REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Semne care ne arată că trebuie să vizităm oftalmologul

Semne care ne arată că trebuie să vizităm oftalmologul

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 639

Semne care ne arată că trebuie să vizităm oftalmologul și principalele afecțiuni oculare ce apar la adulți. Cum putem preveni sau trata anumite boli de ochi.

La un moment dat, cu toții remarcăm că nu mai avem chiar privirea aia de vultur, așa cum era pe vremuri… Cu înaintarea în vârstă, scade și vederea iar cititul fără ochelari pare istorie.

Dar nu în toate cazurile este vorba despre deteriorarea vederii din cauza vârstei. În unele cazuri pot fi afecțiuni grave, trebuie să știm despre ce este vorba și să mergem la doctor urgent.

Iată care sunt principalele probleme ce pot apărea la adulți când vine vorba de ochi.

Cataracta

Această afecțiune se manifestă prin apariţia unei zone încețoșate în câmpul vizual. Aceasta se dezvoltă lent, de obicei la ambii ochi, în special după vârsta de 55 de ani.

Sunt însă și cazuri de pacienți mai tineri diagnosticați cu această afecțiune oculară.

Care sunt principalele semne? În acest caz, culorile sunt mai pale/şterse sau poate fi dificil să vedeţi clar pe timp de noapte.

Glaucomul

Glaucomul reprezintă o afecțiune oculară bilaterală cronică caracterizată prin distructia progresivă a fibrelor nervului optic care transmite informațiile de la nivel vizual la creier.

În evoluția bolii apare o restrângere a câmpului vizual periferic și în timp se poate ajunge la pierderea totală a vederii.

Boală poate fi asimptomatică pentru o mare parte din evoluție, pacientul sesizând scăderea acuității vizuale periferice în fazele avansate ale glaucomului.

Atunci când apar, manifestările sunt percepute sub formă de vedere încețoșată sau prezența unor halouri în jurul punctelor luminoase la nivelul ambilor ochi.

Inflamaţia

Ţesutul ochilor se poate umfla din diverse motive. Virusul herpetic poate migra către ochi. De asemenea, inflamaţia şi infecţia ochilor poate apărea şi la persoanele care poartă lentile de contact, dacă dorm cu acestea sau dacă nu le curăţă corespunzător.

Bolile autoimune (atacarea propriilor ţesuturi) pot determina apariţia afecţiunilor oculare. Printre acestea se numără psoriazisul, boala inflamatorie intestinală şi artrita reumatoidă.

Diabetul

Atunci când nivelul zaharului din sânge nu este bine controlat, lichidele se pot acumula la nivelul ochilor, cauzând umflarea lor. Acest lucru apare înainte de a primi diagnosticul de diabet sau dacă începeţi tratamentul cu insulină.

Odată cu revenirea la normal a nivelului de zahăr din sânge, şi vederea ar trebui să se amelioreze. Persoanele care suferă de diabet sunt mai predispuse la anumite complicaţii oculare, precum retinopatia diabetică sau alte afecţiuni, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468