REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Șerban Nicolae critică neparticiparea la referendum

Șerban Nicolae critică neparticiparea la referendum

Replica API 1 octombrie 2018 | 00:48 340

Senatorul PDS, Șerban Nicolae a postat pe pagina sa de socializare un mesaj dur la adresa celor care critică participarea la referendumul pentru redefinirea familiei, fiind de părere că boicotarea acestuia nu însemnă decât ”prostie inutilă” și nicidecum ”economie la bugetul de stat”.

”Am urmărit în ultimele zile opiniile celor care sunt împotriva referendumului din 6 și 7 octombrie, ori împotriva revizuirii Constituției.

Unii invocă teza costurilor și arată că se puteau cheltui aceiași bani pentru altceva. Bineințeles, altceva înseamnă mai important, mai urgent etc. Nu vreau să tulbur certitudinile celor care știu, întotdeauna, ce și cum trebuia făcut. Doar că referendumul acesta nu este consultativ, nu e opțional. Nici Parlamentul și nici Guvernul nu puteau decide să facă altceva cu acești bani, să amâne referendumul sau să refuze organizarea acestuia. E un referendum prin care poporul român legiferează direct (se întâmplă foarte rar) și nicio autoritate nu poate să facă altfel.

Alții spun că referendumul restrânge noțiunea de familie sau reglementeaza iubirea. "Definiția familiei" (inexistentă în tema referendumului) e, bineînțeles, una retrogradă, medievală. Se interzice iubirea între homosexuali. E fără șanse orice luptă cu asemenea aberații. Să te pretinzi alfabetizat (și cu acces la internet!) și să susții asemenea flagrante minciuni e imposibil de înțeles în termeni de bună-credință și onestă intenție.

Pe scurt, boicotarea referendumului nu va genera vreo economie la buget. Absența la vot nu înseamnă vot împotriva revizuirii Constituției. Înseamnă doar prostie. Inutilă. Și asta doar dacă admit că nu e ceva mai grav. O mentalitate periculoasă, potrivit căreia poporul nu trebuie lăsat să decidă pentru că e needucat, neinformat și manipulat. Bineînțeles, interdicția să se aplice doar poporului român. Alte popoare sunt educate, informate și e foarte bine că decid pentru țările lor.

Totuși, dacă tema e greșită, falsă sau manipulatorie, de ce nu vin oponenții ei la vot? Să demonstreze că sunt majoritari și să-și impună punctul de vedere. Boicotul nu e o opțiune. Pentru că democrația participativă nu e un moft. Nu te bagi, nu contezi. Ești cetățean major? Exprimă-te, fă-ți auzită opinia, mergi la vot!”, scrie Șerban Nicolae.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa fie validat acest referendum, trebuiesc 5,5 milioane de voturi. Daca nu se strang va fi o palma grea pentru livake ! Prin acest zis referendum, livake vrea sa vada cum sta cu pleava, cu votantii. Acum ca din cei care voteaza nu au nicio treaba cu psd-ul, e alta treaba. Asadar, daca nu mergem la vot, MU1E P5D! Si pana la urma, nu trebuie sa ne aliem cu normele UE? LA ei de ce se poate? Sa se faca si referendum in care sa fie interzise relatiile bosorogiilor cu persoane mai tiner cu 20 de anii! Aud ?
2
0
@ muie mamelor : tu nu trebuie decat sa ne lingi noua cacatul. Impreuna cu copii tai la referendum. Muie dragnea, muie pesede !!!
5
0
celor care il barfesc , curvelor si poponarilor ce nu vor referendum .Muistilor , vrem copii , nu sugatori de pula ca voi !
1
5
Un barbat nu poate fi mama. La referendum e vorba de casatorie, nu de dormitor. II lasati sa predea in scoli ideologia LGBTQ?! Doar pentru ca pesedeii sunt nemernici? Le-ati facut jocul ...
0
5
Ce nenorocit de om ,ne spune cum la referendum poporul legifereaza ! Atunci de ce la referenumul din 2009 gasca lor de nemernici n-au tinut cont de ce a legiferat poporul ? Oare de ce derbedeilor ?
6
1
Jegul asta de serban nicolae, copil de casa a l lui iliescu carui-ai cara mapa si-i facea bocancii lui iliescu, mai tarziu sofer al altui cocalar psd-ist catalin voicu, acum la puscarie, rahatul asta s-a gasit sa vorbeasca! SHEET!
6
3
un om de nimic afara din partid
7
1
e lasat sa vorbeasca;de cand cacatii vorbesc? kkatul sta cuminte ascuns in iarba,doar mustele il baga-n seama.
7
1
Cetatenii stiu cu cine trebuie sa se casatoreasca ,daca ma duc la prostia voastra de referendum devin complice la sifonarea banilor bugetului!
11
1
De 30 de ani va doare fix in pix de poporul roman! Si pe mine ma doare fix in pix de vot, si nici macar acolo! Nu mai pierd nici macar un minut din timpul meu ca sa va validez voua interesele! Ati decis ca aveti bani de aruncat, aruncati-i fara mine! Hotarati sa fim condusi de hoti si de incompetenti, hotarati fara mine! Stampila de la mine pentru vreun escroc de politician ... IOC SANSA! E asa de simplu!
11
1
Seban Nicolae suge pula.
9
2
economia duduie ,avem autostrazi de nu mai e loc pe harta de ele ,scolile sunt toate moderne si spitalele fac transplant de creier gratuit pt votantii pesede si cacatii care se uita la antena 3 deci ati terminat cu bunastarea tarii si acum faceti referendum pe bani multi pt poponarii din bor si pedofilii din biserica .bravo natiune
15
3
care-i problema ta? cine esti sa-mi spui ce sa fac?
15
3
tara arde si baba se piaptana. Au rezolvat toate prb, ramasese numai familia. Mai intrati si prin spitalele de stat unde se trateaza tot omul de rand si cand vor fi toate cum ar trebui sa fie, sa ne tineti prelegeri de genul.
17
2
Si oricum si 300 sunt multi
18
1
Soferul senator nu va intelege asta... Personal, pe buletinul de vot as vota o rubrica noua: Parlament cu 300 de membri, dupa cum v-am cerut deja! Iar daca nu apare pe buletin, o scriu eu si pun stampila.
21
2
Pentru prostii antireferendum multa moooooie cu cacaaaaat!
4
26
E desfigurat de atata ipocrizie si prostie bolnava
25
6
Ma duc la vot
8
20
Asta nu e decat un jeg psd-ist,un alt ordinar!!
26
6
Au ajuns toti parvenitii sa decida cine cu cine. Au impresia ca li s-a dat dreptul sa decida viata personala a altora. Monstrii creati de sistemul democratic romanesc. Daca in loc de acest referendum al carui rezultat va afecta viata doar a catorva cupluri ar fi facut alegeri anticipate ar fi fost mai interesant si mai util societatii romanesti.
27
5
de jeg pesedist.
27
6
in puscarie sodomizat meriti , lichea...
26
7
Trebuia sa te gatuie ma-ta la nastere, cacat avortat ce esti...
32
7
Du-te in ma-ta bai cacat umflat!
31
6
Psd mooie psd
31
6
Referendum.Toti cei de la putere organizeaza cate un referendum.Nu conteaza ptr ce. Important e ptr prilejul de a mai fura niste bani cu acoperire legala in organizare,tiparire,pazire,numarare etc.
37
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272