nu o luam pe duduia asta prea tare ca vad ca se supara si ne baga in carantina din rapoarte...
32
2
lasa tu taica vaccinarea ca acus se face juma de an de cand esti primaru orasului nu nu se vede! nu ai facut nimic! sti doar sa clampani cine te baga in seama pe tine ma?
25
6
E sefa DSP , ar trebui sa stie tot ce misca oricand oriunde. Dar ma rog uitati-va la ea ce cucoana e, s-a trezit saraca deodata cu o raspundere pt care nu era nicic pe departe pregatita. Se face aproape un an de cand a venit covidu peste noi, asta ori trebuia sa aiba manecile suflecate si cearcane cat casa ori sa-si dea demisia dar cum se intampla in Ro ea si-a dat doar aere de sefa
39
3
Faza a doua a inceput si centrul de vaccinare de la complexul expozitional nu functioneaza inca! Guvernarea centrala si locala liberala este fantastica!
23
13
Ce sa zic... Sefa DSP trebuie sa stie tot timpul cati s-au vaccinat. Ce relevanta are? Daca stie o cifra rotunda, eu consider ca stie suficient. Ati facut un articol si din asta.
18
31

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218