REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Selecția directorilor pentru CT Bus, făcută de o firmă care a fost inactivă până luna trecută

Selecția directorilor pentru CT Bus, făcută de o firmă care a fost inactivă până luna trecută

Mirela PASCAL 6 decembrie 2023 | 00:00 4010

La nivelul instituțiilor și companiilor publice se aplică tot mai des metoda de măsluire a concursurilor pentru cele mai importante funcții de conducere, până acum... cel puțin. Pe viitor va fi mai greu, dar nu imposibil și s-ar putea face prin intermediul firmelor private care se ocupă de plasarea forței de muncă. O astfel de firmă se ocupă și de recrutarea directorilor de la CT Bus, societatea de transport a Consiliului Local. Vorbim despre Fox Management Consultants, care stă în spatele mai multor angajări scandaloase din țară pe funcții de conducere bine plătite și cu mare influență. Interesant este că firma a fost inactivă până la 1 noiembrie a.c.

Selectia directorilor pentru CT Bus, facuta de o firma care a fost inactiva pana luna trecuta cap de linie CT BUS

Fox Management Consultants SRL, implicată în angajări scandaloase, se ocupă de selecția directorilor CT BUS

Fox Management Consultants SRL din București este un expert independent în consultanță de recrutare resurse umane, administrată de o anume Magdalena Cristina Radu, din București. Aceeași companie privată s-a aflat și în spatele organizării altor concursuri de angajare pe posturi de conducere la nivelul instituțiilor din județul Iași. EcoSalubritate SA este firma de salubritate din Pașcani, iar în 2019 a organizat concursul pentru funcția de director general. Procedurile de selecție au fost repetate în mai multe rânduri, iar alți candidați au fost respinși imediat după analiza dosarelor. La concursul organizat de SC CLP Eco Salubritate SA Pașcani pentru ocuparea posturilor de director general au existat numeroase sincope, aspecte care au fost relatate, la acea vreme, de presa locală. Probleme au fost semnalate și la Brașov, la RIAL SRL, firma care administrează locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie din fondul imobiliar al Municipiului Brașov. Și aici, selecția candidaților a fost pusă sub semnul întrebării.

Ce face, mai exact, Fox Management Consultants SRL

Revenind, Fox Management Consultants SRL a fost contractată de CT BUS, pentru 75.000 lei, să se ocupe de selecția candidaților pentru funcții de directori (Director general, Director general adjunct, Director Economic, Director Tehnic, Director Comercial, Director de Exploatare, etc) pentru societăți publice în conformitate cu prevederile OUG 109/2011.

Societatea va elabora, dar fără a se limita la acestea, următoarele documente necesare și în conformitate cu OUG 109/2011: profilul directorului; profilul Candidatului pentru funcțiile de directori care urmează să fie selectați; anunțurile privind selecția, pentru presa scrisă și online; criterii de evaluare si selecție; stabilirea conținutului dosarului pentru depunerea candidaturii de către persoane fizice si persoane juridice, în funcție de etapele procedurii de selecție, materiale referitoare la Declarația de intenție; fișa de sinteză pentru fiecare fază a Planului de selecție; planul de interviu; formulare de nominalizare pentru candidații propuși; recomandări de nominalizare; proiectul contractului de mandat; formulare de confidențialitate; formulare ale declarațiilor necesare a fi completate de către candidați; lista elementelor confidențiale și a celor ce pot fi făcute publice; lista detaliată a documentelor necesare în vederea depunerii candidaturii , în funcție de etapele procedurii de selecție

Firma a fost inactivă din septembrie 2023 până la 1 noiembrie a.c.

Așa cum am spus și mai sus, societatea Fox Management Consultants SRL aparține într-un procent de 100% lui Radu Magdalena Cristina având domeniu de activitate Cod CAEN 7810 - Activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă. Și-a început activitatea în 10 septembrie 2012, are un angajat, cifra de afaceri aproape 334.000 lei și profit de 229.666 lei.

La o scurtă analiză a situației societății, aflăm că din când în când obișnuiește să-și întrerupă activitatea. De exemplu, a fost inactivă din iunie 2016, până în februarie 2017, când a fost reactivată, conform dosarului întocmit de Administratia Sector 2 a Finantelor Publice. Recent, mai exact pe 1 noiembrie a c., codul firmei a fost reactivat, după ce a fost inactivă din septembrie 2023.

Selectia directorilor pentru CT Bus, facuta de o firma care a fost inactiva pana luna trecuta firma a fost inactivă, până la 1 noiembrie a.c.

În prezent, CU BUS este condusă de Fănel Popa, director general provizoriu, care i-a luat locul lui Aristide Dumitrache, iar director economic e Inna Mihaela Bela.

Experta Magdalena Radu, o „vulpiță hoață?!“

La o căutare scurtă în spațiul public despre Magdalena Radu aflăm că, prin 2013, se prezenta ca fiind o „vulpiță hoață“ care fură inimile oamenilor:

Selectia directorilor pentru CT Bus, facuta de o firma care a fost inactiva pana luna trecuta

Mi-am petrecut 10 ani în media, am cunoscut fel și fel de oameni, mi-a plăcut enorm tot ce-am trăit. Capital pe care l-am valorificat într-o cu totul altă direcție: acum caut eu oameni pentru diferite business-uri. Câștigul cel mai însemnat mi se pare acela de a avea privilegiul că aproape în fiecare zi să pot privi în ochii cuiva și să-l întreb: «Tu cine ești și ce vrei de la viață?» Sunt îndrăgostită iremediabil de oameni. Sunt o vulpiță hoață. Fur inimile oamenilor cumsecade și nu le mai restitui“. Să fie doar o coincidență de nume, ne vine greu să credem, însă n-ar fi exclus!

Așadar, așteptăm cu interes rezultatul selecției, care sperăm se va face cu mare seriozitate, realizată de firma mai sus menționată... dar și candidații pentru funcțiile de directori!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe aceasta doamna am văzut-o des pe holurile de la confort urban ii place în birou la domnul director! Sunt prieteni buni!oare de ce este și prietena și cu chitac și acum a luat și la autobuze
5
0
Alta mangla marca USR. Vedeti acolo cine e in consiliu de administratie ca se vede la ei pe site, USR. Astia nu se mai satura ?
5
1
O știe bine domn primar!!! DNA doarme doarme și iar doarme...femeia se ocupa cu spălatul banilor...și doar ea se ocupa de concursurile instituțiilor care sunt sub primărie... o știe și conmfort urban și ct bus și toate insitustiile
4
0
daca gasim un primar mai bun decat cei de acum eu pun pariu pe salariul si pensia mea le dau lor sub semnatura la inceputuri toti se dau cinstiti destepti si cu poporul necajit si muncitor apoi incet cu tactica intra in lumea lor veniti la vot si totul se rezolva in favoarea noastra replica ne intelege si noi scriem cu spor
1
1
Chitac haleste pensie nesimtita 18000 ron pe luna pe langa salariu
8
0
Poate scăpăm de p*****a asta pe nume Inna incompetenta
39
0
Chitacc continua sa se inconjoare de incompetenti si hoti, dupa chipul si asemanarea sa.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468