REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Şeful unui magazin Profi din Arad susţine că i s-ar fi cerut să vândă carne expirată spălată cu detergent

Şeful unui magazin Profi din Arad susţine că i s-ar fi cerut să vândă carne expirată spălată cu detergent

Replica API 30 martie 2016 | 19:39 222

Acuzații

Acuzații

sursa foto economica.net

Şeful unui magazin Profi susţine că superiorii i-ar fi cerut să vândă carne expirată, spălată cu detergent şi oţet, iar pentru că a refuzat a fost suspendat din funcţie, el sesizând Poliţia, Protecţia Consumatorilor, DSVSA şi ITM Arad. Conducerea supermarketului neagă însă astfel de practici şi spune că bărbatul a creat ”o situaţie tensionată”, care se va rezolva în instanţă.

”Pentru că am refuzat să vând carne expirată, s-au făcut presiuni pe angajaţi de către şeful meu direct, să accepte să vândă carnea, iar dacă eu reacţionez să îi anunţe pe el, că mă va pune la punct. Cu altă ocazie, directorul zonal mi-a reproşat că am aruncat carnea expirată şi nu am făcut precum la alte magazine ale noastre, să o spăl cu oţet şi detergent CIF”, a declarat Gabor.

El susţine că şeful său, directorul zonal, i-ar fi solicitat şi să reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, tobă sau şuncă, însă a refuzat. ”Şeful meu direct mi-a spus că şi lui i-au fost cerute aceste lucruri de către director regional”, mai spune Gabor. El a depus o plângere la Poliţia Arad, alături de alţi zece angajaţi ai magazinului, adică aproximativ jumătate din personal. Ciprian Emanuel Gabor a sesizat autorităţilor şi alte presupuse nereguli, susţinând că mărfurile sosite dintr-un depozit din Cluj nu ar fi însoţite de toate documentele necesare.

Conducerile CJPC, DSVSA şi ITM Arad au confirmat, pentru News.ro, că se fac cercetări în acest caz, după ce au fost depuse petiţii de către 11 angajaţi. Directorul de comunicare al Profi România, Gabriel Pâslaru, a negat practicile menţionate de către Gabor, declarând, pentru News.ro, că se aşteaptă ca verificările autorităţilor să demonstreze ”care este situaţia reală”, notează economica.net. Compania neagă acuzațiile care i se aduc.

„Compania a decis suspendarea din functie, iar in momentul când a aflat hotărârea, el a inceput o serie de acțiuni ilegale care merg de la dezinformări scandaloase și până la exercitarea de presiuni asupra angajatilor care nu s-au alăturat protestului sau. Presiunile au degenerat chiar și în amenințări fizice la adresa lor. Situația se va rezolva în justitie. PROFI respinge afirmatiile denigratoare nefondate privitoare la activitatea sa având în vedere ca siguranța alimentară este prima prioritate a magazinelor PROFI“, spun ceid e la Profi, prin intermediul unui comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212