REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Șeful serviciilor secrete din Ucraina dă asigurări: Rusia nu va folosi arme nucleare

Șeful serviciilor secrete din Ucraina dă asigurări: Rusia nu va folosi arme nucleare

Cristina BĂRBUCEANU 3 februarie 2023 | 00:00 619

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, a declarat că rușii nu vor lua decizia de a folosi arme nucleare în războiul declanşat împotriva Ucrainei, fiindcă înțeleg că acest lucru va duce la prăbușirea statului lor.

seful serviciilor secrete din Ucraina da asigurari: Rusia nu va folosi arme nucleareKirilo Budanov

Într-un interviu pentru The Washington Post, Budanov a remarcat că o lovitură nucleară ar duce nu numai la înfrângerea militară a Rusiei, ci și la dezintegrarea acesteia.

Discursul lui Budanov este, evident, în direcția că Ucraina ”trebuie să facă totul pentru a se asigura că Crimeea se întoarce acasă până la vară”.

În același timp, el susține că recuperarea Crimeei nu-l va determina pe Vladimir Putin să folosească arme nucleare.

”Totul a început în Crimeea în 2014, totul se va termina acolo. Aceasta este o tactică de a speria Vestul. Rusia este o țară de la care te poți aștepta la multe, dar nu la o prostie, de-a dreptul. O lovitură nucleară va duce nu numai la înfrângerea militară a Rusiei, ci și la prăbușirea acesteia. Și ei știu foarte bine acest lucru", a adăugat șeful GUR.

În ceea ce privește varianta ca Rusia să reia ofensiva de pe teritoriul Belarusului, Budanov a numit o astfel de dezvoltare a evenimentelor drept una improbabilă. Potrivit acestuia, Federația Rusă încearcă pur și simplu să distragă atenția și de a diviza dispunerea  pe front a trupelor ucrainene.

Așa cum cum evaluează și Institutul pentru Studierea Războiului, Federația Rusă va încerca în următoarele șase luni să efectueze o nouă încercare de ofensivă decisivă, cel mai probabil în regiunea Luhansk.

”Rusia are aproximativ 326 de mii de militari pe frontul din Ucraina”, avertizează șeful GUR.

De-a lungul anului trecut, șeful GUR a lansat o serie de declarații privind cursul războiului.

De exemplu, pe 29 octombrie, el a prezis că operațiunea de dezocupare a Hersonului va dura până la sfârșitul lunii noiembrie. Tot în octombrie, Budanov spunea că în timpul iernii războiul va intra într-o fază de stagnare.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie, Budanov anunța că se apropie perioada decisivă a războiului, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta-i prostul ala care declara cu ceva timp in urma, tot la un interviu televizat, ca stie el din surse sigure ca Putin e pe duca, in faza terminala, de foarte mult timp...probabil asta e pus la misto in functia aia, e ilegal de p***t!
2
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108