REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Senatorul Remus NEGOI: Stelian ION, cel mai POTRIVIT pentru funcția de MINISTRU al Justiției

Senatorul Remus NEGOI: Stelian ION, cel mai POTRIVIT pentru funcția de MINISTRU al Justiției

Replica API 16 ianuarie 2021 | 00:31 1663

A lăsat mediul privat pentru a se dedica nevoilor constănțenilor și are convingerea că, în cei patru ani de mandat, va reuși să vină în sprijinul acestora cu proiecte legislative benefice. Remus Negoi, senator USR, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele sale, însă a dezvălui și impresiile care l-au încercat, la preluarea mandatului. Deși se află în vacanță parlamentară, senatorul nu stă degeaba, ci lucrează la proiectele promise în campania electorală.

„Am ales să renunț în totalitate la acționariatul în firma unde eram, în momentul acesta mă dedic în totalitate noii posturi. Acum sunt în vacanță parlamentară dar, de fapt, nu sunt în vacanță. Se pe 4 ianuarie am început treaba, am fost și la București câteva zile și lucrăm permanent online. Eu fac parte din 2 comisii, Cultură și media și IT, tehnologia informațiilor și digitalizare. Zilele acestea, am avut mai multe întâlniri despre cum putem rezolva multele probleme din cultură, dar și din media. Cultura este un domeniu vast, Ministerul Culturii are elaborat un registru al monumentelor istorice, de un registru aflat într-un fișier electronic. Noi ne dorim să digitalizăm mai mult orice monument care se află în acest registru, am vrea să le punem la o hartă digitală pe care specialiștii să o transforme într-o hartă disponibilă oricum ar dori să le viziteze. Să facem un registru al monumentelor uitate. 80 din monumentele din județ sunt în monumentele uitate. M-am întâlnit cu un specialist și am discutat despre ce înseamnă un traseu turistic pe la monumente nepuse în valoare”, spune Remus Negoi.

Palatul Parlamentului, prea mare pentru Remus Negoi

Care a fost prima impresie la preluarea mandatului? „Prima impresie: Palatul Parlamentului mi se pare o clădire mult prea mare și mult prea inutilă. Spun inutilă din punct de vedere al spațiului irosit. Sunt mai multe holuri și scări decât sălile efective pe care le oferim. Noi, de exemplu, stăm într-o încăpere împărțită cu niște cortine. Stăm 3 persoane într-un birou. Într-o așa clădire mare te așteptai că fiecare persoană să aibă un birou de multe hectare. Majoritatea clădirii este făcută din holuri și pereți.

Creșterea pensiilor a fost gândită ca fiind un cartof fierbinte pentru următoarea guvernare

Remus Negoi a comentat, în cadrul interviului, despre măsurile de austeritate luate de Guvernul Cîțu care au scos bugetarii în stradă. Acesta dă vine pe formațiunile politice care s-au aflat la guvernare. ”Dreptul de a avea o poziție față de anumite măsuri sau dreptul de a-ți striga nemulțumirile în stradă este drept garantat de Constituție. În momentul acesta, fiind o perioadă de criză, efectele unei crize economice se văd deja. Când îți construiești un buget, oricine ai fi, faci o proiecție și te gândești ce venituri ai putea obține de acolo și pornind de la lucrul acesta poți să știi dacă mai poți suporta anumite cheltuieli sau nu. Faptul că se îngheață salariile, înseamnă că se păstrează la același nivel un an de zile. Este o măsură de solidaritate și cu mediul privat, nu este o tragedie că niște salarii sunt înghețate. În campanie și programul nostru de guvernare nu apăreau aceste creșteri, este apanajul altor partide lucrul acesta. Mulți promit că vor crește salarii și pensii. Totuși, realist vorbind trebuie să știi și de unde le crești. Dacă vorbim de creșterea pensiilor, declarată constituțională, a fost gândită ca fiind un cartof fierbinte pentru următoarea guvernare. Asta am spus-o permanent”, a precizat senatorul.

