REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Șeful ANAF, mazilit de urgență de Viorica Dăncilă

Șeful ANAF, mazilit de urgență de Viorica Dăncilă

Replica API 3 ianuarie 2019 | 13:20 356

Ionuț Mișa

Premierul Viorica Dăncilă îl va demite, astăzi, pe șeful ANAF, Ionuț Mișa, după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, i-a cerut demiterea acestuia. De asemenea, Liviu Dragnea a spus că la ANAF ”vom scutura pomul”, dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodororovici, ar fi trimis premierului Viorica Dăncilă, la finalul anului trecut, o scrisoare prin care a cerut demisia şefului ANAF, Ionuţ Mişa, din cauză că ar fi nemulţumit de activitatea acestuia, potrivit unor surse consultate de News.ro.

În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenţionat pe Mişa că va trebui să respecte ţintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ţinte stabilite chiar de Mişa în 2017, când acesta a îndeplinit funcţia de ministru al Finanţelor.

În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul şi a spus că Mişa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigenţă şi nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mişa în 2017.

La finalul anului trecut, Teodorovici ar fi cerut premierului Dăncilă, printr-o scrisoare, demisia lui Mişa, nefiind mulţumit de activitatea sa în fruntea ANAF, potrivit surselor consultate de News.ro.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 11 luni cu un deficit de 26 miliarde lei (5,58 miliarde euro), 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB), de aproape trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În primele 11 luni din 2017, deficitul bugetar a fost de 10,2 miliarde lei, respectiv 1,21% din PIB. În aceeaşi perioadă din 2016, deficitul bugetar a fost de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,73% din PIB.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ma mokane , nu are cine sa planga pedofilul rom draqnea ? Sau inculta semi analfabeta roma veorica ? Ti ai dreaq cu specia de hoti si koorve
3
0
Miza este intensificarea controalelor cu amendarea oricarei litere pentru a colecta chiar si abuziv bani pentru acoperirea cheltuielilor nefondate economic ale guvernului. Asa ca il da afara pe pampalaul care nu stie sa trimita echipele in control. Pazea patroni vine ANAF pregatiti banii.
6
2
pai aia e, cred ca aia mari au cotizat unde NU trebuie si acu sugar daddy tre sa puna biciul pe ei si cu molaul asta de mishea , n-are cum
3
0
Ce ma cipane, e var-tu de-l plangi atat pe balbaitul asta de misa, un machedon debil si pilos. Nu-i bun nici de alifie de paduchi.
8
2
a inceput razboiul intre machedoni timpiti si lipoveni cretini
9
5
Misa este un incompetent, numit de dragnea din greseala ministru de finante si care a facut numai gafe si balbe la minister. A doua sansa la Anaf a fost ratata. Mult peste Teodorovici!? O fi mai inalt... Profesional este praf Misa.
16
4
A declarat Dragnea ca ANAF-ul e bland cu multinationalele si sta cu biciul pe magazinele de cartier. Taticul a ordonat si il demit pe Misa si numesc unul care tot la fel va face poate mai abitir pe cei mici , cei mari cotizeaza unde trebuie.
15
2
Misa este cu mult peste Teodorovici , din punct de vedere profesiobal, doar ca nu a vrut sa-i execute niste combinatii, iar rezultatul este asta. Probabil ca Teodorovici isi va planta o marioneta care sa-l asculte. Sa vedem ce rezultate marete va avea noul sef ANAF. Probabil ca nici macar pe jumatate fata de Misa. Nu va mai mirati de ce merg lucrurile prost. Actuala clasa politica trebuie decapitata la urmatoarele alegeri, dar problema e pe cine punem in loc, ptr ca toti sunt niste hiene, indiferent de culoarea politica. Oamenii de bine au plecat de mult din tara...
25
9

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102