REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Senat: Dezbaterea şi votul la moţiunea pe Justiţie - amânate pentru miercuri

Senat: Dezbaterea şi votul la moţiunea pe Justiţie - amânate pentru miercuri

Replica API 9 aprilie 2019 | 02:00 430

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, iniţiată de PNL şi USR, va fi dezbătută şi votată miercuri în plenul Senatului, după ce Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a decis luni amânarea.

Dezbaterea şi votul moţiunii intitulate "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader" erau programate iniţial pentru luni, începând cu ora 16,00.

Potrivit unor surse parlamentare, amânarea ar fi generată de absenţa motivată a mai multor senatori, aflaţi în străinătate, absenţă care ar putea genera o lipsă de cvorum în plenul de luni, dar şi agenda ministrului Tudorel Toader, care nu i-ar permite prezenţa, luni după-amiază, în plenul Senatului.

Liderul grupului USR, senatorul Adrian Wiener, a confirmat amânarea dezbaterii moţiunii simple pe Justiţie pentru miercuri.

Tot din cauza absenţei mai multor senatori şedinţa Biroului permanent, programată pentru ora 13,00, nu a mai avut loc.

Semnatarii moţiunii solicită "încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei", care, potrivit Constituţiei, "se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti".

PNL şi USR îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la "modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi a statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României".

De asemenea, semnatarii îi solicită ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă a PNL de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
miercuri? de ce nu ''la pastele cailor''- poate erati mai credibili. Imi este, la propriu , scarba de voi
6
0
PSD, ipocrit si mincinos prosteste tocmai pe cei care sufera cel mai mult de pe urma hotiilor lor, dar au grije sa-i manipuleze si sa-i indobitoceasca latrina 3 a HOTULUI sef, penalul voiculescu. Ei merg inainte si-si ingrasa porcii cu pensii speciale, isi angajeaza toate cozile de topor in cinci locuri de-odata ca doar d'aia i-au ales romanii sa faca ei ce vor. Si uite ce fac! Prapad.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212