REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sensul giratoriu de la Cora Brătianu va fi desființat. Vezi când! Video

Sensul giratoriu de la Cora Brătianu va fi desființat. Vezi când! Video

Replica API 23 septembrie 2022 | 22:42 16360

Sensurile giratorii, fie ele de mari sau mici dimensiuni, se pare că dau bătăi de cap multor conducători auto. Deși unele își respectă menirea, anume decongestionarea traficului, altele sunt prost amenajate și mai mult încurcă decât descurcă traficul, conform celor transmise de șoferi. Un astfel de exemplu este și sensul giratoriu din intersecția bulevardului I.C.Brătianu cu strada Cumpenei. Ani la rând, s-a discutat despre desființarea acestuia, constănțenii cerând înlocuirea lui cu semafoare. În prezent, Primăria Constanța lucrează la proiectul pentru reabilitarea bulevardului Brătianu, ce va cuprinde și desființarea sensului ce dă bătăi de cap multor conducători auto.

Unul dintre proiectele lui Decebal Făgădău, anunțat în anul 2016, pe atunci viceprimar cu atribuții de primar, dar și din mandatul său de primar, viza construirea unei pasarele pietonale deasupra sensului giratoriu de la Cora.

Nu a reușit sau nu a putut să se țină de promisiune, însă necesitatea fluidizării traficului în zonă și amenajarea unei pasarele este văzută cu ochi buni și de noua administrație. Pe lângă construirea acestui pasaj pietonal, se are în vedere și desființarea sensului giratoriu din intersecție.

Când se va desființa sensul giratoriu de la Cora!

Și actuala administrație a promis desființarea sensului giratoriu, însă proiectul bate pasul pe loc. Motivul? Desființarea sensului giratoriu face parte din proiectul de reabilitare al bulevardului Brătianu, proiect ce se află în faza de elaborare studiu de fezabilitate, conform celor transmise de reprezentanții Primăriei Constanța.

Până când minunea se va produce, traficul în zonă continuă să fie infernal. La fel și blocajele!

Video:

