REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Semne de cancer intestinal: unde simți durerea? De cele mai multe ori se resimte în această zonă

Semne de cancer intestinal: unde simți durerea? De cele mai multe ori se resimte în această zonă

Replica API 2 august 2022 | 00:00 434

Cancerul intestinal se sustrage adesea de la depistarea precoce din cauza subtilității simptomelor. Cu toate acestea, dacă cancerul intestinal oprește deșeurile digestive care trec prin intestin, este posibil să aveți dureri care vin și pleacă într-o anumită parte a corpului, avertizează NHS.

Cancerul intestinal este un termen general pentru cancerul care începe în intestinul gros. În funcție de locul în care începe cancerul, cancerul intestinal este uneori numit cancer de colon sau rect. Cancerul intestinal este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în Marea Britanie. Din păcate, este adesea greu de depistat în fază incipientă, scrie doctorulzilei.ro.

Acest lucru se datorează faptului că simptomele pot fi subtile și nu te fac neapărat să te simți rău.

Cu toate acestea, pe măsură ce celulele canceroase cresc și se răspândesc, ele pot opri trecerea deșeurilor digestive prin intestin.

Acest proces, cunoscut sub numele de obstrucție intestinală, poate duce la simptome mai acute.

Potrivit NHS, „durerea abdominală severă, care poate veni și dispărea”, este un semn revelator al obstrucției intestinale.

Alte semne includ:

Nu puteți ieși cu scaunul când mergeți la toaletă

Umflare sau balonare vizibilă a abdomenului

Vărsături.

„O obstrucție intestinală este o urgență medicală. Dacă bănuiți că intestinul dvs. este obstrucționat, ar trebui să vă consultați rapid medicul de familie”, avertizează NHS.

Organismul sanitar continuă: „Dacă acest lucru nu este posibil, mergeți la secția de primiri urgență a celui mai apropiat spital”.

Semne generale de cancer intestinal de observat

Potrivit Bowel Cancer UK, semnele generale includ:

Sângerare rectală și/sau sânge în scaun

O schimbare persistentă și inexplicabilă a obiceiului intestinal

Pierdere în greutate inexplicabilă

Oboseală extremă fără un motiv evident.

Ești în pericol?

Cauza exactă a cancerului intestinal este necunoscută. Cu toate acestea, cercetările au arătat că mai mulți factori vă pot face mai probabil să o dezvoltați.

Riscul dumneavoastră de a dezvolta cancer intestinal (de colon și rectal) depinde de multe lucruri, inclusiv de vârstă, genetică și stilul de viață.

Este important să rețineți că a avea unul sau mai mulți factori de risc nu înseamnă că veți avea cu siguranță cancer intestinal.

Cancer intestinal

Multe studii au arătat că un consum ridicat de carne roșie și procesată crește riscul de cancer intestinal.

„Se estimează că aproximativ 13 din 100 de cazuri de cancer intestinal (aproximativ 13 la sută) din Marea Britanie sunt legate de consumul acestor cărnuri”, raportează Cancer Research UK.

Carnea procesată este orice carne care a fost tratată pentru a o conserva și/sau a adăuga aromă – de exemplu, slănină, salam, cârnați, conserve de carne sau nuggets de pui. Și o porție este cam doi cârnați sau trei felii de șuncă.

Legat de aceasta este obezitatea, care este o cauză a cancerului intestinal.

Potrivit Cancer Research UK, se estimează că 11 din 100 de cancere intestinale (11 la sută) din Marea Britanie sunt legate de supraponderalitate sau obezitate.

Alți factori de risc includ

Fumatul de tutun

Alcool

Vârstă

Istoricul de familie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212