rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 3 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SERIE de INCIDENTE ELECTORALE, în TOT JUDEȚUL CONSTANȚA

O serie de incidente electorale a avut loc în județ, în ziua alegerilor locale. De la geamuri sparte ale mașinilor candidaților, la buletine de vot multiple, la fotografierea buletinelor de vot, buletine de vot deja ștampilate, și până la mită electorală.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați duminică, 27 septembrie, în jurul orei 8.30 cu privire la faptul că, la secția 311, unul dintre votanți ar fi distrus mai multe buletine de vot.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus și, după ce ar fi aplicat ștampila cu mențiunea votat, ar fi constatat acest lucru, moment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus.

Distribuire de buletine de vot identice

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

De asemenea, potrivit anumitor surse, la trei secții diferite din Năvodari, membrii unui partid ar fi distribuit, din greșeală, câte două buletine de vot identice alegătorilor. Secțiile s-au închis temporar, însă procesul electoral a fost reluat. Polițiștii fac cercetări în cauză.

Mai exact, duminică în jurul orei 10.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția de votare nr. 324 din orașul Năvodari, o persoană ar fi avut în mână 5 buletine de vot.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză aplicând ștampila și pe buletinul în plus. Acesta a fost anulat, restul de 4 buletine fiind introduse în urnele de vot.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

Citește și: ALEGERI LOCALE cu bucluc în mai MULTE LOCALITĂŢI din judeţ, între care și Costinești

Acuzații de propagandă electorală

Au fost acuzații și cu privire la propagandă electorală. La ora 09.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din orașul Năvodari, în apropierea secțiilor de votare, se face propagandă electorală.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, în zona fiind doar persoane care așteptau la rând pentru a-și exercita dreptul de vot.

Acuzații de MITĂ electorală la Cernavodă!

La Cernavodă, în jurul orei 08.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au fost sesizați cu privire la faptul că un membru al comisiei din secția de votare nr. 275 ar fi oferit o suma de bani unei persoane care și-a exercitat dreptul de vot.

În urma audierilor s-a stabilit faptul că membrul comisiei în cauză ar fi datorat 15 lei unei persoane, cu care s-ar fi întâlnit accidental în incinta secției de votare, moment în care i-ar fi înmânat suma de bani respectivă.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea situației de fapt.

Acuzații de vot multiplu la Ciocârlia

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Ciocârlia, duminică, în jurul orei 10.45, au fost sesizați despre faptul că un bărbat s-ar fi prezentat la urnele în care se introduc buletinele de vot și, după ce ar fi introdus 2 dintre acestea, ar mai fi rămas cu 3 buletine de vot. Membrii comisiei au constatat acest fapt, motiv pentru care au anulat cele 3 buletine de vot.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

Citește și:OFICIAL despre INCIDENTELE ELECTORALE din JUDEȚ! Ce se întâmplă la Costinești?

Și-au fotografia buletinul de vot, la Comana

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Comana, duminică, în jurul orei 09.00, au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului.

Persoana în cauză a fost identificată și sancționată cu amendă în valoare de 600 de lei, conform Legii 115/2015.

De asemenea, Ddminică, în jurul orei 10.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Cerchezu au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului la o secție de votare din satul Măgura.

Polițiștii au aplicat acestuia o sancțiune contravențională în valoare de 600 de lei, conform Legii 115/2015.

Citește și:ALEGERI la CONSTANȚA: 8 DOSARE PENALE și AMENZI de peste 13.000 de lei! Video

Primarul din Băneasa a SPART geamurile mașinii candidatului PNL

Incident grav și la Băneasa! Primarul Paul Coliș a spart geamurile de la mașina candidatului PNL la primărie, Eleonor Blăgan.

”Primarul în funcție umbă din casă în casă, dă bani, are bani în buzunar, îi dă omului, îl urcă în mașină și-l duce la votare. L-am urmărit. Când a văzut că merg după el, a luat piatra de jos și a aruncat în geam. Nu se poate așa ceva. Să intri în casă la om să-l duci la vot. Mă amenință cu moartea”, a declarat Eleonor Blăgan.