Remus Negoi: Încă suntem în discuții pentru împărțirea prefecților

Partidele aflate la guvernare sunt în discuții pentru împărțirea prefecților și a subprefecților. La fel ca liberalii, și USR vrea să ajungă la prefectură. De altfel, Remus Negoi spune că se pregătește o ordonanță, astfel încât să fie eliminată condiția ca respectivul candidat să fie funcționar public. ”S-au amânat discuțiile. Au fost începute la debutul anului, au fost câteva runde de discuții, ca în orice negociere este mai bine să măsori de 100 de ori și să tai o singură dată. Nu este vorba despre o tragere la sorți, pentru funcția de prefect există bilețele cu scrisul în sus, cu numele județelor și pe un algoritm în care partidele în funcție de procentele pe care le-au în interiorul alianței, alocă acele bilețele. Există 3 scenarii. Fie să avem posibilitatea să luam și prefect și subprefect, fie să luam doar prefect sau doar subprefect, fie să nu luăm nimic. Nu este o tragedie. Ședința este reprogramată o nouă întâlnire luni, pe la ora 11.00. Este un proces de negociere firească, negociere care ne dă liniștea că indiferent de rezultatul acesta, Constanța va avea prefect foarte bun”, a precizat Negoi, fără să dezvăluie propunerea USR Constanța pentru această funcție.

Totodată, Remus Negoi a ținut să specifice faptul că are încredere în ministrul Justiției, constănțeanul Stelian Ion, despre care spune că este un om capabil, pregătit.

„Am avut de la început încredere în Stelian Ion, nu am avut nici măcar o temere. Nici măcar nu am avut temerea că nu va fi ales de către colegii mei. Aceștia s-au luptat foarte mult ca Ministerul Justiției să vină la noi pentru că Stelian Ion era cel mai potrivit pe această funcție. Nu ne interesează să ocupăm niște locuri doar de dragul de a le ocupa. Ne interesează să avem oameni pregătiți care să facă treabă”, a completat Negoi.

Mai multe subiecte de interes național, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos. De asemenea, puteți afla cum comentează Remus Negoi activitatea viceprimarului Florin Cogargeanu, și a vicepreședintelui CJ, Petre Enciu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stelian Ion a ars etape mult prea repede. Dintr-un simplu si mediocru avocat, s-a trezit deputat, pentru simplul fapt ca se implicase in niste procese cu cei care tot construiau pe B-dul Lapusneanu, vizavi de Parcul Tabacarie. Nu stiu daca a castigat procese in aceasta directie, nici nu ma agit sa aflu. Cert este ca implicarea lui i-a convins pe votanti. Bun. A devenit deputat. Ce a facut ca deputat? S-a remarcat cu taraitul boxei prin Parlament? Exista clip video pe Internet. S-a facut de rahat. Acum aterizeaza ca ministru al justitiei? Ce il recomanda? Experienta? In ce? In post de DJ?
4
0
echipa de rezervisti a lui PNL, nicio schimbare in tara asta. Toti de pe listi sunt numai amarati, au pus ban pe ban pt a prosti lumea pentru a lor interes
3
0
daca tu ai impresia ca usr, partid fondat de securitate, va face ordine in oras sau in tara, te inseli amarnic. Vezi valeriu nicolae, dezvaluirile lui, vezi mosie guran, si daca vrei it idau si eu intervi uca am fost si eu membru aici la Cta, unde tartorul caragheorghe taie si spanzura.
5
0
ce de lingai.Dupa ce votati aiurea de 25 de ani cu infractorii mai si comentati.Succes USR.Faceti ordine in acest oras plin de secaturi..
3
7
pentru idiotii de mai jos:Se strange latul pesedistilor si va ustura curul ca o sa ajungenti unde meritati.
4
9
a lasat mediu privat, ca nu facea fata concurentei. a facut un kkt in mediul privat. un avocat ratat. ce-a facut in calitate de deputat...a pus muzica in sedintele comisiei. adevaru e ca ce sa faci, cand n-ai ce spune, pui muzica..
9
2
Sa ne kkm in gu ra ta si a lui, potrivit!!
5
3
Cum ramane cu garsoniera ANL. Dar kwj cu 6 case.
8
3
II CEL MAI POTRIVIT PT A FECE CITE O FELATIE DORITORILOR.
6
2
Ce il recomanda? Activitatea prestata pt clanul Mazare?
12
2
Nu ma mai mira nimic.
5
2
ANLul asta necunoscut si voi cu Niste rezultate de mizerie la alegeri ati ajuns sa dati ministrul justitiei. Penibililor!!!
14
4
Sa il ei acasa sa iti rezolve nevasta papagalule...amandoi doi papagali
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108