REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Șeful DSVSA ne liniștește! La Constanța nu există pui cu salmonella

Șeful DSVSA ne liniștește! La Constanța nu există pui cu salmonella

Victor ROTARU 6 decembrie 2023 | 00:00 1610

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat marți, 5 decembrie, retragerea de la raft a unui lot de carne de pui, contaminată cu Salmonella. Potrivit ANSVSA, este vorba despre sferturi posterioare de pui congelate, contaminate cu Salmonella Enteritidis, produse de Cedrob.S.A. Numărul lotului este: 191/3/23. Contactat de către reporterii de la Replica, Gabriel Nica, directorul D.S.V.S.A. Constanța, a transmis faptul că cetățenii nu trebuie să-și facă griji. 

seful DSVSA ne linisteste! La Constanta nu exista pui cu salmonellaFoto cu rol ilustrativ

A.N.S.V.S.A. a anunțat marți, 5 decembrie, retragerea de la raft a unui lot de carne de pui, contaminată cu Salmonella. Potrivit reprezentanților Autorității Naționale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor este vorba despre sferturi posterioare de pui congelat, contaminate cu Salmonella Enteritidis, produse de Cedrob.S.A. Numărul lotului este: 191/3/23.

seful DSVSA ne linisteste! La Constanta nu exista pui cu salmonellaMagazinele în care a fost distribuită carnea contaminată 

„În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l-ați achiziționat, în baza bonului fiscal“, se arată pe site-ul ANSVSA.

Directorul D.S.V.S.A. Constanța: Nu trebuie să ne facem griji

Contactat de către reporterii Replica de Constanța, Gabriel Nica, directorul D.S.V.S.A. Constanța, a transmis faptul că în județul Constanța nu au ajuns alimentele din lotul cu numărul 191/3/23, iar constănțenii nu trebuie să-și facă griji în această privință: „Avem o colegă care s-a ocupat, a trimis la tipizare, este nepatogenă Salmonela. Acum, decizia este a producătorului care este din Buzău, care este procedura de retragere sau consum condiționat. Dacă era patogen, colegii de la circumscripție mergeau în toate magazinele, aveam o listă cu acestea, în ce supermarketuri, magazine, sunt prezente loturile respective și colegii retrăgeau toată marfa de la raft. Nu trebuie să ne facem griji.” 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436