REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SENSUL GIRATORIU de la FAR, între VIS şi REALITATE

SENSUL GIRATORIU de la FAR, între VIS şi REALITATE

Replica API 6 august 2020 | 00:00 2719

Traficul constănţean este caracterizat de haos, grabă și… mulți nervi! Presiunea timpului, de exemplu, îi determină pe unii şoferii să nu mai respecte regulile. Această situaţie duce, din nefericire, la multiple accidente. Sensul giratoriu este considerat de mulţi dintre conducătorii auto o variantă pentru fluidizarea circulaţiei. De-a lungul timpului, s-a cerut a fi amplasat unul şi la intersecţia străzii Caraiman cu Şoseaua Mangaliei însă, încă se mai fac studii.

În trecut, la intersecția străzii Caraiman cu șoseaua Mangaliei, ar fi fost amplasat un sens giratoriu, prin anul 1997, după cum spunea un reprezentant al Confort Urban, însă a fost desfiinţat prin 2000 – 2001, întrucât s-a dovedit ineficient. La acea vreme, circulau foarte multe TIR-uri în zonă, care stricau trotuarele, bordurile, din pricina sensului și astfel s-a renunțat la acea idee. Însă, iată că suntem în anul 2020 iar intersecția a devenit un furnicar continuu, aproape zilnic petrecându-se câte un accident rutier.

Din neatenție sau chiar voinţă, mulți dintre șoferi nu acordă prioritate fapt ce duce la impacte violente. Astfel, s-a cerut reamplasarea unui sens giratoriu, sau instalarea unui semafor, pentru a se evita eventualele incidente. Însă deocamdată… nimic.

Constănțenii sunt supărați

Constănțenii care locuiesc în zonă, dar și cei care doar frecventează acea intersecție sunt nervoși pe faptul că pierd minute în șir pentru a tranzita intersecția fără a fi loviți. „E o aventură fiecare drum pe care îl fac către casă sau de acasă. Stau cu minutele în intersecție pentru că cei mai ‘barosani’ și mai tupeiști se bagă numai aiurea și nici gând să respecte vreo regulă de circulație.

De multe ori, ne rugăm să mai treacă cineva pe la una din trecerile de pietoni ca să ne putem strecura și noi. De ani de zile ne confruntăm cu aceiași problemă și nu se face absolute nimic” a declarat un constănțean. De acord cu acesta mai sunt mulți alții.

Ce spune Primăria Constanța

Reprezentanții Primăriei Constanța spun că încă, după atâția ani, nu se știe nimic… se fac studii de circulație. „Resistematizarea intersecției străzii Caraiman cu șoseaua Mangaliei este prevăzută în Planul Urbanistic Zonal aprobat în ședința Consiliului Local de luna trecută și care reglementează amenajarea urbană din această zonă.

Această documentație prevede necesitatea elaborării unor studii de circulație pentru identificarea celei mai eficiente soluții pentru fluidizarea traficului rutier. Da, este posibilă și varianta realizării unui sens giratoriu în această intersecție, sub rezerva pe care o dă un viitor studiu” transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Prin urmare, soluţia de moment este tot atenţia sporită şi viteza redusă.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti pasarele pentru trecerile de pietoni pe marile bulevarde
0
0
mai bine puneti semafoare pentru pietoni la trecerile de pietoni cu risc ridicat sa nu mai traverseze ca besmeticii
0
0
In general accidente fac .... Idiotii, dc stii sa mergi,nu faci, dc esti bou....asa mori
0
0
blocheaza traficul in loc sa-l fluidizeze si este facut pentru imbecilii care nu sunt in stare sa traverseze o intersectie dirijata prin indicatoare!
6
8
Cu ceva ani in urma intersectia a avut sens giratoriu care a fost demolat dupa citeva zile. Acum sa se faca altul. Ne jucam pe banii contribuabililor.
6
1
nu e nevoie de sens acolo potoliti-va nu mai stricati orasu cu sens-urile voastre uitati-va la cora ce fluid e traficu ca stai 30min lasati semafoarele asa cum sunt si seara intermitente
8
7
Sa scoata si linia de autobuze de pe bucata aia de traseu, incurca ca dracu...
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218