REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Senzația de apăsare în piept și respirație grea, semne de boli de inimă sau de plămâni. Nu le ignora!

Senzația de apăsare în piept și respirație grea, semne de boli de inimă sau de plămâni. Nu le ignora!

Replica API 2 august 2022 | 13:53 3908

Ai senzația de apăsare în piept și respirație grea? Este posibil să simțiți durerea în piept în orice zona de la gât până la abdomenul superior. În funcție de cauza acesteia, durerile în piept pot fi: ascuțită, surdă, arzătoare, dureroasă, sub formă de junghi, o senzație de apăsare.

Iată care pot fi cele mai frecvente cauze pentru care apare durerea în piept sau senzația de apăsare în piept.

Apăsare în piept și respirație grea, cauzate de problemele cardiace

Angină. Un blocaj în vasele de sânge ale inimii, care reduce fluxul de sânge și de oxigen care merge la mușchiul inimii, cauzând durere, dar nu leziuni permanente la inima. În acest caz, durerea se poate răspândi la nivelul brațului, umărului și maxilarului. Se poate simți că o presiune sau o senzație de stoarcere. Durerile în piept, care sunt cauzate de angină pectorală, pot fi declanșate de exercițiul fizic, de emoții puternice sau de un stres emoțional. Puteți scapă de durerea prin odihnă.

Infarct miocardic (atac de cord). Reducerea fluxului sanguin prin vasele de sânge ale inimii cauzează moartea celulelor musculare cardiace. Deși este similară cu durerea provocată de angină, durerea din timpul unui atac de cord este mai severă și nu trece dacă va odihniți. Transpirația, greață și slăbiciunea sunt alte simptome care pot însoți durerea.

Miocardita. Pe lângă durerea în piept, această inflamație a mușchiului inimii poate cauza febra, oboseală și probleme cu respirația. Deși în cazul miocarditei nu există niciun blocaj, simptomele acesteia seamănă cu cele ale unui atac de cord.

Pericardita. Pericardita este o inflamație sau o infecție a sacului din jurul inimii. Această cauzează dureri similare cu cele ale anginei. Cu toate acestea, pericardita cauzează o durere ascuțită de-a lungul gâtului și a mușchiului inimii. Uneori, durerea devine mai puternică atunci când respirați, mâncați sau va întindeți pe spate.

Cardiomiopatie hipertrofică. Insuficientă cardiacă apare atunci când mușchiul inimii se îngroașă, îngreunând procesul prin care inima pompează sângele. Pe lângă durerea în piept, acest tip de cardiomiopatie poate cauza amețeli, confuzie și dificultăți de respirație.

Prolaps de valvă mitrală. Prolapsul de vâlvă mitrala este o afecțiune în care o supapă a inimii nu se închide în mod corespunzător. Simptomele principale ale afecțiunii sunt: dureri în piept, palpitații, amețeli. Cu toate acestea, prolapsul de vâlvă mitrala poate să nu se manifeste, mai ales dacă formă acestuia este una ușoară.

Boli de plămâni

Pleurită. Cunoscută și sub numele de pleurezie, această condiție reprezintă inflamația sau iritarea mucoasei dintre plămâni și piept. Dacă aveți pleurită, cel mai probabil veți simți o durere ascuțită când respirați, tușiți sau strănutați. Cea mai comună cauza a durerilor toracice pleuritice sunt infecțiile bacteriene sau virală, embolismul pulmonar sau pneumotorax. Alte cauze mai puțin frecvente includ: reumatoidă, lupusul și cancerul.

Pneumonia sau abcesul pulmonar. Aceste infecții pulmonare pot cauza dureri pleuritice și alte tipuri de dureri în piept. Pneumonia apare, de cele mai multe ori, brusc și este însoțită de febra, frisoane, tușe, însoțită cu puroi de la nivelul tractului respirator.

