REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Senatorul Brăiloiu a vorbit de la tribuna Parlamentului despre 'orgolii şi interese care pot produce României daune cu impact pe termen lung'

Senatorul Brăiloiu a vorbit de la tribuna Parlamentului despre 'orgolii şi interese care pot produce României daune cu impact pe termen lung'

Replica API 28 noiembrie 2019 | 00:00 310

Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu a susţinut miercuri, 27 noiembrie, o declaraţie politică în Parlament, în cadrul căreia a făcut o analiză a anului care mai are puţin şi se încheie. IAtă textul declaraţiei:

"Calendaristic, pentru că mai sunt puține zile până la finele acestuia, putem afirma că 2019 a fost cel de-al treilea an al îndeplinirii Programului de guvernare al PSD, în care s-au obținut rezultate remarcabile. Astfel, 2019 a fost cel de-al treilea an consecutiv în care România a avut una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, rămânând în continuare lider european la producțiile de porumb și floarea soarelui, precum și cu una dintre cele mai mari producții la grâu, realități care au determinat agențiile internaționale de rating să-și ajusteze favorabil prognozele. Aceste realități au constituit baza temeinică pentru măsuri curajoase de ordin social, constând în creșterea nivelului de trai al salariaților și pensionarilor, în facilități deosebite pentru elevi și studenți. Într-un context geopolitic tensionat, detașamentele de militari dislocate în teatrele de operații și-au îndeplinit misiunile la standardele cele mai înalte, sporind prestigiul României în rândul statelor membre ale NATO. Nu în ultimul rând, anul 2019 a marcat examenul deosebit de dificil al preluării de către țara noastră, pentru prima oară, a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, examen pe care Guvernul și sutele de experți ai acestuia l-au promovat „magna cum laude”, conform declarațiilor celor mai înalți oficiali ai instituțiilor europene.

Toate aceste date de maximă generalitate sunt la îndemâna oricărui român de bună-credință și pot fi oricând completate prin simpla accesare a comunicatelor Institutului Național de Statistică și ale EUROSTAT. Desigur, guvernarea PSD nu a fost perfectă și nici nu s-au făcut vreodată asemenea afirmații. De aici, însă, și până la motivația continuei ticluiri și difuzări pe toate canalele de informare, trei ani la rând, de fake-news dintre cele mai perfide și iresponsabile este o cale extrem de lungă, a cărei „descifrare” este mai mult decât necesar să fie făcută și explicată. Personal, mă voi alătura tuturor eforturilor care se vor depune în acest sens, în beneficiul României și al românilor.

Fac aceste afirmații deoarece, așa cum bine se știe, esența și scopul competiției politice într-o democrație presupun în mod necesar o viziune mai aplicată la realitatea social-economică și un program mai bun, continuarea construcției, accelerarea dezvoltării și în ultimă instanță beneficii sporite pentru cetățeni, și nicidecum țintirea, doar aparent simplistă, a dărâmării unui guvern pentru motivul că nu este „guvernul meu.” Mai mult, după cinci ani de încălcări flagrante ale Constituției, de acuzații extreme și defăimări ale țării pe plan internațional, fără nici un fel de argument palpabil, ajungându-se până la intenția de Ev Mediu a înlăturării PSD din viața politică, iată că se „descoperă” deodată principiile de bun simț ale unei Românii normale, dar care au fost călcate în picioare de aceiași oameni. Deși pare de domeniul absurdului, iată că este posibil!

Așadar, apreciez că în istoria post-decembristă a României, împotriva oricărei logici politice, economice, sociale, morale, culturale, anul 2019 se înscrie ca unul profund contradictoriu, perturbator, cu evoluții dictate nu atât de orgolii, cât de interese care pot produce României daune cu impact pe termen lung. A nu atrage atenția asupra acestora este similar cu a nu înțelege posibilele vulnerabilități și riscuri la adresa vieții democratice, a statului de drept și a stabilității economice ale României".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212