REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SENSUL giratoriu de la ȘAGUNA ar putea fi DESFIINȚAT!

SENSUL giratoriu de la ȘAGUNA ar putea fi DESFIINȚAT!

Replica API 1 iunie 2021 | 23:16 7869

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze noi soluții pentru îmbunătățirea traficului rutier și pietonal pe drumurile publice. După ce, de la începutul anului și până în prezent, autoritățile locale au resistematizat circulația pe mai multe artere din municipiu, prin introducerea mai multor sensuri unice, o altă măsură ar urma să fie implementată. Mai exact, sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, cel din dreptul Universității Andrei Șaguna, ar urma să fie desființat.

De la începutul anului și până în prezent, Primăria municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, a implementat noi măsuri de resistematizare rutieră pe mai multe artere din zonele rezidențiale. Instituirea sensurilor unice pe mai multe artele a stârnit revolta conducătorilor auto, deși scopul principal a fost acela ca traficul rutier și pietonal să se desfășoare în condiții de siguranță, dar şi pentru a fluidiza circulaţia și pentru a reducere numărul de ambuteiaje.

Sensul giratoriu de la Șaguna ar putea fi desființat

O altă soluție care să vină în fluidizarea circulației, dar și pentru reducerea numărul de ambuteiaje, ar fi aceea de a desființa sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga. Dar pentru a se implementa este nevoie ca această măsură să fie adoptată în cadrul Comisiei de Circulație, și, de asemenea, să primească avizul pozitiv din partea Poliției Rutiere. Conform reprezentanților Primăriei Constanța, odată cu instituirea sensului unic pe strada Nicolae Iorga, nu mai este nevoie de virajul la stânga de pe Iorga spre Lăpușneanu.

,,Au fost niște discuții despre sensul giratoriu situat la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga. Pentru a se implementa, aceasta măsură trebuie sa fie adoptată în cadrul Comisiei de Circulație și să primească avizul Poliției Rutiere. Odată cu sensul unic de pe Nicolae Iorga nu mai există fluxul virajului la stânga de pe Iorga pe Lăpușneanu. Acesta ar fi motivul analizei.”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vii de la Dacia.. o iei inainte pana la trocadero, faci stanga la semafor ,intri pe poporului,dupa Mihai Viteazu si stanga iar si ajungi la spital..
1
0
Foarte multe orase mici si fara pretentii turistice au sensuri giratorii frumos amenajate, iar la Constanta avem bidoane de plastic pline cu nisip...no comment
21
0
Poti sa-mi spui cine te lasa sa intri in parcarea din spatele spitalului, ca din cate stiu este parcarea ptr personalul spitalului, nu publica?!
10
3
Dacia, Bd. Lapusneanu, semafor Trocadero stanga. Mihai Viteazu, Nicolae Iorga, etajul 1 spital sau Dacia, Bd Tomis, parcare interioara in spatele spitalului.
5
7
Asta este soarta strazilor care fac legatura intre bulevarde, tind sa fie la fel de aglomerate ca si bulevardele, asa este si cazul Portitei care face legatura intre Soveja si Lapusneanu. Poate merge instalat un semafor doar pentru facut stanga
9
1
pe iorga la stanga este nevoie, mai ales pentru salvarile care vin dinspre trocadero spre spital. scoateti capul din sac sdtrutilor.
9
4
Nu stie ca e sens unic, ciuciu spital de pe Tomis
12
4
De la Dacia intri pe Bd. Tomis si ajungi in 5 minute la spital.
6
14
Giratoriile cu mai mult de 2 benzi , nesemaforizate, sunt pierdere de timp!!Abia daca se foloseste o banda!Si asta pt ca putini folosesc selectia benzilor !
8
4
Esti zero barat
29
4
Ce trebuie de fapt facut: trebuie facut in asa fel incat sa poti faci stanga dinspre Dacia spre spital de pe 2 benzi, si de pe banda 3 dar si de pe 2. Fie ca e sens giratoriu sau nu. Cel de banda trei intra le banda 1 pe Iorga si cel de pe banda 2 intra pe banda 2 pe Iorga. Nu e greu, ganditi! De aia se face coada pana in casa de cultura pe lapusneanu ca fac aia stanga care vin de la Dacia pe Iorga doar de pe banda 3!!
8
17
Cand ceva merge, trebuie schimbat. Ce aveti cu el? Fluidizeaza circulatia. Vai mama voastra
40
7
Pai si daca vii de la dacia si te duci la spital , ce faci? Iar ocolesti juma de oras...off
40
5
O idee foarte buna
11
35

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468