REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Șeful Inspectoratului Școlar spune că în Constanța nu vor fi probleme VIDEO

Șeful Inspectoratului Școlar spune că în Constanța nu vor fi probleme VIDEO

Replica API 29 aprilie 2020 | 08:29 1813

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță pentru elevi, cadre didactice, personalul din școli și părinți. Astfel, în România, cursurile în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal rămân suspendate, dar se va continua învățarea asistată de tehnologie până în 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar.

Elevii nu se vor mai întoarce în bănci anul acesta școlar, a fost decizia luată de Ministerul Educației și Cercetării. Cursurile vor continua în mediul online iar cei din anii terminali sunt așteptați din data de 2 iunie, dacă doresc, la pregătire pentru examenele finale. Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Sorin Mihai, a declarant, pentru Replica, faptul că decizia este una corectă și cea mai optima pentru a evita posibilele evenimente neplăcute. „Eu personal consider că această decizie este soluția cu adevărat corectă pentru că deja începuse să se creeze o întreagă discuție legată de felul în care vom reuși să menținem distanța fizică între elevi, atunci când vor reveni în bănci. Trebuia să găsim și modalități prin care aceștia să fie transportați într-un anumit mod, care să nu le pună în pericol sănătatea, fie că era vorba de transportul domiciliu – unitate de învățământ sau invers. Existau mult prea multe probleme care se ridicau și aparent nu aveau nicio soluție, așa că aceasta a fost una simplă și firească. Ne vom continua activitatea online. Programa de pe acest semestru se va recupera la începutul anului școlar următor. Din 2 iunie vor putea veni în școli elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, cei care se pregătesc pentru examene și acolo vom asigura toate măsurile care se impun pentru a-i păstra sănătoși. Acestora le vom pune la dispoziție mănuși, măști și soluții dezinfectante. Achizițiile pentru astfel de materiale pot fi făcute de unitățile de învățământ sau de către primărie și apoi oferite școlilor” a declarat inspectorul general al IȘJ, Sorin Mihai.

Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin

Pentru elevii și cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse educaționale și sarcini de lucru. Sorin Mihai, încrezător în forțele sale și ale colegilor a afirmat faptul că în județ, cu siguranță, nu vor exista probleme în ceea ce-i privesc pe cei din mediile rurale. „Vor veni instrucțiuni foarte clare de la Minister. Am avut o videoconferință în care ni s-a prezentat modalitatea în care se vor încheia mediile și sunt toate scenariile acoperite. Vă asigur că mediile vor fi încheiate și toate problemele care puteau să apară sunt deja rezolvate, inclusiv pentru cei care nu au acces la școala online. Cu siguranță în județul Constanța nu vom avea nicio problemă din acest punct de vedere” a mai adăugat șeful ISJ.

Măsuri de siguranță, luate de Minister, în unitățile de învățământ

Câteva măsuri cu privire la anul școlar 2019-2020 sunt: programa din semestrul al II-lea care nu a fost parcursă după data de 11 martie va fi abordată în anul școlar următor, după ghiduri metodologice elaborate de MEC pentru fiecare disciplină; nu se vor susține teze, iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note.

Pentru situații excepționale, MEC a prevăzut mai multe scenarii, iar pentru fiecare tip de învățământ (vocațional, special, profesional) vor fi comunicate modalități de încheiere a situației; înscrierile la clasa pregătitoare și la grădiniță pot fi realizate online, după un calendar stabilit de MEC. Evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu declarație pe proprie răspundere a părinților/tutorilor legali instituiți și recomandarea eliberată de grădinița pe care au frecventat-o; pentru asigurarea accesului egal la educaţie pentru preşcolarii/elevii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, profesorii itineranţi şi de sprijin vor continua adaptarea curriculară a conţinuturilor, realizarea materialelor didactice, instrumentelor de lucru şi de evaluare specifice, precum şi monitorizarea aplicării programelor curriculare adaptate, în parteneriat cu cadrele didactice de la grupă/clasă, pentru punerea în aplicare a planului de intervenţie personalizat realizat pe baza planului de servicii individualizat.

Măsurile luate de Ministerul Educației și Cercetării au fost aplicate și în state europene precum Italia, Letonia, Portugalia, Malta și Ungaria.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sorine, daca afla nevata-ta de iuby-mary, o sugi iar. cum ai supt-o si la primele neveste care te-au lasat sa dormi in parc. ca esti prostovan tare.
0
0
Sorinele, vezi ca esti obraznic si dau pe facebook pozele cu noi. Ca esti prostac, stiam. Dar ca esti fatalau, nu!
1
1
Pe tine ce te tufe grija
1
1
De cat timp stau copii acasa? In toata aceasta perioada profesorii nu au facut nimic. Cand sunt atat de multe platforme video gratuite , cand ai atat timp ca profesor stand acasa si platit, desigur, nu esti in stare sa organizezi orele online cu copii , sa-ti pregatesti niste materiale ,toate acestea arata incompetenta, rea-vointa, nesimtire.Acesta este profesorul din Romania! RUSINE Scuze si multumiri celor care au inteles ca trebuie sa fii profesor, care s-au organizat deja.
3
1
Sa zicem ca le da tablete,laptop ar trebuii si un abonament la internet
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212