REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Semnal de alarmă! Dr. Claudia Cambrea: Vaccinați-vă copiii împotriva rujeolei

Semnal de alarmă! Dr. Claudia Cambrea: Vaccinați-vă copiii împotriva rujeolei

Virgil STOIAN 15 decembrie 2023 | 00:00 2315

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pe 5 decembrie a.c., pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă. Pe 12 decembrie a.c. a avut loc și primul deces de rujeolă, al unui bebeluș de 7 ani. Replica de Constanța a vorbit cu managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Claudia Cambrea, pentru a afla mai multe amănunte despre această afecțiune dar și cum ne putem feri de ea.

Semnal de alarma! Dr. Claudia Cambrea: Vaccinati-va copiii impotriva rujeoleifoto cu rol ilustrativ

Nu e prima oară când România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. În 2016, Ministerul Sănătății a declarat epidemie după confirmarea a 675 de cazuri în 23 de județe. Pe tot parcursul anului 2016, au fost peste 16.000 de cazuri, iar 60 de copii au murit. 95% dintre persoanele infectate nu erau vaccinate. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca cel puțin 85% dintre copii să fie vaccinați împotriva rujeolei. Vaccinul se face în două etape. În România, acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel naţional, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, potrivit statisticilor de la Ministerul Sănătăţii.

Doar două cazuri la Constanța

Constanța stă relativ bine la cazurile de rujeolă, joi, 14 decembrie a.c., fiind semnalate două cazuri de îmbolnăvire: „La Constanța nu am avut multe cazuri, dar joi s-au internat două cazuri. În total, în ultimele 3 luni, au fost aproximativ 5 cazuri la noi la spital. Noi nu am avut multe cazuri în perioada octombrie - noiembrie, dar iată ca azi (n.r. - joi, 14 decembrie a.c.) avem deodată două cazuri”, a declarat Claudia Cambrea.

De asemenea, medicul recomandă vaccinarea, prevenția fiind cea mai bun armă împotriva rujeolei: „Lumea trebuie să înțeleagă că rujeola este o afecțiune pentru care nu există tratament etiologic, singura modalitate de prevenție este vaccinarea. În rujeolă există o serie de complicații cu risc vital, asta înseamnă ca dacă se fac cele complicații este posibil să pierzi pacientul. Ca să nu se ajungă ca acest lucru, trebuie vaccinați copiii și trebuie respectate recomandările în vigoare cu privire la vaccinarea antirujeolică. Cei care au trecut prin boală au imunitate solidă și de lungă durată, practic pe toată viața.

Semnal de alarma! Dr. Claudia Cambrea: Vaccinati-va copiii impotriva rujeoleiClaudia Cambrea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

Sunt foarte mulți părinți care refuză vaccinarea

De regulă, la toate bolile acestea ale copilăriei cu cât ești mai mic ca vârstă sau mai bătrân, ești mai expus să faci forme severe. În aceste condiții, aceste vârste extreme sunt predispuși să facă forme severe și pot să apară și decese. Această epidemie a apărut pentru că nu se vaccinează lumea. Sunt foarte mulți părinți care refuză vaccinarea pentru că sunt o serie de povești care sunt neadevărate cu privire la vaccinuri și acestea sunt consecințele. Sunt anumite persoane care își vor pierde viața în asemenea cazuri, atâta timp cât nu există tratament etiologic. De aceea trebuie să fie vaccinați copiii”, a încheiat managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
suntem pe ultimele locuri pe glob la toate vaccinarile gripa, covid, ale copilariei la nivelul tarilor africane in statisticile internationale raportat la numarul de locuitori si la distanta foarte mare de occident si toate tarile dezvoltate
2
0
INS a raportat 150 de cazuri in toata tara. De unde scoateti 600? Iar incepeti abureala?
1
1
Dobitocule, rujeola este boala copilariei. Eu cred ca tu esti analfabet functional si nu intelegi ce se intampla in zilele noastre. Tu si cu un c****t pe cap o sa i zici ca i palatie
0
0
Nu a disparut rujeola in pandemia de covid, doar ca nu era pandemie de rujeola. Cand scrieti informati-va mai bine. Acum E pamdemie de rujeola pentru ca habarnistii care nu au inteles ca bolile astea erau pe cale eradicare datorita vacinului, se uita in gura unor influenceri ca Olivia Steer si Sosoaca si isi lasa copiii sa moara. Stiati ca au aparut cazuri de difterie??? boala eradicata de vreo 40 de ani. De ce? pentru ca p***** nu se vaccineaza. Dar, pana la urma, este si asta o selectie naturala. Este pacat de copiii care aveau dreptul la viata dar au avut parte de asa parinti. Succesuri!!
3
3
Au aparut antivaccinistii iara in comentarii. Fereasca dzeu da voi sunteti proosti tare. Si rujeola e boala inventata la mintea voastra este ? Vor astia sa ne bagi cipuri clar. Aveti k*t in lpc de materie cenusie.
4
2
Copilul de 7 luni a murit de malpraxis, nu de rujeola, deci propaganda pro vaccinare continua…
6
8
Iar incepe prosteala vaccinarii. In pandemie disparuse rujeola. Sa facem pipi pe oms
6
13
anul asta a fost o explozie de cazuri de rujeola in europa si asia centrala fata de anul trecut a spus azi unicef crestere de 3.000%
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468