REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Șeful armatei ucrainene: "Un război nuclear declanșat de Rusia nu poate fi exclus"

Șeful armatei ucrainene: "Un război nuclear declanșat de Rusia nu poate fi exclus"

Replica API 7 septembrie 2022 | 00:00 875

Amenințarea reprezentată de utilizarea de către Rusia a unor arme nucleare tactice nu poate fi ignorată iar o astfel de lovitură ar putea declanșa un război nuclear "limitat".

Valeri Zalujnîi

Comandantul șef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, este cel care a făcut o declarație în acest sens, relatează presa internațională.

"Există o amenințare directă a utilizării, în anumite circumstanțe, a armelor nucleare tactice de către forțele armate ruse", a estimat generalul Zalujnîi (foto următoare) într-un articol publicat de agenția națională de presă Ukrinform.

"Este, de asemenea, imposibil să excludem complet posibilitatea implicării directe a celor mai importante țări la nivel mondial într-un conflict nuclear 'limitat', în care perspectiva unui al treilea război mondial este deja direct vizibilă", a mai apreciat el, scrie antena3.ro.

Șeful armatei ucrainene recunoaște public că forțele Kievului au atacat baza rusească Saki din Crimeea

În același articol, comandantul șef al armatei ucrainene a revendicat responsabilitatea pentru o serie de atacuri împotriva bazelor aeriene rusești din peninsula anexată Crimeea.

Între acestea se numără cel care a provocat în luna august daune semnificative la aerodromul militar din Saki, în vestul peninsulei.

"Ne referim la o serie de lovituri reușite cu rachete împotriva bazelor aeriene ale inamicului din Crimeea, în primul rând împotriva aerodromului militar din Saki", se precizează în articol.

O notă de subsol menționează că atacul de la Saki a fost o "combinație de lovituri" care au avut loc pe 9 august și care au scos din luptă zece avioane de război rusești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
... Zalujnii , sau cum dracu te cheama ca toti aveti nume de rusi ... de la voi ucrainienii nu auzim decat de razboi , arme moca si iar razboi ! Sunteti bara-bara cu americanii si nu ati incercat nici o negociere de pace ! Tu si cu evreul pitic imbracat in kaki bagati batul prin gard la rusi apoi va victimizati , farsorilor !
1
0
Deja sunt satul sa tot aud de ucrainieni
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272