REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Senat: Audierea miniştrilor Aurescu şi Alexandru în comisiile de specialitate, amânată pentru luni

Senat: Audierea miniştrilor Aurescu şi Alexandru în comisiile de specialitate, amânată pentru luni

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 848

Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Senatului îi vor audia lunea viitoare pe miniştrii Afacerilor Externe şi Muncii, Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru, şi nu joi, cum stabilise iniţial Biroul permanent.

Violeta Alexandru

Audierea va viza măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinătate în perioada pandemiei, scrie Agerpres.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a propus sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook, audierea ministrului de Externe Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu

Cazanciuc a mai scris pe Facebook că solidaritatea muncitorilor români care lucrează în străinătate trebuie să devină "o realitate", iar statul român ar trebui să negocieze, prin acorduri cu alte ţări, condiţii mai bune pentru cei care aleg să muncească peste hotare.

"La 1 Mai 2020, Solidaritatea, aşa cum a fost cunoscută iniţial în România sărbătoarea muncitorilor, trebuie să devină urgent o realitate pentru miile de muncitori români îmbarcaţi în avioane şi duşi să lucreze câmpurile unde ziua de muncă înseamnă 12 ore pe zi, şapte zile din şapte, aşa cum se întâmpla acum două secole, când erau abandonaţi de ţara de origine şi exploataţi de ţara 'adoptivă' ", a afirmat Cazanciuc.

Potrivit lui Cazanciuc, diplomaţii români trebuie să verifice ceea ce presa prezintă drept "suferinţele muncitorilor români".

Cazanciuc, a afirmat luni că, în cazul în care la audierile miniştrilor Muncii şi de Externe vor rezulta "lucruri mult mai grave" în legătură cu plecarea românilor la muncă în străinătate în condiţii de pandemie, se poate ajunge la constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a analiza detaliile acestor plecări.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că cei doi miniştri se vor prezenta "fără ezitări" la audierea din comisiile de specialitate ale Camerei superioare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272