REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Șeful Camerei de Comerț, atac la Guvernul Dăncilă: „Ca să măreşti salariile nesustenabil, nu-ţi trebuie decât, cel mult, patru clase primare“

Șeful Camerei de Comerț, atac la Guvernul Dăncilă: „Ca să măreşti salariile nesustenabil, nu-ţi trebuie decât, cel mult, patru clase primare“

Replica API 28 octombrie 2019 | 00:39 370

Mihai Daraban

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a criticat dur, duminică, în discursul ţinut la lansarea programului preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat, deciziile luate în ultimii ani de către guvernanţi în domeniul economic, arând că dacă toţi oamenii neangajaţi ar fi incluşi în statistici, şomajul ar fi de 50% şi spunând că „să măreşti salariile nesustenabil, nu-ţi trebuie decât, cel mult, patru clase primare”, anunță news.ro

Mihai Daraban a criticat faptul că oamenii de afaceri au aflat, în ultimii ani, de la televizor măsurile economice care le afectează activitatea.

„Ca să măreşti salariile nesustenabil, nu-ţi trebuie decât, cel mult, patru clase primare. Nu putem spune că am asistat în ultimi an la un program de guvernare, din moment ce puncte importante ale clasamentelor în care ne aruncă Eurostat, ale celebrei lipse de infrastructură, nu au fost luate în considerare” a afirmat Daraban.

Preşedintele CCIR susţine că „am ieşit din acest doliu al dispariţiei forţei de muncă din ţară şi trebuie să ne axăm foarte mult pe rezervele forţei de muncă din ţară”, arătând că, potrivit cifrelor oficiale, furnizate de Eurostat, peste 1,5 milioane de români din categoria populaţiei active nu au muncit niciodată.

„Trebuie să punem România la muncă. Ne-a spus Eurostatul acum trei săptămâni că 1,68 de milioane de oameni între 18 şi 60 de ani din România nu au muncit niciodată. Mai ştim că sunt 12,6 milioane de oameni apţi de muncă şi privat, cu cei care lucrează în sistemul bugetar ajung pe undeva la 5,5 milioane. Cred că am ieşit din acest doliu al dispariţiei forţei de muncă din ţară şi trebuie să ne axăm foarte mult pe rezervele existente în ţară. (...) Dacă aceşti oameni s-ar regăsi oficial ca neangajaţi probabil am avea un şomaj de 50 la sută. (...) Judeţul metropolă al României, Teleormanul, ştiţi să sunt 35 de angajaţi la 100 de apţi de muncă. Este o realitate. Cred că ajutoarele sociale pe nemuncă trebuie să dispară” a mai spus Mihai Daraban.

Preşedintele CCIR mai susţine, în discursul său, că „creşterea nesustenabilă a salariului bugetar ne-a consumatori de black Friday„

El spune că oamenii de afaceri sunt „conştienţi de fragilitatea capitalului românesc”

