REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Serie A, suspendată până în aprilie din cauza coronavirusului!

Serie A, suspendată până în aprilie din cauza coronavirusului!

Replica API 10 martie 2020 | 00:00 1047

Comitetul Olimpic italian a decis suspendarea tuturor evenimentelor sportive din Italia din cauza coronavirusului.

Coronavirusul continuă să se răspândească în Italia iar mai multe meciuri au fost amânate, restul fiind jucate cu porțile închise. Luni după amiază, Comitetul Olimpic al Italiei s-a reunit și a luat decizia de a suspenda toate evenimentele sportive din țară până în aprilie.

După trei weekenduri haotice în Serie A, părea că meciurile vor continua să se dispute cu porțile închise, însă ulterior asociația jucătorilor a amenințat că va organiza o grevă dacă nu se vor lua măsuri pentru protejarea fotbaliștilor. A fost planificată o întrunire pentru marți a federației italiene pentru a se lua o decizie, însă Comitetul Olimpic a dat verditctul de astăzi.

Totuși, Comitetul Olimpic nu are jurisdicție asupra competițiilor internaționale, precum UEFA Champions League sau Europa League. Astfel, partida dintre Juventus și Lyon, din optimile UEFA Champions League, ar putea avea loc în continuare la Torino (cel mai probabil cu porțile închise) sau într-o țară neutră.

Ziua de duminică a fost una de coșmar pentru Italia. Într-un interval de doar 24 de ore au apărut peste 1.500 de cazuri noi de coronavirus și au murit 133 de persoane. Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a cerut ca Serie A să fie suspendată în jurul orei prânzului!

Partida dintre Parma și SPAL a fost întârziată cu mai bine de o oră, însă s-a luat decizia ca partidele de duminică să se dispute până la urmă, fără spectatori.

Giovanni Malago, președintele Comitetului Olimpic Italian, a vorbit la Rai 2 despre situație și a criticat dur decizia ca meciurile de duminică să se dispute în ciuda solicitării Ministrului Sportului.

"Serie A să continue? Nu este un lucru bun, o spun din motive de omogenitate. Sunt atleți care s-au pregătit ani de zile să se califice la Jocurile Olimpice iar acum mă sună zilnic să afle despre situație. Astfel de lucruri nu se pot întâmpla. Dacă un campionat este oprit, toate trebuie oprite: sănătatea este pe primul plan", a afirmat el, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272