REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Senatul vrea interzicerea parcării pe trotuare. Tramudana: „un metru pentru pietoni ajunge”

Senatul vrea interzicerea parcării pe trotuare. Tramudana: „un metru pentru pietoni ajunge”

Replica API 11 ianuarie 2016 | 23:37 221

Şoferi, aveţi grijă: fără parcări pe trotuar! La Senat, a fost depus în luna decembrie a anului trecut un proiect de lege privind interzicerea parcării automobilelor pe trotuar dacă nu se lasă liber 2 metri pentru pietoni. Dacă legea va fi aprobată mai departe, aceasta va obliga primăriile care amenajează locuri de parcare limitrofe carosabilului să respecte limita aceasta de 2 metri pentru oamenii care se deplasează pe trotuar. Astfel, se vor putea deplasa cu o mai mare uşurinţă persoanele cu dizabilităţi şi părinţi care îşi scot pruncii la plimbare în cărucior.

În luna decembrie a anului ce a trecut, a fost depus la Senat un proiect de lege care interzice parcarea atuovehiculelor pe trotuar în cazu în care nu se lasă un spaţiu de deplasare pentru pietoni de 2 metri. Astfel, s-a pus problema persoanelor cu dizabilităţi şi a părinţilor care îşi scot copii la plimbare cu căruciorul şi fac slalom printre maşini pentru a-şi croi drum pe trotuar.

De asemenea, un motiv de ingrijorare l-a constituit şi cazul intervenţiei ambulanţelor ale căror acces poate fi îngreunat de maşinile parcate pe trotuar. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana consideră că un singur metru este suficient pentru circulaţia pietonilor. Acesta a declarat pentru „Replica”: „Piloni se vor mai monta, aşa încât maşinile să nu mai fie parcate pe trotuar. Nu au mai fost bani, dar se va continua acest proiect, şi se vor mai pune piloni în zonele în care este necesar.

Referitor la proiectul de lege depus la Senat, să vedem dacă se va şi aproba, dar mi se pare normal ca pietonii să aibă un loc de acces rezonabil. Dar părerea mea e că un metru ar ajunge. Un metru, un metru jumate cred că ar ajunge. Să vedem dacă mai e loc, pentru că trotuarele sunt destul de înguste. Stâlpişorii se vor mai pune, cum au fost aceia de pe Adamclisi. Acolo chiar era necesar. Deocamdată proiectul a rămas la stadiul de licitaţii”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212