REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Șeful ANSVSA explică de ce s-au retras TREI milioane de ALIMENTE de pe piață

Șeful ANSVSA explică de ce s-au retras TREI milioane de ALIMENTE de pe piață

Replica API 30 august 2021 | 14:23 1471

Mihai Ponea, Directorul General al Direcției Generale Siguranța Alimentelor, a fost invitatul lui Radu Tudor, duminică seara, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3. Acesta a explicat ce este oxidul de etilenă, un pesticid cancerigen, și de unde a pornit suspiciunea că a ajuns în alimentele de pe piața românească, scrie antena3.ro.

Mihai Ponea

"În ultimile luni întradevăr ANSVSA a retras de pe piață în jur de 3 milioane de produse alimentare. Dar în urmă analizelor efectuate nu s-a identificat în aceste produse oxidul de etilena. Motivul retragerii a fost principiul precauției.", a explicat Mihai Ponea.

"Acel aditiv E410 în componență căruia avem acea humă, este un abore de caruba din Asia, care pe timpul transportului a fost tratat cu un dezinfectant. Lucru interzis în Europa și permis în țările asiatice.

Când s-a constatat că în acest aditiv există cantități infime de oxid de etilenă, oxidul de etilenă a intrat în compoziția E410 care a intrat în înghețată, sucuri și alte produse alimentare.

În ceea ce privește retragerile și rechemările de pe piață, ANSVSA face acest lucru prin reglementări naționale și europene. Zeci de tiruri. săptămânal, cu alimente sunt confiscate, pe diferite motive de neconformitate, înainte de a ajunge la raft.

Dar atunci când un produs a ajuns în frigiderul consumatorului, este obligatoriu să anunțăm, astfel încât să evităm riscul.

Repet, acest oxid de etilenă nu a fost identificat în produsele retrase. E doar pe principiul precauției." a mai precizat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fuul euri la alimente
1
0
hai ce m-am cacat pe mine de ras cand am citit. retragi asa ca ai visat seara ca are oxid produsul
1
0
sa faca ei controale sui sa ceara retragerea alimentelor neconforme nu sa le retraga vanzatorii si ei sa se dea lupi!!
1
0
incertitudini o mascarada totala, ce s a mai creada bietul om de rand!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272