BULETIN de VOT deja ȘTAMPILAT

Observatorul Secției de votare 77 din Constanța a sesizat faptul că un alegător a ieșit din cabina de vot cu un buletin de vot care era deja ștampilat pe PSD.

A dispărut o ștampilă de vot la Henri Coandă

Probleme la o secție de vot din cartierul Henri Coandă. La secția 211 a dispărut o ștampilă. La scurt timp, ștampila a fost returnată de un votant.

SANCȚIONATĂ după ce a ÎNDEMNAT două PERSOANE să voteze un anumit CANDIDAT

Duminică, în jurul orei 09.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Tuzla au fost sesizați cu privire la faptul că proximitatea secției de votare nr. 549, o femeie ar fi îndemnat alte două persoane să voteze un anumit candidat la primărie.

Persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform Legii 115 /2015.

Acuzații de vot multiplu la o altă secție de votare

Tot duminică, în jurul orei 12.40, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția de votare nr. 77, o femeie ar fi încercat să introducă în urna de votare mai multe buletine de vot.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situației semnalate, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de fraudă la vot.

PSD Constanța, plângere PENALĂ pentru MITĂ ELECTORALĂ la Năvodari

Reprezentanții PSD Constanța au formulat o plângere penală la Poliția Năvodari, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de oferire de mită electorală.

Plângerea a fost întemeiată pe baza probelor furnizate organelor de anchetă, sub forma unor filmări și fotografii, în care se observă clar cum reprezentantul unui candidat al unui partid politic la funcția de primar al orașului Năvodari, îmbrăcat chiar cu un tricou purtând însemnele partidului Neamul Românesc, oferă bani unor persoane aflate în drum spre secțiile de votare, după cum susțin reprezentanții PSD.

Update: Potrivit oamenilor legii, duminică, în jurul orei 12.10, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați de către o femeie despre faptul că un bărbat, care ar fi purtat un tricou cu însemnul unui partid, ar fi oferit votanților sume de bani.

În timpul efectuării verificărilor celor semnalate, polițiștii au identificat femeia în cauză (membră a unui partid), care ar fi continuat propaganda electorală prin afișarea unor mesaje de susținere a unui candidat, precum și indicarea poziției de pe buletinul de vot.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1400 de lei, conform Legii 115/2015.

Incident și la Mangalia

De asemenea, duminică, în jurul orei 13.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului la secția 227.

Polițiștii l-au sancționat pe acesta cu amendă în valoare de 600 de lei, conform Legii 115/2015.

Un candidat din județ ar fi oferit votanților bunuri în valoare de 200 de lei

Polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, duminică, 27 septembrie, în jurul orei 14.10, au fost sesizați cu privire la faptul că un candidat la alegerile locale ar fi oferit votanților cumpărături în valoare de 200 de lei, în schimbul acordării votului de către aceștia.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea situației de fapt.

Bărbat SANCȚIONAT pentru propagandă electorală, la Medgidia

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia, duminică, 27 septembrie, în jurul orei 16.30, au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi continuat propaganda electorală, prin distribuirea pe rețelele de socializare a unui buletin de vot al unui partid, sfătuind astfel alegătorii să voteze un anumit candidat.

Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform Legii 115/2015.

Incident și la Murfatlar

Astăzi, în jurul orei 16.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Murfatlar au fost sesizați despre faptul că o femeie ar fi fotografiat buletinul de vot în timp ce se afla în interiorul cabinei de la secția 305 din orașul Murfatlar.

Femeia în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 700 de lei, conform Legii 115/2015.

