REPLICA ONLINE CONSTANTA

21° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
21° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Şeful APIA a fost demis. Ordinul a fost semnat de ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Şeful APIA a fost demis. Ordinul a fost semnat de ministrul Agriculturii, Florin Barbu

A.F. 21 februarie 2024 | 00:00 1187

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem.

seful APIA a fost demis. Ordinul a fost semnat de ministrul Agriculturii, Florin BarbuIonuţ Lupu

"Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuţ Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăţilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Am avut şedinţă în această seară despre plata subvenţiilor şi deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituţie. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarele Naţionale Tranzitorii şi ecoschema PD-04 privind înverzirea", a declarat ministrul Florin Barbu, scrie Agerpres.

Acesta a precizat că foarte mulţi fermieri i-au cerut să facă schimbări la APIA din cauza blocajului existent în agenţie. Mai mulţi fermieri au cerut chiar revenirea lui Adrian Pintea la şefia APIA, acesta fiind în prezent secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Conducerea APIA va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus agenţia înainte de venirea lui Ionuţ Lupu, însă posturile de conducere ale agenţiilor de plăţi din subordinea MADR vor fi scoase la concurs în cel mai scurt timp, a mai spus Florin Barbu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este o clara executie a unui finctionar corect, care a semnalat nemernicia cu subventia pe stuful din delta la pradatorilor pesedisti.Pesedisti si penelisti odiosi, vin alegerile si o sa va aruncam la cosul de gunoi al istoriei, odata pentru totdeauna....
1
0
a refuzat dosarul cu exploatarea stufului din delta al fiului lui stanescu ptr ca firma lui nu era si proprietara terenului - o simpla coincidenta fara nici o legatura cu demiterea si alta ciudatenie mai e si liberal
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515