REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

SENSUL giratoriu de la Oxford, un mister NEELUCIDAT! Video

SENSUL giratoriu de la Oxford, un mister NEELUCIDAT! Video

Replica API 29 decembrie 2020 | 00:22 10880

Una dintre cele mai mari bătăi de cap ale șoferilor constănțeni este circulația în intersecțiile de tip sens giratoriu. Nu de puţine ori apar situaţii în care cei care conduc regulamentar autovehiculele sunt nevoiţi să frâneze brusc pentru a evita accidentele rutiere. Un astfel de incident s-a petrecut și vineri, 25 decembrie, în Constanța, atunci când un conducător auto a intrat cu mașina din dotare în sensul giratoriu din zona hotelului Oxford, ca și când nu ar fi existat nici o regulă de circulație.

Cea mai mare dilemă a șoferilor constănțeni pare a fi circulația în sensul giratoriu, unele dintre cele mai mari probleme fiind încadrarea pe banda greșită, dar și acordarea de prioritate. Cele mai multe accidente rutiere par să se fi întâmple, în aceste tipuri de intersecții, pe fondul neacordării de prioritate.

A evitat producerea unui accident rutier în ultima secundă

Astfel, vineri, 25 decembrie a.c., camera montată pe bordul unui autovehicul a surprins cum un șofer care conducerea o dubă nu a oprit pentru a acorda prioritate. Incidentul s-a petrecut la sensul giratoriu din zona hotelului Oxford.

Șoferul care a surprins imaginile circula regulamentar dinspre stațiunea Mamaia, timp în care un alt șofer venind de pe bulevardul Aurel Vlaicu, nu s-a sinchisit să oprească pentru a-i acorda prioritate, în sensul giratoriu. Așa cum se poate observa în imagini, evenimentul a fost evitat în ultim moment.

Ce spun polițiștii rutieri

Potrivit poliţiştilor rutieri, conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii: Când urmează să pătrundă într-o intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu faţă de cel care circulă în interiorul acesteia, după cum este specificat şi în Art 135 (Regulament aplicare OUG 195/2002 Reguli pentru circulaţia vehiculelor, Reguli de circulaţie). Mai clar decât atât, potrivit art. 57, alineatul 4 din Noul Cod Rutier, în intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.

Cum a fost și în cazul de față. Se vede clar că autovehiculul care avea camera video pe bord intrase deja în sensul giratoriu, motiv pentru care avea prioritate.

Video:

Citește și: A INTRAT în sensul GIRATORIU din Mamaia ca pe AUTOSTRADĂ! Video

Andreea VREJOIU, L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Cam mare viteza camerei!? Ala cu Vito-ul un mare KKt. Astia sunt marea problema in trafic.
1
0
daca nu stii sa circuli in giratoriu,mare sau mic,cu mai multe benzi sau doar una pe sens,nu te numesti conducator auto!multi habar nu au cum se da prioritate i sens,circula aiurea'n tranvai!eram cu rutieristu' in cabina la giratoriu la cora,o prosta s-a oprit pe banda 1 .....a dat si el din cz
9
0
Sensul giratoriu este o inventie foarte buna! Politia sau Primaria sa monteze pe stalpul fantanei arteziene 4 camere de luat vederi si se rezolva orice dilema! Daca toti conducatorii auto ar respecta regulile simple de circulatie, totul ar fi bine si fara de probleme.
11
0
sensul fara sens are sens pur estetic
5
0
TE ASIGURI DIN STANGA IN SENS, SIPLU CA.....buna ziua daca DAI !
8
4
Bagati o si pe aia cu inconstienta la volan.Foarte bun articolul.Bun .Sanctionam noi opinia publica. Educativ.Mai ..Bun .bravo extraordinar. Extrem .bine ca ati trecut.Uffff.
9
3
La ct merge spaga sala intre 3 mii si 5mii oras 500euro nerge spaga la ct prin interpusi. La city cobori din t3 spre delfinariu ai rosu dar intre timp se face verde la pietoni in sensul opus multi trec pe rosu crezand ca verdele din sens opus. "pietini "este a lor
4
3
Pe de alta parte, inaintea unui sens giratoriu esti obligat sa reduci viteza pana la 30km h. Mie nu prea mi se pare ca cel care filmeaza a incetinit semnificativ.
9
11
mai bine ati spune si cine patrunde primul in sens, in situatia in care ambele autovehicule ajung in acelasi timp, cum treb sa se incadreze atunci cand exista mai multe benzi de circulatie pe sens si urmeaza sa patrunda in intersectie. Sensul giratoriu nu este suficient reglementat nici macar in Codul Rutier.
2
13
Pff a indraznit sa ii taie fata marelui jurnalist local. La puscarie!
10
11
MAJORITATEA PERSONAJELOR DE GENUL NU STIU CE ESTE SENSUL GIRATORIU.AU LUAT CARNETUL PE BRANZA,PESTE,EURO,DOLAR,LEI PE SPAGA SI SUNT PERICOL PUBLIC IN CT, TOTI TARANII OPARITI CARE CIRCULA IN CT DIN JUDET SAU CEI CARE SUNT DIN TL IN SPECIAL; MAI NOU CAND IES DE PE STRAZILE MICI PE CELE PRINCIPALE NICI MACAR NU OPRESC SAU INCETINESC ... INTRA DIRECT FARA NICI MACAR SA SE UITE ... O MIZERIE DE SOFERI EXACT CA FIINTELE LOR ...DIN PACATE NE PUN VIATA IN PERICOL SI NU SE FACE NIMIC IN ACEST SCOP ! CT A AJUNS UN SAT MIZER CU MULTE GUNOAIE DE OAMENI-SOFERI ... POLITIA SE PARE CA NU FACE NIMIC,DE MULT!
17
1
Dar el de ce a claxonat fara motiv? Amenda!
5
24
Conducere prudenta, conducere preventiva! Bravo celui care a franat! Si mie mi s-a intamplat asa ceva. Ca si cel din filmare, am vazut din timp boul care se apropia in viteza si am fost precaut. Adica m-am apropiat suficient de locul respectiv, dar avand piciorul deja pozitionat pe frana. Adica fiind deja pregatit de o posibila franare ceva mai dura. In orice sens giratoriu se poate intampla, nu doar la Satul de Vacanta. Nu-l mai numiti Oxford, nu merita acel hotel atata bagare in seama. Am zis!
37
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407