Citește și: ALEGERI LOCALE cu bucluc în mai MULTE LOCALITĂŢI din judeţ

Liliana IONIȚĂ, D.B.; S.H,

luni, 28 septembrie 20206230
Comentarii

04pt cei abilitati(20 oct 23:56)
Pe primarul colis paul nu il vede nimeni?Autoritatile nu se sesizeaza din oficiu?
03cel mai tare(20 oct 23:23)
este primarul colis paul din baneasa, nu il egaleaza nimeni, cel mai bun exemplu de primar al Uniunii Europene
35Psd(27 sep 17:36)
Inseamna ca nu a-ti vazut metoda harsoveana..... vrei sa nu platesti taxe si impozite voteaza psd
45Politia prin impotentii(27 sep 15:34)
care isi iau salariile degeaba incepand cu Dumitrascu de la Cernavoda pana la ultima gasca din politie aduna sarguinciosi SPAGILE lui Piron,Lefterica,Grigore,Aidemir,Closca, Iarnutac si alti derbedei sponsori non stop
17TRAFIC DE INFLUENTA(27 sep 13:58)
Se numeste si atunci cand alergi sa mobilizezi o anumita "etnie" sa voteze cumva?in schimbul unor "mici " avantaje...sa zicem...materiale?
22Plm(27 sep 11:48)
Marian Carnu face manevre,toata viata lui asa a facut.Trafic de influenta si evaziune fiscala.
114nicu(27 sep 11:23)
pai, daca a primit buletine de vot in plus tot el e cercetat?
mai mult...Replica
3 dec 15:06ReplicaUn MERCEDES a INTRAT sub TIR, pe PODUL de la AGIGEA!

Un teribil accident rutier a avut loc, joi, 3 decembrie, pe podul de la Agigea. Potrivit primelor informații, șoferul...2999

3 dec 14:08ReplicaSE PRELUNGEȘTE CARANTINA în CONSTANȚA! Declarațiile PREFECTULUI19990
3 dec 00:00ReplicaAfaceristul NACHE, de la City Protect, EXECUTAT silit!4003
3 dec 10:20ReplicaJALE la TÂRGUL de legume-fructe. Pieţarii au ÎNCEPUT să ARUNCE MARFA

Iată că se anunţă vremuri bune şi pentru comercianţii din pieţe şi târguri. Preşedintele Klaus Iohannis a...5083

3 dec 00:00ReplicaPOLIȚISTUL INFECTAT cu COVID se LUPTĂ să TRĂIASCĂ: SPER să NU MOR!5675
3 dec 23:31ReplicaStelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța1036
3 dec 00:00ReplicaSACRIFICAREA PORCILOR din gospodărie, PERMISĂ doar cu aviz de la dr. veterinar

Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune și, odată cu ele, și tradițiile românești din moși strămoși....1728

3 dec 23:29ReplicaGeorge Vișan, PSD: PNL vinde ILUZIA unui VACCIN anti COVID!768
3 dec 00:24ReplicaA FOST AMENDATĂ că NU purta MASCĂ de PROTECȚIE în MAGAZIN2865
3 dec 09:38ReplicaAgenţiile de turism URLĂ după clienţi! Turiştii, după VACCIN

Constănțenii se tem să-și mai rezerve vacanța de Revelion, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de...1060

3 dec 23:23ReplicaRemus Negoi, USR-PLUS: Imunitatea parlamentară NU trebuie să existe într-o ȚARĂ normală!444
3 dec 00:19ReplicaATENȚIE! Poliţia VERIFICĂ dacă aveţi maşina ECHIPATĂ cu ANVELOPE de IARNĂ1812
Vremea
6.2°6.2° - 6.8° joi, 3 decembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 90%
Vânt: 2.85 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/49
5/40
joker
Horoscop
mai mult...SPSportRT
3 dec 00:00SportBorussia Dortmund s-a calificat în optimi / Radu Drăgușin a debutat pentru Juventus (Rezultatele serii)

Borussia Dortmund s-a calificat în optimile Champions League, după ce a remizat acasă, scor 1-1, cu Lazio. Tot...561

