Senatorul PNL Septimiu Bourceanu a vorbit în plenul Parlamentului, în 4 ani, doar... câteva zeci de secunde
Senatorul PNL Septimiu Bourceanu a vorbit în plenul Parlamentului, în 4 ani, doar... câteva zeci de secunde
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎn 2020, v-au căutat în campanii, v-au promis lucruri măreţe şi soluţionarea tuturor problemelor voastre. Aveau nevoie doar de votul dumneavoastră și le-ați dat girul, i-aţi trimis la muncă în Parlament să vă reprezinte interesele. Însă, puțini sunt aceia care-și vor în încheia mandatul cu fruntea sus. De exemplu, Septimiu Bourceanu, senator PNL, cu siguranță nu va privi înapoi pentru că nu lasă nimic în urmă! De la începutul mandatului și până în prezent, activitatea lui Bourceanu este de nota 1. Analizați și trageți propriile concluzii!
În 2020, Septimiu Bourceanu a ajuns în Parlament, la pachet cu promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală. În urmă cu aproape patru ani, vorbea despre schimbarea cadrului legislativ, care trebuie adaptat la realitatea din teritoriu, vorbea despre adăugarea unor amendamente la Legea privind reforma în domeniul sănătății... de fapt, cam toate promisiunile electorale ale lui Bourceanu vizau Sănătatea, pentru că provine din domeniul medical, fiind, în trecut, manager de spital.
Revenind, la 3 ani și jumătate de mandat, Bourceanu nu are nimic pe lista realizărilor. Are 0 declarații politice, 0 întrebări în Parlament, 0 interpelări adresate primului ministru, 0 moțiuni și...0 luări de cuvânt în ultimii doi ani.
Ultima intervenție în Plen a avut-o în luna martie a anului 2022 și a durat câteva secunde: ”Bună ziua! Septimiu Bourceanu, Circumscripția Constanța, votul meu este pentru, referitor la toate punctele de pe ordinea de zi„... așa a sunat ultima intervenție în Parlament. De altfel, așa au fost toate intervențiile senatorului PNL, din 2020 până în martie 2022. Câteva zeci de secunde în tot mandatul!
Patru interpelări în 2021, 0 interpelări din 2022 până în 2024
Cea mai stufoasă activitate a avut-o legată de inițiativele politice. Doar două anul acesta....a avut 2. Vorbim despre ”Propunerea legislativă pentru protejarea cotei unice de impozitare în România pentru următorii zece ani”, inițiată de Bourceanu și alți... zeci de colegi, și ”Propunerea legislativă de modificare a articolului 12 din Legea Farmaciei nr.266/2008”
două inițiative legislative în 2024
În plus, Bourceanu mai este campion la ceva: a avut 4 interpelări, din februarie 2021 până în aprilie 2021, către ministrul Sănătății, ministrul Transporturilor și Justiției.... Acestea s-au referit la ”Clădirea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este în pericol să se prăbușească”, ”Preluarea de către Autoritatea Navală Română a activelor RADIONAV ”, ”Măsuri față de faptul că toate demersurile judiciare de punere sub interdicție a persoanelor care suferă de diverse afecțiuni sunt sau urmează să fie suspendate sau respinse” și ”De ce ne ignorați pe noi, constănțenii, domnule ministru, Vlad Voiculescu?”.
Bourceanu nu este membru nici în vreo comisie importantă. De altfel, în nicio comisie nu este membru... A fost desemnat, în 2020, membru în Comisia pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială... însă doar doi ani comisia l-a ținut ocupat, până în februarie 2022, când a fost ”eliminat”.
istoricul lui Bourceanu în comisii
În schimb, este membru în... grupuri de prietenie cu parlamentele altor state... Anii au trecut, leafa a mers..., și nu e deloc mică, 131.412 de lei, potrivit declarației de avere din 223. Vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți propriile concluzii!
Bourceanu, alături de Vergil Chițac și Nicolae Ciucă, la evenimentul de lansare a candidaților PNL
Așadar, atât a putut Septimiu Bourceanu, în trei ani și jumătate de mandat... Este primul mandat și, cel mai probabil, ultimul. Dar, dacă totuși îl vom regăsi pe liste, din nou... înțelege că interesele unora primează în fața cetățenilor. Revenim cu analiza activității parlamentare și a celorlalți aleși! Nu de alta, dar se apropie alegerile parlamentare și suntem siguri că senatorii și deputații constănțeni vor să-și convingă alegătorii că nu i-au votat degeaba în 2020!
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News