REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Serialul 'We Own This City', prezentat în premieră la Festivalul Séries Mania din Lille

Serialul 'We Own This City', prezentat în premieră la Festivalul Séries Mania din Lille

Replica API 22 martie 2022 | 13:26 526

După 20 de ani de la serialul devenit cult, "The Wire", duo-ul de creatori George Pelecanos şi David Simon au prezentat în premieră la Festivalul Séries Mania, noul lor serial, "We Own This City", care se petrece în acelaşi oraş Baltimore şi care este inspirat dintr-o poveste reală, relatează AFP.

Sursa foto: hbo.com

"We Own This City", care se bazează pe cartea cu acelaşi nume a jurnalistului american de investigaţie, Justin Fenton, a fost produs de HBO şi a fost prezentat sâmbătă la festivalul Séries Mania desfăşurat în perioada 18 - 25 martie la Lille.

Contrar serialului "The Wire", un succes uriaş de audienţă şi de critică care a cuprins cinci sezoane - între 2002 şi 2008 -, "We Own This City" are doar şase episoade cu durata de o oră, citează Agerpres.

Serialul prezintă o uriaşă afacere de corupţie din cadrul poliţiei din Baltimore, scoasă la iveală după revoltele provocate de moartea, în 2015, a tânărului afro-american Freddie Gray în timpul arestării sale.

"A fost David Simon cel care m-a contact în timpul procesului. El mi-a spus: 'trebuie să scrii o carte după care vom face un serial' ", a declarat Justin Fenton, într-un interviu acordat AFP. Amândoi au lucrat la acelaşi ziar, Baltimore Sun, în epoci diferite.

"În ce priveşte unele aspecte, lucrurile au fost dramatizate, însă unele scene au fost filmate în conformitate cu realitatea. A fost incredibil", a spus el.

Când a izbucnit scandalul în 2016, Justin Fenton, era reporter pentru afaceri criminale la ziarul Baltimore Sun şi nimeni nu se aştepta la amploarea acestei afaceri de corupţie. Şi totuşi, timp de mulţi ani, un grup de agenţi de la o unitate de prestigiu, operând majoritatea timpului în civil, s-au ocupat de afaceri oneroase de racket şi şantaj.

Ei îşi însuşeau bani şi droguri descoperiţi la traficanţi şi păstrau o parte pentru ei. Uneori plasau probe false, mai ales arme, pentru a acuza persoane - în special din cartierele sărace cu populaţie de culoare - pentru a-şi etala rezultate bune şi a urca treptele ierarhice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212