3 dec 00:00SportMeci electrizant în Turcia: Leipzig câștigă după ce înscrie în prelungiri (4-3 vs Istanbul Bașakșehir)

Formaţia RB Leipzig a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 4-3, echipa Istanbul Başakşehir, într-un...337

3 dec 00:00SportFotbalist important al Barcelonei, infectat cu Covid-19

Fundaşul Sergi Roberto, de la FC Barcelona, a fost testat pozitiv la Covid-19 şi a intrat în izolare la locuinţa...391

3 dec 00:00SportMoment istoric: Mick Schumacher va debuta în Formula 1 la 30 de ani distanță după tatăl său, Michael Schumacher

Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, aflat în convalescenţă după un grav accident suferit la schi,...456

Local
3 dec 23:08LocalStelian GIMA, vicepreşedintele CJC, prezent la inaugurarea Substaţiei de Ambulanţă Ovidiu

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a participat miercuri, 2 decembrie, la inaugurarea...1171

3 dec 23:08LocalIată ce FIRME se implică în ÎMPODOBIREA oraşului de Crăciun

Agenţii economici au răspuns prompt proiectului„Există Crăciun și în pandemie!”. Firmele care vor să aducă...3296

3 dec 23:09LocalBEŢI la VOLAN pe străzile din Constanţa

799

3 dec 23:09LocalCOVID-19: Judeţul Constanţa rămâne pe PRIMUL loc la rata de infectare

Pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....2463

3 dec 23:10LocalATENȚIE! Câine Husky pierdut în zona Brick din Constanța

Se oferă recompensă! Relații la telefon 0722.494.375 sau la magazinul alimentar de pe strada Merișor, nr. 132, la...1777

3 dec 23:10LocalSancţiuni aplicate de forțele de ordine pentru nerespectarea măsurilor dispuse în actualul context epidemiologic

722

Politică
3 dec 00:00PoliticăCiolacu îl critică pe Orban: Nu poţi să nu faci nicio remaniere guvernamentală

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că unul dintre lucrurile pentru care îl "judecă" pe premierul...366

3 dec 00:00PoliticăSzabo Odon (UDMR): Legea exproprierii va cuprinde şi 'valori sentimentale' la despăgubiri, pe lângă preţul de piaţă

Legea privind exproprierile, iniţiată de deputatul UDMR Szabo Odon, va cuprinde trei elemente importante: preţul de...390

3 dec 00:06PoliticăInterviu LIVE cu Sorin Andrei, candidat USR PLUS la SENAT

418

3 dec 23:44PoliticăHuțucă: Sub guvernarea PNL, următorii patru ani sunt o șansă extraordinară pentru dezvoltarea județului Constanța

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, candidează pentru un nou mandat de deputat din postura de proaspăt...578

3 dec 23:44PoliticăInterviu cu STELIAN ION, candidat la Camera Deputaților

Stelian Ion, candidat din partea Alianţei USR Plus pentru Camera Deputaţilor, vorbeşte, într-un interviu acordat...498

3 dec 18:22PoliticăSondaj de opinie: Victor Ponta, preferat de români ca prim ministru

1001

Interviuri
24 noi 00:10InterviuriMarian CRUȘOVEANU, PNL: În Primăria Constanţa sunt foarte multe situații NECLARE. VIDEO

Marian Crușoveanu, candidatul PNL pentru Camera Deputaților, are convingerea că va ajunge în Parlamentul României...2617

24 noi 00:12InterviuriSorin Andrei, USR-PLUS: Așa cum MERGEM la supermarket, putem merge și la VOT. VIDEO

Sorin Andrei este candidatul USR-PLUS pentru un loc în Senat. Chiar dacă situația în care ne aflăm a restricționat...1545

12 noi 00:04InterviuriDumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

2225

11 noi 00:00InterviuriGeorge NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea...2757

