REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sens unic pe strada Unirii: cetăţenii se pregătesc de PROTEST şi acuză că modificarea a fost făcută pentru blocul construit de firma Sorla!

Sens unic pe strada Unirii: cetăţenii se pregătesc de PROTEST şi acuză că modificarea a fost făcută pentru blocul construit de firma Sorla!

Replica API 18 octombrie 2019 | 00:00 1435

Constănțenii care locuiesc în Faleză Nord sunt rezoltați, după ce administrația locală a decis ca strada Unirii să devină arteră rutieră cu sens unic, dinspre strada Ion Rațiu până în strada Zorelelor. În urma nemulțumirilor, s-au făcut noi modificări: angajații SC Confort Urban SRL au montat miercuri indicatoarele rutiere care vor reglementa circulația pe străzile Pescarilor, Grozești și Dragoslavelor din cartierul Faleză Nord. Însă, constănţenii din zonă susţin că în spatele deciziei de a se a institui sens unic stă o investiţie imobiliară privată! Este vorba despre construcția ce se ridică pe strada Unirii, colț cu Piața Filipescu, proiect dezvoltat de SC Sorla SRL. De precizat că pe data de 28 octombrie, ora 8:00, oamenii nemulţumiţi vor spune ”STOP!” în cadrul unei acțiuni de protest împotriva sensului unic de pe strada Unirii și a distrugerii traficului în Constanța!

”Un drum de câteva sute de metri pe care îl faceam în aproximativ 30 de secunde îl fac acum în 4 minute, asta la ora 20.00, când traficul nu este aglomerat. Calculează cineva asemenea pierderi? Nu era necesară această sistematizare, o spune cineva care trece zilnic Unirii”, și-a arătat indignarea unul dintre constănțeni. ”Traficul pe ambele sensuri, pe strada Unirii între Ratiu și Zorelelor era absolut ok... Nu poate fi făcut sens unic câta vreme pe acest tronson sunt școli, grădinițe, complexul comercial, farmacii, etc. și câta vreme pe Pescarilor se circul fix in acelasi sens!”; ”Azi, pe la ora 8 coloana de mașini se întindea de la semaforul de la intersecța Ion Rațiu cu Mamaia până aproape de Delfinariu”, s-au plâns alți locuitori din zonă.

De altfel, Romeo Rezeanu, fost consilier PNL, exclus din partid alături de Horia Căliminte, pentru că nu și-ar fi plătit cotizația, după cum susținea conducerea formațiunii politice, a ţinut să facă public adevăratul motiv al excluderii sale, care, susţine el, are legătură fix cu imobilul de pe strada Unirii! Rezeanu se alătură astfel corului de cetăţeni care critică măsurile administraţiei locale în ceea ce priveşte sistematizarea în trafic, dar nu numai.

”Știți blocul de P+7 de pe Unirii colț cu piața Filipescu... Investitorul este o firmă de băuturi alcoolice (Sorla). Nu are locuri de parcare pentru cele 48 de apartamente și nici pentru spațiile comerciale de la parter. Nu le-a avut niciodată prevăzute în autorizație. Din cauza lui, au hotărât să se facă parcări pe ambele sensuri ale străzii Unirii și au hotărât ca strada să devină cu sens unic! Pentru un singur investitor și impotriva a sute sau mii de cetățeni din zona Faleza Nord. Eram consilier local acum 2 ani și de la împotrivirea mea la acel proiect megalomanic mi s-a tras excluderea din PNL. Practic și plecarea lui Chitac din PNL a pornit tot de la acel proiect. Ca să fie clar, acea ședința de consiliu, in care îi spuneam lui Făgădau că acest proiect se va întoarce ca un bumerang împotriva lor, este filmată și stenogramele încă există!”, a transmis Romeo Rezeanu.

