REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Şeful E.ON: Sectorul energiei din Europa nu are nevoie de un echivalent al Airbus

Şeful E.ON: Sectorul energiei din Europa nu are nevoie de un echivalent al Airbus

A.F. 14 martie 2024 | 00:00 104

E.ON nu este interesat de crearea unei mari companii de utilităţi pan-europene, a declarat şeful grupului german, Leonhard Birnbaum, într-un interviu Reuters, respingând sugestiile că recentele turbulenţe de pe piaţa energei ar putea stimula consolidarea în sector.

seful E.ON: Sectorul energiei din Europa nu are nevoie de un echivalent al AirbusLeonhard Birnbaum

"Crearea unui echivalent al Airbus doar ne va abate atenţia de la problemele noastre actuale. Nu văd niciun beneficiu", a explicat Leonhard Birnbaum, referindu-se la faptul că grupul aeronautic este parţial deţinut de guvernele din Germania, Franţa şi Spania.

Birnbaum a adăugat că sunt şanse reduse ca E.ON, cel mai mare operator de reţelele energetice din Europa, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 32 miliarde de euro (35 miliarde de dolari), ar putea deveni o ţintă de preluare.

"Cea mai bună apărare contra preluărilor este să valorici la maxim compania ta şi să înregistrezi creştere", a declarat şeful E.ON, anunţând planuri de a majora în următorii cinci ani investiţiile la 42 miliarde de euro. "Şi facem ambele", a adăugat Birnbaum.

Sectorul energiei din Europa a trecut prin schimbări semnificative după tăierea legăturilor cu Rusia, în contextul războiului din Ucraina. Aceste evoluţii au dus la probeleme mari de aprovizionare şi la creşterea preţurilor, forţând unele guverne să salveze sau să preia participaţii în firmele energetice şi în infrastructura energetică critică.

În acelaşi timp, marile companii petroliere s-au extins pe segmentul energiei regenerabile, sporind speculaţiile privind preluările.

În timp ce invadarea Ucrainei de către Rusia a scos în evidenţă necesitatea unei cooperări mai strânse în Europa, în domenii cum ar fi securitatea cibernetică, energia reprezintă un exemplu de sector unde se întâmplă deja această cooperare. Astfel încât eritele combinării unor entităţi majore transfrontaliere sunt limitate, a explicat Birnbaum.

Acesta a declarat că E.ON ar putea cheltui chiar mai mult decât suma de 42 miliarde de euro planificată pentru perioada 2024-2028, dar a avertizat că aceste investiţii depind de un cadru de reglementare favorabil, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108