REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
10.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Senatorul ALDE Ion Popa: După calculele mele, Guvernul va fi învestit de la prima tentativă

Senatorul ALDE Ion Popa: După calculele mele, Guvernul va fi învestit de la prima tentativă

Replica API 19 octombrie 2019 | 00:07 392

De azi în două săptămâni ar urma să avem un nou Cabinet

De azi în două săptămâni ar urma să avem un nou Cabinet

În cursul zilei de luni, 21 octombrie, va avea loc o nouă întâlnire PNL cu reprezentanţii partidelor care au susţinut moţiunea de cenzură, în cadrul căreia va fi prezentată o formulă de negociere, rezultată din discuţiile de până în prezent, pe care să o agreeze cu toţii, aşa încât, joi sau vineri, Ludovic Orban să poată prezenta lista cu membrii noului Cabinet plus programul de guvernare.

Reprezentanţii ALDE susţin că există două variante, din punctul lor de vedere: ori Guvern monocolor, având în vedere că PNL a fost cel care a iniţiat moţiunea care a dus la căderea Guvernului Dăncilă şi este şi cel mai mare partid de opoziţie, ori Guvern care să includă toate partidele care au susţinut moţiunea. „Dar, pentru ALDE nu este bine acum să intre din nou la guvernare. Noi doar ce am ieşit”, spune senatorul ALDE Ion Popa, care apreciază că prima variantă, cu PNL care îşi asumă guvernarea, este cea mai bună. „Luni avem din nou o întâlnire cu PNL, iar joi sau vineri Orban va depune lista de propuneri pentru noul guvern, care va avea, din câte ştiu, 16 ministere – unele dintre cele existente acum se comasează, ca de exemplu Transporturile cu Comunicaţiile, Economia cu Energia, Mediul cu Apele şi Păduri –, şi programul de guvernare. Se depun la birourile reunite şi se stabileşpte calendarul audierilor pentru viitorii miniştri, apoi urmează votul de învestitură. Conform calendarului firesc, de azi în două săptămâni se va întâmpla acest lucru”, a mai precizat Ion Popa.

Dar, există varianta ca învestirea Guvernului să nu aibă loc de la prima tentativă, iar asta pentru că social-democraţii au anunţat că nu vor participa. Absenţa parlamentarilor PSD ar duce la o lipsă a cvorumului. „Dacă PSD nu vine şi nu este asigurat cvorumul, nu cred că este bine pentru acest partid. Se vor isca din nou discuţii cu privire la blocajul generat de PSD. Prin urmare, după calculele mele, Guvernul va fi învestit de la prima tentativă. Dacă, totuşi, PSD absentează, se poate convoca rapid o a doua şedinţă”, a mai precizat Popa.

Revenind la negocierile pe care şi ALDE le-a purtat cu PNL, în vederea acordării sprijinului pentru noul Guvern, Ion Popa a declarat că între condiţiile discutate se numără: legislaţia în domeniul Justiţiei să fie dezbătută în Parlament, adică să nu fie folosite Ordonanţe de Guvern în acest domeniu; susţinerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu cine plm mai esti bai popa.Alt bucurestean venit sef la constanta
5
0
Cred ca vorbeste in calitate de popa.
9
0
Dupa ce ca PSD l-a salvat de DNA, tariceanu face, acum, pe desteptul. Alt tradator. Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
7
1
alde , un kkt ieftin atarnache de ani buni . A venit vremea sa dispareti definitiv ba javre ordinare! Ajunge cu atarnatorii futu.va.n gura de gunoaie si de hoti ordinari !
9
0
A calculat el... ALDE numai calcule face, ca de facut ceva pentru cei care i-au tot votat ca prostii, nimic. Niste vorbitori care n-au intentia de a face ceva in afara de functii platite fara rezultate economice . Rezultatele lor sunt insolventele, salariile si persoanele nepotrivite sa conduca lucruri prea importante pentru competenta lor.
10
0
Eu cred ca nu trece pt ca Dragnea nu vrea sa treaca. Doar daca il voteaza noaptea ca hotii. Si daca Portocala si Lucica vin inapoi in procuratura
5
5
Bah cum o dai tot PSD e de vina!? Adica daca cei care au dat jos guvernul nu reusesc sa faca cvorum pentru investirea guvernului lor, sunt de vina ceilalti!? Pe bune? IPOCRITILOR! Demonstrati bah hahalerelor caaveti majoritate, pt ca doar o majoritate poate propune un premier. Altfel nu! Si daca nu aveti majoritate atunci trebuie sa se constituie alta!
11
4
Alde-mari c....e.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212