Locuitorii din Faleză Nord, afectați de această modificare, sunt deciși să depună acțiune în instanță pentru a cere anularea autorizației de construire. Iar pe 28 octombrie vor protesta în zona Delfinariu. Repreprezentanții primăriei spun decizia de a se institui sens unic pe strada Unirii nu are nici o legătură cu blocul construit de Sorla SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faga,nu respect nu te votez si din gura tot aberezi.
0
0
Faruk e de vina
1
0
Fabagou mancatear puscaria!!!!
1
0
I-am cunoscut pe cei doi frati, el si ea, de la Sorla. Stiu cum isi ascundea desteptul carnea sub haina si o scotea din Abator, pe vremuri. Apoi o vindea la preturi bune. Cam cu asa ceva a inceput el... Acum au evoluta atat de mult incat, prin augusta lor solicitare, modifica sensurile strazilor din oras? Bleah, mi-e o lehamite...
5
1
Constanteni, treziti va! Mergeti la vot la locale sa scapam orasul asta de mafia psd care il distruge sistematic fe 20 de ani pentru buzunarele lor! Ajunge! Votam orice in afara de fagadau, urmasul lui mazare! Mai rau nu are cum sa fie!
21
1
hai sa ma mai pupati in fund cand o iau la pas prin fzn cu geci rosii asa. cand a sarit ala cu gura va ascundeati in case. asa ca sictir. fac ce vreau cand vreau. voi sunteti sclavii mei. inca 1 an stiu sigur ca va ard
4
4
Esti un zero barat!
11
0
La puscarie ! Averea confiscata !
13
0
Sparge kuru la tzigoina romani. Neam fe secaturi hoti si koorve
4
8
Cind sunt alegeri lumea merge la gratar, nu au timp sa mearga la vot. Nu va mai plingeti atat si iesiti la votare cind trebuie. In iunie 2020 sunt alegeri, mai sunte citeva luni si scapam . . .
13
0
INCOMPETENT!
15
1
Cipan prost,ma.ta care si.a dat jos steriletul in noaptea fatidica in care te.a conceput este boschetara,as jignii tiganii daca i.as compara cu tine sau cu ma.ta.Organism unicelular ce esti .
11
5
Pentru tine se propune o banda speciala
11
0
Ba prostane, oamenii muncesc ca sa-si ia masinile alea. Daca are 30k euro si isi ia passat, ce te fute pe tine. Te roade ca tu ai corsa de 300 de euro ? Aia e de fapt problema. In cazul asta lasa tu corsa acasa si mergi cu ratc-ul, ca intr-adevar nu-ti permiti masina, transport in comun scrie pe tine, la un loc cu toti tiganii si boschetarii constantei.
6
21
Primaria Constanta trebuie sa finalizeze presemnalizarea de pe Blvd. Mamaia prin montarea indicatoarelor "Interzis a vira la dreapta" inainte de fiecare strada cu sens unic catre Blvd. Mamaia. Ne riscam viata in fiecare zi trezindu-ne cu soferi care nu respecta sensul unic cand intra de pe Blvd Mamaia catre Faleza Nord. Pe strada Timisanei este un adevarat calvar! Politia ar trebui sa se autosesizeze si sa urmareasca indeaproape respectarea sensurilor unice.Situatia de-acum pune in pericol atat soferii participanti la trafic, dar si copii si batranii! Pe cand si o ancheta jurnalistica?
15
1
Atata timp cat d-l Babu este presedinte de comisie la circulatie si d-l Ghiuri intra pana in usa primariei cu masina si incepand de la portar pana la primar se apleaca in fata lui, nu va mai mirati va rog de anomalii urbanistice. Imobiliarele au miza mare in primarie, ca de...., decand e dna-ul cu ochii pe ei , nu se mai vand chiar ieftin. Pretul a crescut
26
1
Am asistat la cipanizarea lenta dar eficienta a orasului, acum culegem ce am sadit.
37
3
@ Vhev....o parte din tara arata ca afara, adica partea de NV , Transilvania si Banat . Mai nou partea de Nord a Moldovei si Iasi-ul , au venit puternic din urma . Constanta a fost masacrata urbanistic si arhitectural . Nimic cu gust . De spatiile verzi ...stiti si voi .
34
3
taranii au descoperit ca numai pot sa stea in masina...MARS la mers pe jos ,jigodiilor!!cand ocupati trotuarele cum este?!!?
17
21
Fagadau zis UNICUL poola voturi!
21
3
Tzigoina mars la tine la stana din Moldova sau oltenie hotilor. Ati nenorocit tara asta. Huo
5
13
de ce nu introduceti si o linie de autobuz si pe strada Unirii ,acum sunt si autobuze noi,asa poate ca lumea mai lasa masinile acasa altfel din Pescarilor si pana in Mamaia e ceva de mers iar dimineata spre servciu orice minut conteaza.
18
1
Vreau o tara ca afara
16
6
machedoane, mergi la stana ca acolo te pricepi. ati nenorocit orasul asta, avarilor.
32
4
