REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Senatorul Moga NU se lasă: Când vom avea un nou spital militar la Constanța?

Senatorul Moga NU se lasă: Când vom avea un nou spital militar la Constanța?

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 420

Potrivit propunerii legislative privind înființarea unui spital militar regional, aflăm că militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu sunt tratați la Spitalul Județean din Constanța. „Un spital militar regional în Constanța este cu atât mai necesar cu cât în județele învecinate nu există asemenea unități sanitare complexe. Deși la doar 30 de km de Constanța se află amplasată baza militară Mihail Kogălniceanu, problemele medicale ale militarilor americani din bază sunt rezolvate la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Andrei”, Constanța”, scrie în propunerea legislativă întocmită de Nicolae Moga.

Înființarea Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu” a fost aprobată de Guvernul Dăncilă, la propunerea Ministerului Apărării Naționale și cu avizul Ministerului Sănătății. Investiția urma să fie realizată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naționale, din credite externe și fonduri europene disponibile. Nicolae Moga declara la sfârșitul anului trecut că proiectul ar putea fi realizat până la sfârșitul mandatului de senator, însă momentan așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu noul guvern și dacă vor exista alegeri anticipate.

"Cred că sunt șanse să căpătăm fonduri inclusiv de la UE, dar și de la NATO. Am convins cam pe toți senatorii, celor de la PNL le-am dat propunere. O să susțin proiectul și in Camera Deputaților, inclusiv în comisii. La Senat și Camera Deputaților va dura propunerea legislativă maxim șase luni. Am băgat proiectul la procedură de urgență. Spitalul va aparține de ministerul Apărării, dar gestiunea o face Ministerul Sănătății. La Spitalul Militar avem 200 de paturi, este vechi, are 167 de ani".Dacă va trece până în vară proiectul, până la sfârșitul mandatului meu, aș putea să-l văd realizat", declara Nicolae Moga.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar bre nea moga? Tu nu te saturi de minciunile tale?
2
0
A aparut si panarama asta huo !
2
0
Se va construi la Pastele Cailor !
4
0
Tarziu ca Toparceanu si Toamna,trist ca Bacovia si rece ca Plumbul
4
0
din pensiile de militati se poate face un spital
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614