REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, e mulţumit de activitatea poliţiştilor constănţeni

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, e mulţumit de activitatea poliţiştilor constănţeni

Replica API 31 august 2013 | 00:00 128

Conform unui sondaj, 79% dintre turiştii intervievaţi au declarat că se simt în siguranţă pe litoral

Conform unui sondaj, 79% dintre turiştii intervievaţi au declarat că se simt în siguranţă pe litoral

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a organizat, vineri, la sediul Serviciului Rutier, un briefing de presă, în cadrul căruia a fost prezentată analiza activităţilor desfăşurate de către poliţişti, pentru asigurarea climatului de siguranţă publică pe litoralul românesc în acest sezon estival. La briefing au participat inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă, directorul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR, Dumitru Jianu, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere, Costin Tătuc şi şeful IPJ Constanţa, Constantin Dancu.

Potrivit inspectorului general al Poliţiei Române, Petre Tobă, deşi numărul poliţiştilor delegaţi pe litoralul Mării Negre s-a redus la jumătate faţă de anul 2012, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. De asemenea, în perioada 1 iulie - 25 august a.c., nu au fost comise infracţiuni de omor sau tentativă de omor şi s-au înregistrat scăderi la infracţiunile de vătămare corporală, furturi de auto, furturi din societăţi comerciale şi furturi din buzunare-genţi. "Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care au sprijinit această misiune şi mă refer aici la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Poliţia de Frontieră, care au fost alături de noi prin alcătuirea echipajelor mixte, pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice pe întreg litoralul românesc. De asemenea, doresc să le mulţumesc autorităţilor publice locale, care au sprijinit buna organizare a misiunii poliţiştilor care au fost detaşaţi pe litoral. Siguranţa turistului pe litoral reprezintă în continuare o prioritate pentru Poliţia Română şi am constatat că în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente grave. Siguranţa cetăţeanului nu a fost afectată de diminuarea cu 50% a numărului de poliţişti", a declarat inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă. Întrucât media zilnică a turiştilor în sezonul estival 2013 a fost de 147.000 de persoane, în perioada 1 iulie-31 august a.c. au fost delegaţi, de la alte inspectorate judeţene de poliţie la IPJ Constanţa, câte 90 de poliţişti pe serie, dintre care 57 agenţi de siguranţă publică, 20 de poliţişti pe linie de investigaţii criminale, 13 poliţişti criminalişti, cu un total de 781 de efective participante, din care 404 de alte structuri ale MAI (IJJ, GMJ, Garda de Coastă).

Campanii pentru prevenirea infracţiunilor pe smartphone-uri şi tablete

Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a anunţat vineri, la Serviciul Rutier Constanţa, că siguranţa turistului pe litoral reprezintă şi va reprezenta şi în viitor o prioritate pentru poliţişti. Tot el a menţionat că siguranţa cetăţenilor nu a fost afectată de numărul diminuat la jumătate de poliţişti. Petre Tobă vrea să demareze în 2014 o campanie pentru prevenirea infracţiunilor pe smartphone-uri şi tablete. Astfel, şeful Poliţiei Române speră ca informaţia să ajungă în timp real la tineri, iar aceştia să se implice în acţiuni de voluntariat care au drept scop diminuarea infracţionalităţii pe litoral. În toate hotelurile şi locaţiile de cazare omologate, în locuri vizibile, au fost afişate materiale cu conţinut preventiv, efectuând-se şi o şedinţă de pregătire antiinfracţională cu personalul hotelier, o atenţie deosebită fiind acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora s-au derulat campanii de prevenire în rândul elevilor, semnificativă fiind în acest sens acţiunea "Vacanţă în siguranţă", desfăşurata sub egida IGPR. Pentru monitorizarea percepţiei turiştilor asupra activităţii poliţiştilor de pe litoralul românesc, IPJ Constanţa a derulat, în perioada 12 august-18 august, o cercetare sociologică privind "percepţia turiştilor aflaţi pe litoral asupra nivelului de siguranţă şi a activităţii poliţiei de pe litoralul Mării Negre". Concluzia sondajului a reliefat faptul că 79% din turiştii intervievaţi au spus că se simt în siguranţă pe litoral, în timp ce doar 21% dintre respondenţi consideră că nu se simt în siguranţă pe litoralul Mării Negre.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108