REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Senatorul Chiru propune organizarea alegerilor parlamentare şi locale în aceeaşi zi, anul viitor

Senatorul Chiru propune organizarea alegerilor parlamentare şi locale în aceeaşi zi, anul viitor

Replica API 10 noiembrie 2015 | 23:56 276

Senatorul Christian Gigi Chiru propune organizarea alegerilor parlamentare şi locale în aceeaşi zi, în primăvara anului viitor. Astfel, în opinia parlamentarului constănţean, ţara nu va trebui să treacă printr-o perioadă electorală de aproape un an şi nu va fi aruncată într-o criză politică.

„Mă uit cu îngrijorare că sunt în continuare cetățeni care continuă să protesteze, ceea ce este posibil să se întâmple și după desemnarea guvernului interimar. Pe de altă parte, propunerea de dizolvare a Parlamentului şi de organizare a unor alegeri parţiale/anticipate anul acesta nu reprezintă, în opinia mea, o soluţie viabilă. Sunt de părere că se impune organizarea alegerilor locale şi parlamentare anul viitor. Totodată, este necesară revenirea la forma de alegere a primarilor în două tururi. Dizolvarea parlamentului acum este inoportună pentru că s-ar crea vid legislativ, iar acum este nevoie să depășim momentul care ar putea duce statul într-o criză politică, prin instalarea unui guvern, fie el și tehnocrat, pentru o perioadă scurtă de timp, în vederea rezolvării acestei probleme, în loc să dăm naştere altora noi. Subliniez și faptul că este necesar să reflectăm asupra organizării concomitent a alegerilor locale și a celor parlamentare, chiar dacă mizele electorale diferă. În acest fel, în primăvara anului viitor (în luna aprilie-mai) vom avea alegeri locale, un nou Parlament și un nou Guvern și într-un timp relativ scurt, vom reuși să oprim aruncarea țării într-o criză politică majoră”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

Acesta a subliniat faptul că este obligatoriu să se ţină cont de rezultatele referendumului din 2009, atunci când peste 50% dintre românii cu drept de vot au decis că îşi doresc Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. „Desigur că referendumul din 2009 a fost complet ignorat, fiind în acest fel ignorată și voința cetățenilor, de reducere a numărului de parlamentari, iar astfel a fost subminată valoarea votului, chiar dacă sistemul nostru politic, consfințit și de Constituție, se fundamentează pe votul majoritar”, a mai precizat senatorul Christian Gigi Chiru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102