Amintim că în anul 2016, Făgădău le promitea constănţenilor o pasarelă pietonală multifuncţională care să aibă rol de supratraversare, iar termenul de implementare a acestui proiect era anul 2020. Tot ce a reuşit fosta administraţie locală să facă în decurs de patru ani a fost reamenajarea peisagistică a sensului giratoriu.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand nu face... de ce nu face? Cand face... nu a facut bine! Cand ceva iese bine... era proiectul lui Fagadau. Constanta, frumos oras, pacat ca e locuit.
1
1
Nu mai strica tu tot orasul. Se circula ok cu sensul
0
2
...in trafic, fotbal, politica, economie. Mai ales cei alesi pe liste de partid. In cazul de fata, e nevoie de valorile de trafic zilnic, pe ore, extrapolate pe un an de zile. Apoi se pot face simulari pe toate solutiile de rezolvare posibile a intersectiei. Iar varianta optima se poate realiza intr-un mandat. Dar nu prin firme de apartament abonate la bani publici.
1
0
fratilor....sensul e o solutie mai buna decat semafoarele....eu trec zilnic pe acolo si stiu cum este acum si cum era inainte....sigur ca sensul nu fluidizeaza perfect traficul...zic doar ca e mai bun decat semafoarele atat...eu imi doresc sa puna semafoarele ....sa vedeti atunci cum cobori de pe pod si stai de 3-4 ori la rosu...aici nu e vorba cine are dreptate...sa se puna semafoare si sa ne convingem cum era mai bine...
4
0
pentru citva ametiti cu numere de TL care nu stiu ce sa faca in "si mi ducu si mintorcu "o sa distrugeti singurul giratoriu functional din oras .
7
2
nu cumva domnule primar de carton i-ti atribui si acest proiect,este proiectul lui Fagadau ,tu dor distrugi ,nu am intalnit un proiect facut de tine si gasca ta de iiiinculti.
7
3
Singura solutie este pasajul , au fost semafoare si era mai aglomerat ca acum .
7
1
pasaju e singura solutie acolo in zona, un pasaj subteran pe Bratianu ar rezolva mare parte din problema traficului in zona dar nu cred ca vom vedea noi asa cv
8
0
Despre sensuri giratorii semaforizate a auzit cineva ? In Bucuresti functioneaza foarte bine : Piata Romana, Piata Universitatii.....
7
0
Conducatori auto ar trebui sa fie mai civilizati .
5
1
La Cora, singura imbunatatire ar fi un pasaj.
7
1
Daca cu ceva ani in urma Constanta mai semana a oras,acum este jale mare! Avem un super primar,care nu face nimic,orasul arata groaznic!
20
3
era singura zona neblocata din oras cum se poate asa ceva trebuie sa rezolv situatia
16
0
alta ineptie kakata de mintea inapta a lui chitac
18
3
al sensurilor giratorii, va spun ca exact asta de la Cora nu trebuie sa fie desfiintat! Sunt altele care mai mult incurca si trebuie sa fie desfiintate! Ca sa fie perfect acest sens de la Cora era necesar ca pietonii sa fie scosi de pe carosabil si urcati pe pasarele!
21
9
Si unul si altul sunt perimate....mai vedeti cum fac cei mai ,,,evoluati.
7
0
Da pe soferi ai intreaba cineva ce parere au? O fi bn o fi rau....
15
2
este un giratoriu aerisit. daca esti bou si nu sti sa circuli in giratoriu cum foarte multi sunt, de este aglomerat.
31
3
Intersectia semaforizata va fi mult mai lenta decat intersectia cu sens giratoriu, daca acum se sta in orele de varf cate 5 minute... la semafor timpii se vor tripla.
31
3
Vad ca va dati cu parerea despre ce ar trebui facut. Nu uitati ca proiectele trebuie puse in practica de Chitac, iar asta nu este in stare sa se lege la sireturi in timpul unui mandat. Nu vedeti ca a sapat tot orasul si a lasat lucrarile asa? Constanta nu are primar care sa faca ceva il are doar pe tantalaul asta care se tot asteapta sa i se spuna Sa traiti.
34
2
Unde ati vazut voi mare aglomeratie in acest sens? Eu trec zilnic de 3-4 ori prin intersectie in toate directiile si nu mi se pare deloc ca este aglomerat. Semafoarele o vor aglomera mai mult. O sa vedeti ca este corect ceea ce spun. In privinta pasarelei, este o alta prostie. Cine urca pe ea? Toti or sa se strecoare printre masini. Domnilor, nu mai aruncati cu banii pe fereastra, cheltuiti-i pe investitii adevarate!
31
14
@anonimus aceia despre care vorbesti nu ar trebui sa detina permis de conducere. Parcurgerea corecta a sensului giratoriu face parte din proba practica a examenului auto. Cat despre initiativa de instalare a unui sistem de semafoare in intersectia de la Cora, aduceti-va aminte ca sensul giratoriu a fost realizat tocmai pentru a fluidiza traficul in acea zona. Cozile la semnalul rosu erau infernale.
35
7
Nu am fost si nu sunt de acord cu sensurile giratirii. Multi nu stiu cum se circula intr-un sens giratoriu si de aceea se intimpla accidente.
15
21
Pentru ca e mai simplu borduri si pavele!!! La un pajaj e nevoie de oameni care sa gandeasca,proiecte adevarate, firme serioasa de constructie, nu de nevertebrate care se gandesc numai la spaga!
33
3
Nu se poate pasaj subteran?
28
2
sa faca intersectie semaforizata cum era...ca si asa e vai de noi in orasul asta...sa te fereasca D-zeu sa trebuiasaca sa ajungi cu un copil la spital....
19
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367