„Am asistat la foarte multe ocazii când capitalul românesc era descalificat din primul paragraf pentru că erau condiţii fie de cifră de afaceri, fie de experienţă anterioară, unde nu aveam cum să ne calificăm. (..) Am luat foc la propriu şi la figurat în momentul anului 2017, când am văzut un atac deşănţat asupra capitalului străin din România. Trebuie conştientizăm, să fim realişti şi să ştim că acest capital a adus stabilitatea macroeconomică a României”, mai spune Daraban.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine este Daraban asta? Nu am auzit in viata mea de el. Inca unu care n-a facut nimic in viata lui dar isi da cu parerea despre tara asta
3
2
vino ma cu nevasta-ta sa ne intalnim , sa vezi ce poate sa faca ! ia-o si pe fiica-ta sa danseze la bara 1 sa ne sugi pula in duet cu fiica-ta , dusman al romanilor , comunist platit din afara ,vino sa te cunosc ! muie ma-tii !
3
2
DIN BISNITAR AI AJUNS PRESEDINTE PUS TOT DE NISTE HOTI. EU ZIC MUCLESSSS CA TE FUUUUUUUUT.
9
1
Sa nu mai apucati sa luati salarii marite ca mita ptr alegeri! Oricum voi deja sunteti morti si ateptati parlamentarele ca sa fiti si ingropati. Deja putiti a hoit, scarbe ordinare ce sunteti! Sa va fie memoria blestemata!
4
5
nu mai blocati masajele
3
0
La toate intrunirile alea intre patroni in care va laudati cu profiturile imense pe care le aveti si va premiati mereu, spuneti si ce salatii dati angajatilor? A, profitul e facut in special pe neplata corespunzatoare a muncii angajatilor vostri? Sa-l dati la medici si pe medicamente, asa sa va ajute dzeu
14
0
vorbesti mult si uiti ce ai facut , rusine !
13
2
Bravooo... !! Ai pus punctul pe i, d-le Mihai Daraban. Atat o duce mintea pe tantita de videle. A distrus economia cu pomenile ei nesustenabile, cu guvernul ei DEZASTRUOS, incompetent.
5
15
Cine e Daraban?
17
2
Ce ma surprinde pe mine este ca in tara asta ne da lectii cum sa muncim, tocmai cei care n-au muncit niciodata in viata lor. Poate sa creada cineva ca acest fiu de nomenclaturist, dupa cat este de umflat,a muncit vreo data. Jos cu toti acesti impostori.
17
0
Cretinul asta vrea sa muncim pe 300 de euro iar el pe vreo 12 000 pe luna asai?
17
0
De cand a devenit candidatul asta la primarie expert in macroeconomie? A condus in viata lui vreo institutie publica sa stie ce inseamna asta? Are vreun doctorat in economie???
16
0
Numai buhaiul asta ingamfat nu mai dadea lectii de guvernare
18
0
Daca ar mai fi multi ca tine am ramane ultima caruta a europei. Daca voi sunteti oameni de afaceri insemna ca cei cu 4 clase se simt mandri.
18
0
Se pune bine bine cu noua ocarmuire.Vizeaza probabil vreun minister.Apoi il trage si pe frat-su.Securistii nu lasa pe nimeni in urma!
23
0
Dute dracului de DERBEDEU controlati va la medic tu si klaus
21
7
Cine plm sunt nulitatile astea , care vorbesc de alte nulitati. Sa isi dea cu parerea si tata floarea sotia lui nea Ion asta. Un nimeni in papusoi
26
0
Un handicapat care in viata lui nu a muncit la privat, ci doar a furat de la stat... atat la dus mintea. Un cacat securist si nimic mai mult.
30
0
dar tu ce salariu ai, ma japita ce esti??? ce guvern ti-a platit salariul nesimtit ??? Cotarla ce esti, musti mana care te-a hranit? Mortii tai de buhai !!!
34
0
economia se face de la gura sacului nu la fundul lui! ce inseamna nesustenabil la tine? Ia explica-ne tu de ce muncitorii dacia de la mioveni nu au salariul ca in occident sau macar la jumate? ca doar au si productivitate au si profit deci sunt sustenabili? si e valabil si pentru alte companii private! Pana cand statul nu ridica standardele privatii baga profitul MAXIM in buzunar. Erai mai credibil daca spuneai ca la stat trebuie restructurari nu salarii mici!!
32
0
A ajuns mare om handicapatul familiei Daraban cu mama secretar al PCR in Constanta si scoala terminata cu pile. Daca nu era omul lui Bosanceanu care la vrut sef la Bucuresti murea de foame.
30
0
Traiti dom colonel sie ! Ca bine le ziceti. Isus le vede pe toate ! Bergenbier, prietenii stiu ce si cum.
31
0
Gogule ai uitat vremurile cand erai membru important in PSD?
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272