Hai sa va zic cum sta treaba . Oras mare ,masini multe . Ia stati voi asa si va uitati la semafoare ce tipuri de masini avem ? o sa observati ca de la skoda octavia in sus , pasaturi , 5are si jipuri. in 80% din masini e 1 singura persoana ? de ce naibi ne trebuie ditamai dihaniile de masini ? smart , corsa , a3 , etc nu sunt bune ? cu masinile mari stam blocati in trafic. vreti o tara ca afara ? sa stiti ca afara f.multa lume merge si cu autobuzul , exista si scutere mai mici sau mai mari si mai puternice...ne-am invatat toti in balene de masini si puturosi. la protest numai berline mari o
21
9
lasa ca i-a luat la maciuci seful de partid, e morcovit frezatul in ultimul hal, asta lipsea ciumei rosii in precampanie, pe dobitocul de babu oricum nu il mai baga nimeni in seama la partid, a revenit la ocupatia lui de baza, lipitor de afise in campanie, problema e ce o sa pateasca el dupa ce nu va mai fi viceprimar! Si ar mai fi o chestie! Daca reactioneaza frezatul ca soparla si il scoate tap ispasitor pe dobitoc? Si il arunca din barca de acum? Ca doar dobitocul e seful comisiei de circulatie!
18
0
Relu natia ta de neputinciosi tzigoina secaturi si hoti. Mars inapoi in Moldova . Va n gat de popo
6
17
poate se circula bine pe unirii dar pe mamaia intre delfinariu si ion ratiu stai la 7 semafoare ca sa treci .esti makedon si lucrezi la primarie ?
20
7
Constructorii de blocuri sa-si faca parcari la parterul si in subteranul blocului, nu pe strazile de mare circulatie.
36
2
Cea mai proasta administratie se afla la Constanta . A ajuns sa arate groaznic orsul asta care candv avea romantismul sau . Tigani , constructii puse haotic si lipsa parcarilor arata pana unde sa ajuns cu acesti ciumati care au vrut doar sa fure si mai nimic pentru constanteni . Nu mai vorbim de parcuri . Au slutit parcurile cum nici nu-mi inchipuiam ca se poate sluti asa .
44
2
Machidonii astia orice ating murdaresc, corup, strica.Rar asa populatie lacoma si lipsita de morala
41
8
in lumea civilizata se construiesc blocuri dupa un PUZ bine pus la punct si orice bloc are parcarile necesare alfel nu primeste autorizatie!!
38
0
asemanarea primarelui: freza trasata atent si clar cu un sens, dar nicio alta idee sub ea. Cosmetizarea nimicului, apucaturi de om fara idei si solutii!
35
1
Se circula foarte bine pe str. Unirii. Arata decent strada si trotuarele noi. Pana nu comentam aiurea, nu ne simtim bine. Natiea de barfitori si carcotasi ca a noastra este unica in lume. In toate tarile civilizate sunt sensuri unice. Rezeanu incearca sa castige capital de imagine cu fumigenele lui de swuinger trist.
14
40
DE 1 LEU ASTA AVEM LA CONSTANTA!A DISTRUS TOT.
28
1
idiotului care facea un drum de cateva sute de metri cu masina in cateva secunde pana sa fie introdus sensul unic. Acum cretinul pierde din nimicul lui 4 minute. Imbecilul nu-si da seama ca masura sensului unic discutabil dar necesar este luata tocmai pentru a dezcuraja nesimtiti ca el.
14
45
prostii. Peste tot in lumea civilizata s-au luat masuri pentru a reduce poluarea si haosul urbanistic. Au fost montate camere, limitatoare de viteza, radare, sunt sensuri unice si parcari. In lumea civilizata cocalarul nu poate supravietui pentru ca prostii nu au ce cauta in administratia orasului. Constanta are nevoie de trotuare libere, sensuri unice, parcari, parcuri, piste pentru biciclete de un transport in comun eficient si ecologic si de stoparea abuzurilor urbanistice. Constanta are nevoie de specialisti de ordine si curatenie.
23
16
La alegeri va votam sensul unic.Rusie sa va fie!
29
5
Presedintele comisiei de circulatie pt primaria Constanta este BABU DUMITRU !
43
6
Fagadau la puscarie , averea ascunsa si parandaratul confiscat si alegeri libere sa scapam de gasca de Mafioti din Primarie ! Rusine !
39
3
Spune-ne si noua cine face parte din comisia de circulatie care a intors orasul pe dos cu snsurile unice stabilite alandala in raport cu interesul cetatenilor dar foarte potrivite pentru clientela
45
2
ati distrus orasu asta jigodiile dracului,o sa ajumgem sa mergem pe sub pamant ca sobolanii .sens unic se face pentru a fluidiza traficul , dar asta cu caaaaaap baaaaaaaaaaaaaaaaaah nu deblocati o strada si blocati 7 artere principale ,pastele mamii voastre de laturi ce sunteti vdeavash morti huuuuuuoooooooooooooo
50
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108