REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sentință în Dosarul Caracal: Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare

Sentință în Dosarul Caracal: Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare

Replica API 24 septembrie 2022 | 14:07 3078

Judecătorii de la Tribunalul Olt au dat astăzi sentința în Dosarul Caracal, după trei amânări. Gheorghe Dincă, acuzat de crimă, viol și trafic de persoane, după dispariția Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, a primit pedeapsa maximă de 30 ani închisoare în regim de detenție.

Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă, bărbatul de 69 ani, din Caracal, acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, după trei ani de la data comiterii dispariției celor două fete.

Atât avocații rudelor fetelor ucise, cât și procurorul DIICOT și chiar apărătorul inculpatului cerând pentru inculpat pedeapsa maximă.

În ceea ce privește complicele lui Gheorghe Dincă, vecinul său, Fane Risipițeanu, cel care este acuzat de viol, procurorii au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

La tribunal au fost prezenți avocatul Aurel Moldovan și bunicii Luizei Melencu.

Judecătorul de caz a spus, în această dimineață, că nu va da citire sentinței în sala de judecată. Avocatul și bunicii fetei au fost indignați de această veste și au cerut ca judecătorul să vină în sală, scrie antena3.ro.

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra Măceșanu. Mama fetei nu a mai rezistat în sală

Scandal imens la Tribunalul Olt, în luna mai, în timpul audierilor lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că ar fi răpit, violat şi ucis două adolescente din Caracal.

Mama Alexandrei Măceșanu a fost evacuată din sală şi amendată, după ce a acuzat-o pe judecătoare că l-a încurajat pe Dincă să dea detalii despre felul în care i-a abuzat sexual fiica.

”Lăsați-mă că nu mai pot, mi-e rău!”

Femeia a ieşit în lacrimi pe treptele Tribunalului. Gheorghe Dincă şi-a schimbat complet declaraţiile.

Acum susţine că fetele erau prostituate şi că ar fi fost încântate să primească bani ca să întreţină relaţii sexuale cu el.

”Își bat joc de noi, să vadă o țară întreagă cum îi ascultă toate balivernele lui Dincă. N-am apucat să mai stăm până la final. Lăsați-mă că nu mai pot, mi-e rău!”, spune, plângând, mama Alexandrei Măceșanu.

A declarat că ”Alexandra s-a dus cu el”

În fața judecătoarei, Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte cum a întreţinut relaţii sexuale cu fata de 15 ani.

Jurnalist: Ce a declarat Dincă?

Mama Alexandrei: Ce să declare, că Alexandra s-a dus cu el, că era Făt Frumos. Ce a declarat cu Luiza, același lucru vrea să declare și cu Alexandra!

Mama Alexandrei a fost dată afară din sala de judecată

Mama victimei s-a înfuriat când a văzut că judecătoarea îl încurajează, iar când a ţipat la ea, a fost dată afară din sală, spune avocatul familiei.

”Judecătoarea l-a susţinut în exprimarea acelor expresii obscene cu privire la fete. Expresii de jignire, pur şi simplu. A sugerat că şi Alexandra, şi Luiza sunt nişte prostituate. Nu i-au pus, nici judecătoarea şi nici procurorul, nişte întrebări prin care să se afle unde ar putea fi fetele. Nu, întrebările care au fost: cum era, cum presta sex…? Nu ne interesează performanţele sexuale ale lui Dincă, ci ne interesează unde sunt fetele. Nu a fost un interogatoriu condus cu profesionalism”, susține Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

Și bunicul Luizei Melencu a fost evacuat din sală

Odată cu mama Alexandrei, din sală a fost evacuat şi bunicul Luizei Melencu.

”Ne așteptam la așa ceva. Dincă declară și spune destul de clar că el a avut de-a face cu două prostituate pentru că a căzut la înțelegere cu cei care i-au luat declarații la timpul respectiv ca să-i ușureze din pedeapsă”, susține bunicul Luizei.

Dincă susține că fetele au plecat în viață din casa lui

Gheorghe Dincă susţine acum că cele două fete au plecat în viaţă din casa lui. El declară că acestea ar fi fost luate cu forţa de acolo de către o femeie şi un bărbat.

”Nu spune exact ce s-a întâmplat cu Alexandra. Spune că a fost traficată, că a ajuns în Turcia, dar sunt niște date incoerente”, afirmă și Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Susține că a mărturisit că le-a ucis la presiunile procurorilor

Suspectul i-a spus judecătoarei că a mărturisit că le-ar fi ucis pe cele două fete şi că le-ar fi ars cadavrele într-un butoi în urma presiunilor făcute de procurori.

”Că l-au bătut, că l-au obligat, că a stat de vorbă cu domnii procurori, adică Dumitrana, că avea cască în ureche și el repeta ce îi spunea procurorul Dumitrana”, mai spune bunicul Luizei.

Cu o zi înainte, la termenul în cazul Luizei Melencu, Gheorghe Dincă a susţinut că Luiza nu ar mai fi vrut să se întoarcă acasă din cauza abuzurilor suferite din partea bunicului său.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu in cap, in burta vreo doua ca sa se chinuie cateva ore. Si trase de catre parintii copilelor alea. Am fi scapat mai ieftin si am fi micsorat si amprenta de carbon putin.
2
0
Nu era mai ieftin un glont in cap ????
3
0
Alta e trwaba
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367