REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şerveţele umede OPRITE de la vânzare! Pe reprezentanţii LIDL i-a durut în cot de OPC şi au continuat să vândă!

Şerveţele umede OPRITE de la vânzare! Pe reprezentanţii LIDL i-a durut în cot de OPC şi au continuat să vândă!

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:00 1055

În lunile aprilie și iulie a.c., magazinele Lidl din Constanța au fost verificate de către angajații Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Constanța. În urma controalelor, comisarii au dispus oprirea temporară de la vânzare a șervețelor umede până la remedierea deficiențelor constatate. Ei bine, măsura nu a fost respectată, fapt pentru care în magazine încă se vindeau produsele în cauză, aspect constatat de comisari. Amendată, din nou, pentru nerespectarea măsurilor impuse, Lidl Discount SRL încearcă să obțină, prin ordonanță președințială, suspendarea măsurii de oprire temporară de la comercializare a produselor.

La data controlului, s-a constatat, printre altele, existența la comercializare a mai multor categorii de șervețele umede, respectiv șervetele umede XXL, cât și șervetele umede marca ciel și lupilu. Nu erau menționate, pe ambalaj, compoziția materialului solid, de suport (a șervețelului, din denumirea produsului), pe care erau îmbibate /impregnate ingredientele lichide. Atât în data de 16.04.2019, cât și în data de 15.07.2019, s-au dispus ca măsuri în procesele verbale măsura opririi temporare de la comercializare șervetelor umede până la remedierea deficiențelor constatate. Însă, în mod clar, măsurile nu au fost aduse la îndeplinire, spun comisarii OPC, existând, în continuare, la raft produsele menționate, cu aceleași deficiențe de etichetare, fapt ce a determinat sancționarea operatorului economic și pentrunerespectarea măsurilor dispuse.

Prin procesul verbal, agentul constatator a dispus din nou o măsura perfect legală, prevăzută de art.55 alin.2 lit.(c) din O.G. nr.21/1992, care prevede: oprirea temporară a prestării serviciilor, importului, fabricației, comercializării produselor sau a utilizării acestora la prestarea serviciilor, până la remedierea deficiențelor, în cazul în care: produsele nu prezintă elementele de identificare și de caracterizare, precum și documentele de însoțire, conform prevederilor art.18-22. Lidl Discount SRL încearcă să obțină, prin ordonanță președințială, suspendarea măsurii de oprire temporară de la comercializare a produselor. Judecătoria i-a respins, pe 27 august, cererea, pe motiv că urgența nu se prezumă, societatea nearătând că se află în pericol de a-i fi păgubit un drept prin întârziere sau de a suferi o pagubă iminentă ce nu s-ar putea repara.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu servetele din astea ma sterg eu la pwla !
1
0
Si cand te gandesti ca s-a daramat fabrica de paine pentru un astfel de magazin
15
2
Sa vedeti produsele din carne sau peste cum se vand. In casolete ai o bucata de carne proaspata deasupra iar sub aceasta carne veche pe care nu poti sa o consumi. Pestele cand i-ai desfacut burta realizezi ca este putred in interior.
14
0
controalele se fac acolo unde iese banul, daca nu iese se gaseste ceva pentru amenda! In lte parti nu-i vezi pentru ca sunt zone protejate politic sau nu iese nimic!
7
1
8 ani le-am folosit in germania cand pe aici inca se spalau cu dero solid pe cap
12
6
De ce nu controlati specialistii p lii si magazinele chinezesti ? Teroare acolo Stii marimea nu mai vorbim de materialul di care sunt facute zdrentele vandute de ei?niciodata nu a ti verificat aceste magazine,de ce?
22
4
Fiarte bine afara din tara cu straini fac afaceri la noi pe spinare
9
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108