11 noi 13:23InterviuriLoredana Batarigă, de la Pro România, se LUPTĂ pentru un Centru de Psihodiagnoză infantilă și Consilierea familiei

Loredana Batarigă este candidat, din partea Pro România, pentru un loc în Senat. Este intrată recent în politică,...1794

10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video

2745

Monden
3 dec 00:00MondenBritney Spears și-a serbat ziua de naștere cu iubitul

Cântăreața Britney Spears și-a serbat ziua de naștere împreună cu iubitul ei, Sam Asghari. Aniversarea ei a fost...348

3 dec 00:00MondenFratele lui Nicolas Sarkozy și Mary-Kate Olsen, bătaie pe casa de 13,5 milioane de dolari

Mary-Kate Olsen, de 34 de ani, cunoscută de pe vremea când era o copilă şi juca în serialul ”Casa plină”...455

3 dec 00:00MondenGala premiilor Oscar 2021 va avea loc în format fizic, spune un reprezentant al Academiei americane de film

266

3 dec 00:00MondenKate Winslet vinde un penthouse din Manhattan cu 5,5 milioane de dolari

Actriţa engleză Kate Winslet vinde, pentru mai mult de 5,5 milioane de dolari, un penthouse din Manhattan (New York)...350

3 dec 00:00MondenUltimul episod din serialul The Undoing produce cea mai mare audienţă pentru HBO de la finalul Big Little Lies

Ultimul episod din miniseria „The Undoing”, cu Nicole Kidman şi Hugh Grant în rolurile principale, a generat cea...402

3 dec 00:00MondenEllen Page, protagonista filmului „Juno“, a anunţat că este transgender

401

Mapamond
3 dec 00:00MapamondCoronavirus: Portugalia marchează cinci zile consecutive de curbă descendentă a infectărilor

Portugalia a reuşit să obţină o descreştere a curbei infectărilor cu COVID-19 în întreaga ţară în ultimele...296

3 dec 00:00MapamondOlanda: Atac cu cuţitul şi incendiu într-un supermarket la Haga; doi răniţi şi un suspect căutat

Două persoane au fost rănite miercuri în urma unui atac cu cuţitul şi a unui incendiu într-un supermarket în...289

3 dec 00:00MapamondCoronavirus: India înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi de infectare

286

3 dec 00:00MapamondCoronavirus: Peste 2.500 de morţi 24 de ore în SUA, un record de la sfârşitul lui aprilie

Statele Unite, care de mai multe săptămâni se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei, au deplâns marţi peste...297

3 dec 00:00MapamondAcuzaţii de respingere a migranţilor: Directorul Frontex se apără în faţa europarlamentarilor

Directorul executiv al Frontex, Fabrice Leggeri, a afirmat marţi în faţa europarlamentarilor că nu există "nicio...322

3 dec 00:00MapamondIncident în Germania soldat cu cel puţin patru morţi; şoferul prezenta semne de tulburări psihice

303

Sănătate
3 dec 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...333

3 dec 00:00SănătateStudiu. Reinfectarea cu SARS-CoV-2 este puţin probabilă timp de cel puţin şase luni

Este puţin probabil ca persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 să contracteze din nou virusul timp de cel...327

3 dec 00:00SănătateSuplimentele alimentare trebuie administrate responsabil, pe baza informaţiilor furnizate de specialişti

298

3 dec 00:00Sănătate„Mini-rinichi” obţinuţi prin bioimprimare cresc speraţele pentru transplantarea organelor produse în laborator

O echipă internaţională de cercetători a reuşit să producă un număr considerabil de „mini-rinichi” cu...316

3 dec 00:00SănătateStudiu: Mutaţiile nu determină SARS-CoV-2 să se răspândească mai rapid

Coronavirusul care cauzează COVID-19 suferă mutaţii pe măsură ce se răspândeşte în întreaga lume, însă...291

3 dec 00:00SănătateMedicament nou, aprobat în UE pentru tratamentul insuficienţei cardiace

327

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT