REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Șeful Europol susține că a cumpărat un kg de cocaină din Portul Constanța. Video

Șeful Europol susține că a cumpărat un kg de cocaină din Portul Constanța. Video

Andreea Popa 21 decembrie 2023 | 12:28 5062

Sindicatul Europol, o structură care s-a evidențiat de multe ori prin luările de poziție motivate și demne împotriva abuzurilor din poliție, a postat miercuri seara o informație ciudată, din categoria fake news. Astfel, sindicaliștii se lamentează că Portul Constanța este păzit de o singură patrulă de poliție, deși orice polițist din România ar trebui să știe că portul de la malul mării nu a fost niciodată păzit, conform legii, de poliție. 

seful Europol sustine ca a cumparat un kg de cocaina din Portul Constanta. VideoPreședintele Sindicatului Europol

Sindicatul Europol continuă lupta sa împotriva șefilor din poliție și pentru drepturile oamenilor legii din stradă, dar de această dată l-a luat gura pe dinainte și aruncă pe piață un fake-news care le dăunează în primul rând chiar polițiștilor pentru care militează.

”Portul Constanța, cel mai vânat obiectiv al politicienilor, este păzit de 1 SINGURĂ PATRULĂ DE POLIȚIE, care ar trebui:
- să acopere 5 HA de port;
- să monitorizeze 13 porți de acces în port 
- să monitorizeze un flux de intrări în port de aproximativ 10 mii de persoane și auto în 24 de ore 
- să instrumenteze sute de dosare de furt, tâlhărie, loviri și alte violențe, furt de identitate, migrație ilegală, infracțiuni economice, rutiere etc.

seful Europol sustine ca a cumparat un kg de cocaina din Portul Constanta. VideoPachetul cumpărat din Portul Constanța

Oare care este interesul guvernanților să aibă polițiști puțini, prost plătiți și fără logistică?! Oare câți bani se fac din ilegalități în portul Constanța?! 
P.S. Vă urma… țineți-vă bine!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Problema este că, potrivit legii, poliția nu a avut niciodată în grijă Portul Constanța. Paza perimetrului portuar este asigurată de 20 de ani de companii private. Oricât de controversat a fost contractul atribuit celor de la UTI în acest sens și oricât de bine sau de prost își fac aceștia treaba, din punct de vedere strict al prevederilor legii actuale, Sindicatul Europol nu are dreptate.  

Ce spune șeful Sindicatului Europol

Președintele Sindicatului Europol Cosmin Andreica susține că a cumpărat un kilogram de cocaină din Portul Constanța și că la ieșire nu l-a controlat nimeni. Acesta a postat imaginile cu un pachet în care susține că sunt droguri.

„Suntem în port, tocmai ce am coborât de pe o navă, am vorbit cu niște muncitori și am primit acest parchet, de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie... 100.000 de euro pe un kilogram de cocaină pe piața neagră. Asta înseamnă 1 gram - 100 de euro... Și nu m-a controlat nimeni deocamdată. Vom încerca să trecem cu acest pachet pe una din porțile portului, acolo unde avem agenți de securitate, poliție militară, poliție de frontieră. Important de spus: tot acest port este lăsat în grija unei patrule de poliție”, a spus Andreica în filmare.

seful Europol sustine ca a cumparat un kg de cocaina din Portul Constanta. VideoPreședintele Sindicatului Europol

Andreica spune că s-a dus personal în port, unde a petrecut mai multe zile și a testat vulnerabilități. „Nu am avut ce să testez, pentru că nu am întâlnit dificultate în a cumpăra produse de contrabandă, substanțe interzise, nu există niciun control în tot portul, nu avem niciun fel de instrumente prin care să fie verificate persoane”, a declarat șeful Europol

Andreica mai susține că toată securitatea portului este lăsată în sarcina unei patrule de poliție din cauza lipsei de personal. ”Avem o patrulă, maxim 2, același lucru și la Poliția de Frontieră”, a precizat el. „Am plecat din port cu pachetul pe bord. Întrebând dacă voi fi controlat, au zis: „Puteți pleca, nu vă controlează nimeni””, a mai spus președintele Europol.

Ce spune Poliția Română 

Gafa lor, voită sau nu, a fost speculată imediat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Adică exact acei șefi împotriva cărora se revoltă sindicaliștii și cărora le dau acum apă la moară, sabotându-și astfel propriile eforturi. 

Astfel, IGPR a transmis miercuri seara următoarele: 
„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind activitățile de patrulare din Portul Constanța, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase, în condițiile în care Poliția Română nu a avut și nu are atribuții de pază, cu excepția propriilor sedii. În Portul Constanța, paza este asigurată de o firmă specializată. În Portul Constanța, Poliția Română acționează prin următoarele structuri: Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime. Fiecare structură a Poliției Române acționează conform competențelor, independent sau în cooperare cu Poliția de Frontieră.

În mod concret, SPTM și SCCOPM totalizează peste 100 de funcții, nivelul de încadrare fiind de 82,5%.
De asemenea, polițiștii care patrulează nu au atribuții de soluționare a dosarelor penale, acest atribut revenind structurilor specializate. Reamintim că, în prezent, Inspectorul de Poliție Judeţean Constanța este în proces de reorganizare, în vederea eficientizării structurii, în beneficiul cetățenilor”.

Video:

Video:

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Detinerea, cumpararea, oferirea de droguri sunt infractiuni la lg 143. Banuiesc ca acest Andreica cunoaste ca a comis o infractiune daca acel pachet continea droguri sau ca a indus in eroare prin fals politia si alte institutii. Vai mama lor se dau mari politisti cei precum Andreica dar habar nu au de legi sau cum se aplica ele.
1
0
intra tony si fura motorina din vapor cu ei de fata
0
0
Ce idiot este acest politist?! Portul Constanta are cu apa cu tot peste 1000 de hectare si aici paza si siguranta sunt asigurate de politia de frontiera.
4
2
Exista dobitoc mai mare?Dar toti militienii sunt asa.
6
3
Mai rar asa idiot ca Andreica asta. Maaaare idiot.
10
4
Bideul este imperturbabil. Mingicarii sindicaliste ieftine. Va schimba trei fraieri de l pupau in c*r si pe care tot el ii pusese si mergem inainte. UE lu UTI! Cocaina = faina. Mare zarva degeaba.
7
4
Buna ziua, chas sau online a facut plata. Banca intreaba , cand suma este mare. Asa ca
2
2
Sa va explic ca gardul portului reprezinta frontiera externa a UE?
7
1
a*****a este doar un prostan care nu a făcut nimic altceva decât sa se bage în k*t.Politia ar trebui sa îl salte în secunda 2 și sa îl întrebe de unde a avut bani pentru coca și unde este kg de coca ?
11
3
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost. Este câinele de pază, care latră... Contra Cost!!!!
8
4
Normal. Toți milițieni stau cu radare. Ați văzut sa facă altceva ? Dar sunt f obosiți și surmenati. Mai ales cei din Mamaia Analfabeți Leneși Toți fac circulație Niște mincinoși Pol Mamaia se aude ?????
8
7
Ati actionat ca un mafiot dupa un scenariu p***t,un fake.Cum sa faceti asa ceva? Iar ne-ati facut de ras in toata lumea.Abia astptau UE, Austria .Nu urca oricine la bordul unei nave.Trebuia sa va culce la pamant.Azi nu erati la tv. Ati avut noroc.Sa ziceti mersi.Data viitoare Nu va mai fi.O sa va contreleze toata viata pe toti.La cum i-ati ponegrit si ati facut de ras toate institutile.Nu mai apareti niciodata cu niciun pachet pe bord ,filmati in masina. Mare greseala au facut,v-au crezut pe cuvant superiorul lor. Nu lovesti in colegii din alte institututii transporturi,paza firme private, politie,IGPR ,frontiera etc.Aveti superiori,raportati.Dupa circul asta ieftin mai aveti curaj sa protestati? Mergeti in port ? Ca sa obtineti mariri de salarii si alte beneficii ati actionat atat de marsav cu un scenariu foarte p***t facut.Afara din birouri,patrulati fara masini.Un politst cu un soldat,elev etc.ca afara prindeti hotii,drogatii,drogurile,dati amenzi .
7
5
tovarasul andreica vorbeste din auzite (cred ca a auzit la haznaua3) numai aia au asemenea scenarii in cap.....cica a luat pachetul de la niste muncitori...eu cred ca individul asta a venit pentru prima data in port si a facut si el niste self iuri ca si asa nu l mai baga nimeni in seama
10
3
Pret?
2
2
Încă odată acești oameni nu își merita salariile mari. Dupa ce ca se pensionează la 50 ani, au și pensii nesimțite pentru care nu au contribuit în totalitate.
5
4
Ma baieti e ceva in neregula aici....adica omu se duce la nava cere 1kg(nu 1 gram) de coca si zice ca a dat 100.000E pe el.Si baietii il servesc lejereanu... 100E gr e pretul de desfacere pe piata...adica doar o plimba de la nava la consumatori fara nici un profit pentru el?Pare oleaca dubios...zic
16
1
Ii avem la degetul mic pe toți polițiștii din Ro.Sunt toți CORUPTI!!!.Incercati prin toate metodele să arătați că sunteți CINSTITI SI CURATI dar sunteți ZERO BARAT !
10
2
are sau nu dreptate si nici nu cred ca are importanta important este ca nici la paza portului ca la nici o alta institutie a statului nu a avut loc niciodata un audit profesionist independent care sa dea public imaginea reala a performantelor si deficientelor si sa propuna imbunatatiri; deci suntem indreptatiti sa o consideram o gaura neagra ca pe orice alta institutie de stat din orice alt domeniu
10
3
Nu ne mai aburiti.
13
5
Pe toata pol romana. Vor salarii mai mari hotii si traficantii . Plecati cu smenurile bolsevice in rusia.
9
8
Politia doarme, stau prin birouri si rad stepta d sa vina salariul plin de sporuri. Bai baietii daca tot iei salariu si pensie anticipata la 45 de ani, fa-ti mai omule treaba in alea 8 ore de servici. Daca dormi toata viata si trec drogurile liber o sa fie plin de violente pe strazi…
15
7
Bravo dl Andreica. Mulțumesc ca ai arătat tuturor în ce hal am adus instituțiile de forță ale statului. Și sa știi ca am reușit nu doar la Cta sa fac varza totul ci în toată tara. Mai demit 2 agarici și sâc tot rămân pe funcție!
19
6
Din păcate, sindicalistul are dreptate, aici e sat fără câini!!! Special toate structurile care acționează în port sunt sub directa coordonare a IGPR. CHEIA E LA București.
13
10
„Suntem în port, tocmai ce am coborât de pe o navă, am vorbit cu niște muncitori și am primit acest parchet, de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie... “ Parchetul ce spune?
16
1
Nu stiu e se intampla dar toti au devenit specialisti in portul Cta,dopa cm vorbeste sindicalistul se vede ca n-a trcut nici-o data prin port Daca taceai.....nu tefaceai de kk
13
5
Marsh inapoi in cocina de unde ai iesit!
10
2
Ce aberații debitează Andreica ? Unde a găsit el droguri în port ? Portul Constanța este f sigur , în ultimii 20 de ani nu a intrat gram de substanțe interzise pe aici , Andreica , nu mai bate câmpii cu astfel de baliverne , dacă se băgau droguri prin portul Constanța ar fi trebuit să se găsească de vânzare prin toată țara , să fi avut foarte mulți consumatori dar acest lucru nu se întâmplă , astea sunt răutăți ca să dea apă la moară Austriei să nu ne primească în Schengen . Poliția își face datoria față de cetățeni , la fel și celelalte structuri ale siguranței statului , sunt vigilenți nu lasă nimic să între în țară , nu sunt nici măcar mână în mână cu traficanții ba din contră , traficanții evită portul Constanța și r*mânia în special ca poartă de acces a stupefiantelor și nu numai în UE. Zic asta așa să se știe .
24
12
Pacat de oamenii aceia de la politie, transporturi ori frontiera.Au ajuns sa fie luati la bascalie de un neica nimeni, dupa capul astora, structurile statului sunt plecate la bucuresti, nu mai exista nimeni in port care sa asigure securitatea ori bunul mers al lucrurilor.
16
8
Plecati din aceasta asa zisa tara cat mai sunteti in putere si puteti munci inca 15-20 de ani pt o pensie decenta in vest
15
3
Orice Bou poata sa-si faca poza langa nava in port. Important este daca te lasa vardia la bord. Ma indoiesc ca Boul asta a dat 100.000 euro ( atat au zis cei de la DiGi ca ar costa!) pe un pachet de narcotice. Un disfunctional care vrea sa iasa in evidenta! . . . atata poate!
22
5
asigura paza portului, cati angajati are in teren la orice ora si mai ales cat de bine o face cati infractori si contrabandisti a prins in ultimul an ?
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272