REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a demisionat

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a demisionat

A.F. 29 mai 2023 | 20:24 2085

Lucian Heiuș și-a anunțat luni seara demisia din funcția de președinte al ANAF. Acesta spune că a fost onorat să conducă această instituție, dar regretă că nu a putut duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute.

seful ANAF, Lucian Heius, a demisionatLucian Heiuş

Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an.  

Totodată, sunt mulțumit de faptul că, în acest mandat, ANAF a reușit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR și toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, cu onestitate, responsabilitate și respect față de contribuabili.  În 2022, am reușit să colectăm la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent, și să rambursăm TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, față de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde lei.  În primele cinci luni din 2023, s-a rambursat TVA în valoare de 11.451 milioane lei.  

În luna aprilie 2023 am trimis 780 de notificări către persoane fizice care nu-și pot justifica veniturile.  Totodată, în acest mandat, au fost efectuate 50.979 verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice în urma cărora s-au stabilit sume suplimentare în valoare totală 3.688,5 milioane lei. Au fost efectuate 25.274 verificări documentare la contribuabili persoane juridice şi fizice, în urma cărora au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 554,2 milioane lei.  

În aceeași perioadă, colegii mei de la direcția antifraudă fiscală au cuantificat/estimat implicaţii fiscale - reprezentând TVA, impozite, contribuţii sociale şi de sănătate, alte creanţe - în sumă totală de 2.471,1 mil. lei și au înaintat organelor de urmărire penală 289 acte de sesizare, pentru prejudicii în sumă totală de 621,8 mil. lei. În plus, în urma activităţii de verificare documentară au fost emise decizii de impunere, pentru 1.904 entităţi, valoarea obligaţiilor stabilite însumând 604,9 mil. lei.  

Nu în ultimul rând, sunt mândru că, în mandatul meu, administrația fiscală a deschis căi de acțiune către zone de evaziune care n-au mai fost abordate până acum.  

Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute acum și sper ca viitorul președinte să continue proiectele de digitalizare ale instituției.“, a transmis Lucian Heiuș, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu motiveaza plecarea daca a fost atat de bun? L-au prins cu spaga sau trafic de influenta si a sters-o ca sa nu se faca mult tam, tam?
2
1
Societati cu 0 angajati care ridica blocuri luate la puricat , patroni cu vile si masini scumpe si nu au venituri
5
0
Daca nici pe La Iulian ala n-au reusit sa-l inchida cu cel mai pestilential peste din Constanta si casa de marcat in pifnita, ca de 2 ori am luat peste de acolo si i-am cerut bon a zis ca n-are, normal ca si-a dat demisia... Tara lui Papura Voda si institutii de tip timpul trece leafa merge. A avut putina onoare cel putin
7
0
Wow!!! ANAF a colectat , bla, bla, bla… da, a colectat, in mare parte de la fraiei, de la talpasi. Marii evazionisti traiesc linistiti. Fiecare roman cunoaste cateva persoane devenite milionari in euro fara sa fi muncit o zi. Toti cunoastem la ce valori se desfasoara evaziunea la alcool, tutun, marfuri generale. p*****l si jignitor sa-ti atribui merite pentru incompetenta unei institutii care a haituit pestisori iar rechinii au apele lor. Nu dle Heius, demisia era necesara la inceput de mandat. ANAF protejeaza coruptia, asa simt romanii de rand.
15
0
L au ex3cutat. A deranjat prea multa lume
11
2
stire lipsita de orice interes; anaf si echivalentele lui din trecut nu fac nimic de 33 de ani; nu are nici o importanta cine este sef; suntem pe un rusinos ultim loc la colectari in ue la mare distanta de celelalte tari; pana nu se schimba asta si nu colectam si noi ca ceilalti nici o stire legata de anaf nu intereseaza pe nimeni
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218