REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Senat: Interzicerea pentru doi ani a înstrăinării participaţiilor statului la orice societate la care statul e acţionar

Senat: Interzicerea pentru doi ani a înstrăinării participaţiilor statului la orice societate la care statul e acţionar

Replica API 20 mai 2020 | 00:00 924

Senatul a adoptat, marţi, o propunere legislativă privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică prin care se acordă statului posibilitatea de a dobândi participaţii la o serie de societăţi din domenii de importanţă strategică, în perioadă de criză.

Senatorii au votat telefonic, exprimând 80 voturi 'pentru' , 42 "împotrivă" şi 10 abţineri, scrie Agerpres.

Domeniile stipulate în proiectul de act normativ, iniţiat de un grup de senatori PSD, sunt: industria constructoare de maşini, industria metalurgică, industria alimentară, agricultura, silvicultura, exploatarea forestieră.

Proiectul de lege mai prevede "interzicerea, pentru o perioadă de doi ani, a înstrăinării participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută".

"Tot pentru o perioadă de doi ani se suspendă orice operaţiuni privind participaţiile statului la companiile şi societăţile naţionale, dar şi la cele la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior. Aceste dispoziţii nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi celor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat", mai prevede propunerea legislativă adoptată de Senat, în calitate de prim for sesizat.

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală (33 de senatori), majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468