Embolism pulmonar. Atunci când un cheag de sânge circulă prin vasele de sânge și se depune în plămâni, acesta poate provoca o pleurită acută, probleme de respirație și bătăi rapide ale inimii. Embolismul pulmonar vine în urmă unei tromboze venoase profunde sau după ce pacientul a fost imobil după o intervenție chirurgicală.

Pneumotoraxul. De cele mai multe ori este cauzat de un traumatism la nivelul pieptului și apare atunci când o parte a plămânului cedează, eliberând aer în cavitatea toracică.

Hipertensiunea pulmonară. Durerea cauzată de hipertensiunea pulmonară este similară cu cea provocată de angină.

Astmul. Cauzând dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, tușe și, uneori, dureri în piept, astmul este o tulburare inflamatorie a cailor respiratorii.

Apăsare în piept: Afecțiuni gastro-intestinale

Boala de reflux gastroesofagian. Cunoscută și sub numele de reflux de acid, boală de reflux gastroesofagian apare atunci când conținutul stomacului se întoarce în gât. Acest lucru poate cauza un gust acru în gură și o senzație de arsură la nivelul pieptului. Factorii care pot declanșa refluxul de acid includ obezitatea, fumatul, sarcina și alimentele condimentate sau grase. Durerea de inima și arsurile provocare de refluxul de acid sunt similare deoarece inima și esofagul sunt apropiate și împart o rețea de nervi.

Tulburări ale contracției esofagiene. Contracțiile musculare necoordonate (spasme) și contracțiile de înalta presiune sunt probleme la nivelul esofagului, care pot cauza dureri în piept.

Hipersensibilitate esofagiană. Aceste tulburări apar atunci când esofagul devine dureros chiar și la cea mai mică schimbare a presiunii sau a expunerii la acid. Cauza acestei sensibilități este necunoscută.

Ruptură esofagiană. Primele semne ale rupturii esofagiene sunt durerile bruște și severe în piept, urmate de vomă.

Ulcer peptic. Un disconfort vag, dar recurent, ar putea fi rezultatul leziunilor dureroase ale mucoasei de la nivelul stomacului sau a primei părți a intestinului subțire. Acesta este mai frecvent la fumători, persoanele care consumă cantități mari de alcool sau de calmante.

Hernie hiatală. Această problema comună apare atunci când partea de sus a stomacului se „împinge” în piept după masă.

Pancreatita. Este posibil să aveți pancreatita dacă aveți dureri în partea de jos a pieptului, care se agravează atunci când va aplecați în față.

Probleme la nivelul vezicii biliare. Dacă după ce mâncați o masă grasă aveți senzația de plenitudine sau durere în partea de jos a pieptului sau în partea de sus a abdomenului, este posibil că durerea în piept să fie provocată de o problema la nivelul vezicii biliare.

Probleme osoase, musculare sau nervoase

Uneori, durerile pot fi cauzare de o suprasolicitare sau un traumatism la nivelul pieptului. Virușii pot, de asemenea, provoca dureri în zona pieptului. Alte cauze ale durerilor în piept includ:

Probleme ale coastelor. Durerea cauzată de o fractură la nivelul coastelor poate fi înrăutățită de o respirație îngreunată sau de tușe. Această este adesea limitată la o singură zona și este posibil să simțiți durere atunci când aplicați presiune.

Întindere musculară. Tusea puternică poate răni sau inflama mușchii și tendoanele dintre coaste, provocând o durere în piept. Durerea tinde să persiste și se înrăutățește pe măsură ce deveniți activ.

Zona zoster. Cauzată de virusul varicelo-zosterian, zona zoster poate determina o durere ascuțită înainte de apariția erupției cutanate.

Alte cauze posibile

Anxietatea și atacurile de panică sunt ale cauze ale durerilor în piept. Unele simptome asociate pot include amețeli, respirație îngreunată, palpitații, senzație de furnicături și tremurat, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212