REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Senator, despre salariul minim european: 'Avem satisfacția ca proiectul să fi devenit o temă majoră la nivelul PE'

Senator, despre salariul minim european: 'Avem satisfacția ca proiectul să fi devenit o temă majoră la nivelul PE'

Replica API 18 iunie 2022 | 00:00 782

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai susține că salariul minim european va oferi o protecție reală pentru cei cu venituri mici, în special pentru cei din domeniul privat.

Alfred Laurențiu

„Proiectul PSD de a crea Salariul Minim European este pe cale de a deveni Realitate !

Ministrul Muncii Marius Budăi ne-a anunțat săptămâna aceasta că Miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord, în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO, asupra salariului minim european, scrie stiripesurse.ro.

,,Salariul minim european” este un proiect asupra căruia PSD a insistat foarte mult, inițial la nivelul familiei europene din care face parte și apoi la nivelul instituțiilor europene.

Acum avem satisfacția ca proiectul să fi devenit o temă majoră la nivelul Parlamentului European și a intrat în procedură de adoptare.

Directiva stabileşte un cadru pentru adecvarea salariilor minime, și promovează negocierile colective privind stabilirea salariilor şi oferă accesul efectiv al angajaţilor la protecţia salariului minim în UE.

Directiva solicită statelor membre în care acoperirea negocierilor colective este mai mică de 80% să stabilească un plan de acţiune pentru promovarea negocierii colective.

Statele membre cu salarii minime legale vor trebui să pună în aplicare un cadru de guvernanţă solid pentru stabilirea şi actualizarea salariilor minime, să include criterii clare pentru stabilirea salariului minim (exemplu: puterea de cumpărare luând în considerare costul vieţii, nivelul, distribuţia şi rata de creştere a salariilor, şi productivitatea naţională).

Măsura este benefică și pentru mediul de afaceri, pentru că oferă un mecanism de calcul predictibil, ceea ce este important pentru orice om de afaceri”, a spus Alfred Laurențiu, pe pagina sa de Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212