REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

SEMNAL DE ALARMĂ: este CRIZĂ de SÂNGE!

SEMNAL DE ALARMĂ: este CRIZĂ de SÂNGE!

Replica API 25 iulie 2018 | 01:36 426

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, prezentă marţi, 24 iulie a.c., la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, a tras un semnal de alarmă privind criza de sânge.

„În general, în lunile de vară, Bucureştiul şi nu numai se confruntă cu o majoră criză de sânge. Este vorba de perioada concediilor, sunt multe accidente rutiere, sunt operaţii planificate, astfel încât nevoia de sânge este foarte mare, iar numărul donatorilor scade. În mod normal, pentru a asigura necesarul de sânge în Bucureşti, ar fi nevoie de 300 - 400 de donatori pe zi. Azi dimineaţă, până la această oră, erau înscrişi 140, ceea ce e absolut insuficient. Asta înseamnă foarte multe probleme, de aceea prezenţa mea aici împreună cu doamna director e practic un semnal de alarmă şi o rugăminte pentru cei care pot să doneze să o facă", a spus Pintea.

Ea a precizat că în toată ţara există această problemă în perioada de vară, dar cel mai acut ea se resimte în Bucureşti.

La Constanța, potrivit reprezentanților Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, numărul persoanelor care donează sânge s-a redus cu peste 50% în ultima perioadă. În aceste condiții, specialiștii fac un apel urgent către locuitorii județului Constanța, rugându-i insistent să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină. „Este nevoie de 60 – 80 de donatori zilnic. În această perioadă ne confruntăm cu o criză de donatori de sânge. Pacienții din spitale au nevoie de înțelegerea și sprijinul tuturor. Pentru a putea asigura pacienților tratamentul transfuzional, rugăm insistent persoanele care au mai donat să revină, iar pe cei care nu au mai donat, îi rugăm să devină donatori de sânge cât mai curând.

Donatorii sunt așteptați în fiecare zi, de luni până vineri, de la 7,30 – 13,00, la sediul din strada Nicolae Iorga, nr. 85. Pentru informații privind donarea de sânge, sunați la 0241.616.035 sau 0341.180013.

De asemenea, se mai poate dona în fiecare ultimă sâmbătă, din lună, cu excepția lunilor aprilie, mai și decembrie.

De asemenea, sâmbătă, 28 iulie, de la ora 9.00, biserica „Sf. Haralambie” din Constanța, împreună cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, organizează o acțiune de donare de sânge. Aceasta va avea loc la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, din strada Nicolae Iorga, nr. 85, unde sunt așteptați toți cei care vor să își ajute semenul aflat pe patul suferinței.

Donatorii trebuie să aibă la ei buletinul sau cartea de identitate.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tineretul care dona sange e plecat afara, odata cu anbatranirea populatiei criza de sange se v-a adanci...
1
0
Sa le sugeti pula si sa le dati limbi in pizda romanilor si romancelor care vor veni in august idiotilor care nu aveti loc de iei . Daca nu ar fi cei din diaspora am fi vai si amar de noi . Dar cei care au un dinte impotriva diaspore sigur ling din blidele ciumei rosii . SA FA TRAG IN GURA DE SPURCATI .
0
2
Nu mai sunt gravide sa le ia cate 10 seringi de 8 ori pe saptamana?
1
0
CAT MAI ESTE O DONARE ?
1
1
Mai exportati acolo ? Ca doar razboiul s-a terminat ! Sa doneze DIASPORA care vine in August ! Diaspora - 75% Ciori borate ! ...
3
5
cand vin aia pe 10 august la miting in Bucuresti, sa se apuce si sa doneze. Ca, nu-i asa, "le pasa de Romania"
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212