REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Senatorii AU RESPINS proiectul lui Liviu Dragnea și al lui Călin Popescu Tăriceanu privind declasificarea deciziei CSAT referitoare la protocoalele cu SRI

Senatorii AU RESPINS proiectul lui Liviu Dragnea și al lui Călin Popescu Tăriceanu privind declasificarea deciziei CSAT referitoare la protocoalele cu SRI

Replica API 9 aprilie 2019 | 23:36 371

Senatul a respins, luni, proiectul de lege privind declasificarea deciziei CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI. Respingerea vine în urma deciziei CCR, care a admis sesizările lui Klaus Iohannis, ale Opoziţiei şi ÎCCJ la proiect.

Senatorii au adoptat raportul de respingere întocmit de Comisia juridică, Comisia pentru administrație publică și Comisia pentru constituționalitate, cu 102 voturi „pentru” și două voturi „împotrivă”, Astfel, proiectul legislativ a fost respins în plenul Senatului, relatează stiripesurse.ro.

Pe 26 martie, comisiile de specialitate ale Senatului au adoptat un raport de respingere la iniţiativa privind declasificarea deciziei CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI, proiect inițiat de Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Drăghici și Liviu Dragnea.

Pe 30 ianuarie, CCR a admis obiecţiile şefului statului Klaus Iohannis, ale PNL-USR şi ale instanţei supreme cu privire la neconstituţionalitatea unor aspecte cuprinse în Legea privind declasificarea unor documente, şi anume desecretizarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, cu unanimitate de voturi, că decizia privind declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 trebuia să fie făcută nu printr-un proiect de lege adoptat de către Parlament, ci printr-o hotărâre a Guvernului.

Prin urmare, Curtea a constatat că legea în ansamblul ei este neconstituţională deoarece încalcă dispoziţiile din Constituţie referitoare la principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si mai vor si voturi.Sa ne kakam pe candidaturile lor si in gura lor de banditi indiferent de gasca din care provin.
9
1
Sunt bagati pana-n gat toti PSD-isti in toate kkaturile de protocoale secretre! Nu l-ati vazut pe DRACnea la toate chiolhanurile SRI cum se batea pe burta cu Coldea, Maior, cum le ducea el porcul lui, cum le servea soricul la mustata...tariceanu alta panarama si asta! Dasta n-a vrut comiisia psd-ista sa se afle nimic ca iar dadeau de ai lor!
10
1
se vrea declarificarea acestor protocoale?.MAFIA SI MAFIOTII SAU MAFIA FILIERA TACERII.MUIE MUIE MUIE MUIE MUIE
5
7
Securisti imputiti!
12
2
cata nestiinta!!!! unde tre sa dea guvernu da parlamentul si viciveesa
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212