REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ŞEICUL Ahmed Bin Sulayem ar putea INTERVENI în scandalul disponibilizărilor din Port

ŞEICUL Ahmed Bin Sulayem ar putea INTERVENI în scandalul disponibilizărilor din Port

Replica API 10 octombrie 2020 | 16:02 4352

CNS Cartel ALFA continuă protestele față de disponibilizarea abuzivă de către compania Constanța South Container Terminal (CSCT) a trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul Sindicatului Uniport Constanța South. Protestele au avut loc în fața sediului administrativ al operatorului portuar, în fața Prefecturii Constanța, dar s-au mutat şi la București, în fața Ambasadei Emiratelor Arabe, solicitându-se intervenția șeicului Ahmed Bin Sulayem – conducătorul concernului DP World care operează terminalul portuar.

Vasile Zelca, președintele județean al Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC), a declarat pentru reporterii Replica faptul că angajatorul a invocat reorganizarea posturilor pentru a scăpa subtil de liderul de sindicat. “Colegul nostru, lider de sindicat, este vertical şi vocal şi a deranjat noua conducere a CSCT prin luările de poziţie. Pentru a fi mascată îndepărtarea lui şi alţi doi macaragii au fost concediaţi, cu toate că au avut rezultate foarte bune”, a explicat Zelca.

“A fost o rea intenţie”

Potrivit declaraţiilor preşedintelui judeţean al SNPPC, firma ar fi avut nevoie de 36 de lucrători şi cu toate acestea, trei dintre ei au fost concediaţi. “Deşi au nevoie de 36 de lucrători, acum sunt doar 28. Prea puţini pentru că cei 28 sunt chemaţi la ore suplimentare de muncă.

Am făcut sesizări şi la ITM. După ce au fost concediaţi cei trei, CSCT a scos la concurs alte patru funcţii de dispecer. Dacă invoci reorganizare, de ce scoţi alte funcţii la concurs? Ceva nu se leagă, nu e în regulă. Motivul că a venit pandemia şi fac restructurări pentru că s-a redus volumul de marfă este unul pueril. Ei voiau, defapt, să scape de acest lider sindical vocal”, a mai adăugat Vasile Zelca.

“Vom încerca să ducem la nivel mondial acest protest”

Protestatarii au solicitat conducerii DP World din Emiratele Unite Arabe să vină în control la Constanţa. “Am trimis documente către conducerea DP World din Emiratele Unite Arabe. Ne dorim să vină un reprezentant al firmei în control, să discutăm cu cărţile pe masă ca să afle şi conducerea de la nivel central despre abuzurile care se fac la noi. Au fost controale de la ITM, au fost constatate nereguli. Vom continua protestele, vom încerca să ducem la nivel mondial acest protest. Vom face notificări către toate sindicatele unde DP World are terminale pentru ca şi ei să se asocieze peotestelor”, a mai declarat Zelca.

Decizia ridică semne de întrebare

Decizia de concediere, prin restructurarea celor trei posturi de operator de macara (din aproximativ 450 de posturi ocupate la nivel de companie), ridică multe semne de întrebare, având în vedere următoarele aspecte: Compania Constanța South Container Terminal (CSCT) anul trecut a avut un profit net de peste 9 milioane de euro, iar anul acesta, operațiunile au continuat în aproape același ritm (datele oficiale arată o scădere cu doar 7% a activității comerciale în port pe primele șapte luni ale anului); În timp ce concedia trei macaragii, compania a chemat în continuare salariați din timpul liber (inclusiv macaragii) pentru a efectua ore suplimentare; Pavel Nicolae, liderul Sindicatului Uniport Constanța South, fusese declarat în 2007 (înainte de a deveni lider de sindicat) cel mai performant operator de macara portal de cheu din întregul concern internațional DP World.

Reprezentanţii firmei Constanţa South Container Terminal nu vor să îşi schimbe decizia

Cu toate că protestatarii consideră abuzivă concedierea celor trei, conducerea firmei Constanţa South Container Terminal nu vor să audă de nici un fel de negociere, în cele două întâlniri de până acum între cele două părţi implicate neajungându-se la nici un consens.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba jegosilor din toata RSR.Nu intelegeti ca toata RSR e o tara da lache? Carpe-n kur care va numiti toata RSR.
2
3
cand s-a vandut petromul benzina si motorina erau 1 leu, dupa aia ne-am aliniat la preturile UE si aici vorbim de pret fara taxe, iata de unde vine profitul gras al austriecilor dar noi nu vedem padurea din cauza copacilor si pentru astia de la replica daca tot ne footeti cu protestul smecherului din sindicat de ce nu cereti si o parere a angajatorului, asa e democratic.
8
1
industria ce a mai ramas, porturile, tot ce e bun in tara a fost vandut, inchiriat si dat in exploatare strainilor,cei ce muncesc cu adevarat au plecat sau vor pleca, vin negrii, sclavi pe bani putini populeaza tara ,distrug traditiile , infecteaza !
7
3
Mafia portului a furat tot in timp ce incasa salarii grase ca sa pazeasca bunurile statului. Acum ne-au cumparat strainii, nu mai avem nimic
6
1
Sper sa va ia la puricat autoritatile si sa se faca DREPTATE!!! oricare ar fi castigatorul!!
5
0
Sindicalistii vietii plimba COVIDul de colo-colo: din Port la Prefectura, de la Prefectura la Ambsada UAE si inapoi in Port!
7
4
Mai bine platesc ore suplimentare la 28 de oameni care muncesc decat sa mai platesc 8 salarii la inca 8 oameni si sa nu fiu sigur ca am ce sa le dau de munca. E mai ieftin. Dar noi am ramas cu conceptii comuniste.
15
5
Pai seicul chiar va avea incredere in conducerea actuala daca anul trecut a avut 9 milioane de euro profit, inseamna ca masurile luate au fost foarte bune. Voi nu ati priceput ca pe investitorii straini ii intereseaza profitul? Si ala de ce nu spune si ce avantaje a avut din partea companiei ca lider de sindicat???
16
2
BOBITA nu stie nimic ce se intampla la CSCT ?
5
3
stau la mana jegurilor arabesti pentru ca niste jeguri si mai mari aka romanii, se fura intre ei, mai mult decat ii fura strainii. neam de hoti, nu degeaba nu ne vor europenii. cand s-a vandut Petrom-ul, aflat sub mareata conducere a romanilor, era in faliment, jefuit fiind de catre romani. acu, cu management austriac, este principalul contributor la stat, cu toate furaciunile austriecilor.
21
3
Si dupa 30 de ani de "democratie" uitati unde ati ajuns ! Milioane de romani pribegesc si spala la cur strainii ! Acum , ati ajuns la mana jidanilor care l-au omorat in ziua de Craciun pe CEAUSESCU si stati la sula unui jeg de seic : Bin Sulayman ! Ce industrie aveam in '90 ! Munceau romanii acasa ! Acum le pleaca copiii slugi la straini !
21
7
E SULTAN, asa il cheama, nu Seic! Il doare la turban de guristul vostru de la Sindicat!
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108