REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Senat - Comisia pentru validare solicită DSPMB să verifice adeverinţa medicală a Dianei Şoşoacă

Senat - Comisia pentru validare solicită DSPMB să verifice adeverinţa medicală a Dianei Şoşoacă

Replica API 22 decembrie 2020 | 00:12 1689

Comisia pentru validare a Senatului a solicitat, luni, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) să verifice şi să răspundă "cu celeritate" cu privire la adeverinţa medicală a Dianei Şoşoacă, senator ales pe listele AUR, prin care este exceptată de la purtarea măştii de protecţie.

Diana Şoşoacă

"Întrucât doamna Iovanovici - Şoşoacă Diana urmează să îşi desfăşoare activitatea ca senator ales în cadrul Comisiei pentru validare a Senatului din data de 21.12.2020, precum şi ulterior în cadrul comisiilor şi plenului Senatului care îşi desfăşoară activităţile inclusiv în spaţii publice închise, vă rugăm de a verifica îndeplinirea condiţiilor legale prevăzute de Ordinul nr. 874/81/2020 şi de a ne comunica dacă bolile medicale ataşate în adeverinţa medicală ataşată fac parte din categoria bolilor care afectează capacitatea de oxigenare, adeverinţa medicală ataşată a fost emisă cu respectarea competenţei legale stabilite prin Ordinul nr.874/81/2020 şi dacă titularul adeverinţei medicale ataşate este exceptat de la purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise.Vă rugăm să transmiteţi răspunsul dumneavoastră cu celeritate azi, 21.12.2020, în atenţia Comisiei de validare a Senatului", precizează Comisia de validare a Senatului în adresa trimisă DSPMB, scrie Agerpres.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, referindu-se la faptul că Diana Şoşoacă, senator ales pe listele AUR, a fost văzută fără mască luni, în plen, că "orice cetăţean al acestei ţări, indiferent de funcţia pe care o ocupă", trebuie să respecte regulile sanitare stabilite de specialişti, iar instituţiile abilitate trebuie să facă o verificare.

"Orice cetăţean al acestei ţări, indiferent de funcţia pe care o ocupă, trebuie să respecte regulile stabilite de către specialişti şi au fost adoptate de către instituţiile statului, aprobate la nivel guvernamental. Ca atare, instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria", a precizat Ciucă, la Palatul Parlamentului.

El a fost întrebat dacă nu ar trebui o verificare mai atentă din partea autorităţilor, ţinând cont că Diana Şoşoacă a afirmat că are adeverinţă medicală, dar îi pune în pericol pe alţii prin faptul că a fost văzută fără mască în sala de plen.

"Cu certitudine, trebuie o verificare făcută de către instituţiile abilitate în acest sens. Instituţiile respective sunt în măsură să se autosesizeze", a afirmat Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam tarziu. Trebuia scoasa in suturi rapid plus amenda si dosar penal cum se face in toata tara
6
0
asta de la 18 : 52 cum crezi ca poate asta sa ne arate pizda Pentru asta trebuie sa o gaseasca printre straturile de grasime Tu ai avut noroc ca ai detectat cu nasu
3
1
ce bine imi pare ca o aratati tot timpul pe haraselul avocata, ciordit ciricliul, intrat parlament, urmeaza sa il distruga...
4
1
Ma uit la ea si ma intreb de ce se mai machiaza
9
0
O , OXIDATA , zici ca vine din evul mediu ... tupeu maxim sa se ia de mana cu femeia barbat numita Violeta Alexandru ... Merda !
8
0
Sosoaca sau Fofoloanca , e o nebuna scapata pe strazi . Garda peresintelui e formata din niste mormoloci , trebuia scoasa cu forta afara din sala ,eventual si un sut in fund, pentru nerespectarea regfulamentelor. In tara noastra apar asemenea specimene gretoase, cu studii facute pe la Spiru Haret .Afara cu gunoiul asta ,rade lumea de noi .
14
1
Masca NU diminueaza capacitatea de oxigenare a organismului, a fost dovedit acest lucru. Individa asta vrea cu tot dinadinsul sa iasa in evidenta cu un comportament impotriva. Am cunoscuti cu astm care poarta masca fara probleme. Sa respecte legea, marele avocat Sosoloanca! daca nu, sa suporte consecintele. Ii doresc covid fericit si noroc la masca de oxigen atunci cand va fi nevoie.
15
3
Sosoaca s-a intalnit cu ursul in padure,ursul sa prefacut ca este mort sa nu-l manance hulpava!
13
2
Dna avocat aratatile pizda porcilor astia !
7
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108