REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Șeful Pfizer a refuzat audierea despre vaccinuri în Parlamentul UE

Șeful Pfizer a refuzat audierea despre vaccinuri în Parlamentul UE

A.F. 9 decembrie 2022 | 00:00 393

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a refuzat pentru a doua oară să depună mărturie în fața comisiei speciale COVID a Parlamentului European și să explice valoarea uriașă a unor contracte încheiate cu UE.

Albert Bourla

Așadar, Albert Bourla a renunțat anterior la o întâlnire pentru a depune mărturie în fața comisiei în luna octombrie, la care se aștepta să răspundă la întrebări dificile despre modul în care au fost încheiate contractele secrete privind vaccinurile, transmite protv.ro.

Această decizie a fost luată în urma unui raport de audit privind strategia UE de achiziție de vaccinuri, care a ridicat noi semne de întrebare cu privire la contactele dintre directorul general al companiei farmaceutice Pfizer și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care au precedat un contract de vaccinuri în valoare de mai multe miliarde de euro.

"De la audierea COVID din octombrie, nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia, așa că refuzăm respectuos invitația de a reveni asupra acestor probleme", se arată în scrisoarea lui Bourla, datată 2 decembrie și consultată de publicația POLITICO.

Bourla, responsabil pentru acordurile de achiziție în avans dintre UE și Pfizer

La 14 octombrie, Parchetul European a confirmat că are o investigație în curs de desfășurare privind achizițiile de vaccinuri COVID ale UE, dar nu a precizat încă cine este investigat sau care dintre contractele de vaccinuri ale UE sunt analizate.

La audierea din 10 octombrie, președintele companiei pentru piețele internaționale dezvoltate, Janine Small, a avut parte de întrebări repetate din partea comisiei privind absența lui Bourla, una dintre acestea fiind chiar înregistrată pe laptopurile unor eurodeputați. Ea a răspuns, de asemenea, la întrebări privind negocierile contractului de vaccinare și vaccinurile în sine, inclusiv una din partea europarlamentarului olandez Robert Roos (grupul ECR), care a întrebat dacă vaccinul a fost testat pentru capacitatea sa de a preveni transmiterea înainte de a intra pe piață, citează stiripesurse.ro.

Dar, în cele din urmă, se pare că Small pur și simplu nu a fost un înlocuitor pentru Bourla.

Astfel, la 28 octombrie, comitetul COVID i-a adresat o a doua invitație directorului general al companiei Pfizer.

"Comisia noastră a considerat că, în timpul audierii anterioare cu reprezentanții industriei farmaceutice, în care Pfizer a fost reprezentată de Janine Small, au rămas fără răspuns întrebări importante privind acordurile de achiziție în avans dintre Uniunea Europeană și Pfizer, care intră în responsabilitatea directorului general și la care numai acesta are autoritatea de a le răspunde", a declarat președintele comisiei COVID, Kathleen Van Brempt (grupul S&D).

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai achizitiile au fost facute cu greseli mari, anchetate acum tocmai pentru ca adunatura de idioti care se cheama parlamentul european nu a reglementat achizitiile la nivelul ue printr-o legislatie adecvata; in toata povestea parlamentul european este de departe principalul vinovat dar cine poate sa-i traga la raspundere pe parlamentari ca deasupra lor nu mai este decat dzeu pentru ca alegatorii sunt prea inculti si abulici - dovada - cine ajunge europarlamentar
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108